eneshysh

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Antalya
Yakın zamanda multivitamin alacağım, yanında bir şeyler daha alayım istiyorum. Ürünleri incelerken bu tarz damla formda vitaminlerden fark ettim. Hem 470 servis hem de servis başı sadece 50 kuruşmuş. Daha 18 yaşına yeni girdim, hala boy atabilirim diye düşünüyorum. Bundan günde 2 servis kullansam nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda multivitamin alacağım, yanında bir şeyler daha alayım istiyorum. Ürünleri incelerken bu tarz damla formda vitaminlerden fark ettim. Hem 470 servis hem de servis başı sadece 50 kuruşmuş. Daha 18 yaşına yeni girdim, hala boy atabilirim diye düşünüyorum. Bundan günde 2 servis kullansam nasıl olur?

Dahiliyeye gidip değerlerine baktırsan daha iyi olmaz mı?

Kışa girdiğimizden dolayı bu takviyeleri almaya başlamanız iyi olur. Yazın Mart-Ekim ayına kadar öğle saatleri güneş gören bir yerde 15-20 dakika dolansanız vücudunuz için yeterli olan D vitamini sentezlersiniz.

Multivitamin yerine kan değerlerini öğrendikten sonra vitamin yazdırsanız daha iyi olur. Multilerin içinde karışım olduğundan çok az değerlerde vitamin oluyor bir işe yaramıyor tamamen plasebo yaratıyor. D vitamini kışın kullanmak mantıklı ama onun da fazlası zarar. İhtiyacınız olup olmadığını kan değerleri ile doktor söyler. Hastaneye gitmeye gerek yok sağlık ocağında kan verip doktorunuza gösterebilirsiniz aile hekimine.

Önce gidip kan değerlerine baktır, gerekirse doktor sana takviye alıp almayacağını, alacaksan da miktarını söyler. Bazı vitaminlerin fazla birikmesi uzun sürede toksik etki yaratıp organ yetmezliğine kadar giden sorunlar çıkarabiliyor. O yüzden vitaminleri bile kafaya göre almamak gerekiyor.