Cyberpunk: Edgerunners İncelemesi​

Cyberpunk: Edgerunners, CD Projekt Red’in Cyberpunk 2077 video oyununun dünyasında geçen bir anime. Dizi, Studio Trigger tarafından yapılmış ve Netflix’te yayınlanmıştır. Night City’nin yeraltı dünyasına giren ve bir Edgerunner olan David adlı bir öğrencinin maceralarını anlatmaktadır. Dizi, siberpunk türünün klasik öğelerini, göz alıcı animasyonu ve ilgi çekici karakterleri ile birleştirerek izleyiciye seyir zevki büyük bir eğlence sunar.

Dizinin en güçlü yanı, Night City’nin zengin ve detaylı bir şekilde tasvir edilmesidir. Dizi, şehrin farklı bölgelerini, kültürlerini, çetelerini ve megakorplarını göstererek, izleyiciyi bu distopik bir geleceğe çekiyor. Aynı zamanda, şehrin sakinlerinin yaşadığı sınıf ayrımı, yoksulluk, şiddet, açgözlülük ve kimlik bunalımı gibi temaları da işleniyor. David’in Night City’nin karanlık yüzüyle yüzleşmesini ve kendini bulmasını sağlayan bir karakter gelişimi sunuyor.

Dizinin tek kötü yanı ise, bazı bölümlerin hızlı ve kopuk bir şekilde ilerlemesi. Bunun sebebi, 10 bölümde çok fazla olayı sığdırmaya çalışırken, bazı karakterlerin ve konuların yeterince derinleştirilmediği hissi uyandırıyor. Anime, ayrıca, Cyberpunk 2077 oyunu ile bağlantılı olmadığı için, oyunu oynamış olan izleyiciler için yeni bir hikaye sunuyor.

Cyberpunk: Edgerunners, siberpunk severler için kaçırılmaması gereken bir anime dizisi. Dizinin sadece 1 sezon olması ve 2.sezonunun gelmeyecek olması beni çok şaşırttı. 10 bölüm içerisinde hikayeyi o kadar kaliteli ve hızlı bir şekilde işlediler ki tadı damağımda kaldı desem yeridir. Bana göre bu anime 9/10 hak ediyor. 1 puanı kırma sebebim 2. sezonunun gelmeyecek olması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir animeydi. Böyle siber-suç temalı anime arayanlar için Psycho-Pass'ı da tavsiye ederim. Hatta bundan bile daha güzel olabilir.

İfadeler: 178
Açıkçası animeyi çok beğendim. Yalnız ben 9 değil 8 veririm. İlk 1 puanı sizin de dediğiniz gibi 2. sezonunun gelmeyecek olmasının yarattığı hayal kırıklığı yüzünden kırıyorum. Diğer 1 puanı ise bize Lucy’nin sadece animede olması. İnsan yanında da bi tane Lucy istiyor yani .

Bu da demek oluyor ki hem @madelyn ’a hem de bana bir tane Lucy lazım.

Animedeki bence en büyük sıkıntı dizinin yavaş yavaş başlaması ve sonradan da aşırı hızlanarak bitmesi. Bence bölüm olarak birkaç bölüm daha eklenip daha oturaklı bir ürün ortaya çıkarılabilirmiş.

dediğiniz gibi ilk 5 bölüm çok yavaş ve sıkıcı son 5 bölüm akıp gidiyor dengeyi oturtamamışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…