Colonell

Uzman
Boyum 1.82 ve 21 yaşındayım. Boy ile alakalı herhangi bir problemim yok ancak Instagram'da glow up geçirmeye çalışan bir arkadaş bu vitamini kullanarak boyunun uzadığını söylüyor. Uzun vadede bir işe yarar mı? 1.85 veya 1.87 civarına gelebilir miyim? Boş bir hayal mi? 168 bir arkadaşım ile beraber kullanmaya başlayacağız.

Boş bir hayal. 18 yaşından sonra erkeklerde epifiz plağı dediğimiz büyüme hattı kapanmaya başlar. 20-22 yaşlarından itibaren iyice kapanır. Boy uzaması gerçekleşmez. Ancak D vitaminini ölçtürün düşükse kullanın reçetedekini. K vitaminine gelince zaten düzenli besleniyorsanız ve gastrointestinal sistem sorunlarınız yoksa kalın bağırsağınızda bulunan bakteriler yapacaktır. Ki eğer eksikliği varsa kanama sorunları ile ortaya çıkar. Bu şikayetiniz de varsa doktora görünün.

Her vitaminin fazlası sorunlara yol açar. Sağ olsun İnstagram'dakiler Dahiliye doktoruna döndüler önüne gelen Magnezyum, kalsiyum, D vitamini filan öneriyor. Hele eczaneci profiller daha komik. Sanki bana doktor da bir de öneriyor.

Uyanınca kendimi zor yataktan atıyorum gittim doktora test yaptırdım her vitaminim tam. Bunu İG'deki birine sorsam gelir Magnezyum önerir direkt. Dolayısıyla her şeye itibar etmemek lazım. Doktorla görüşerek böyle şeyler alınabilir.

D3 ve K2 birbirlerini destekler. Buna sinerji efekti denir. Birlikte kullanılması mantıklı. Eğer çok yeşillik ve sebze tüketmiyorsanız zaten yeterince K2 almıyorsunuzdur. D vitaminleri takviyelerini uyku düzenini bozmamak için sabah almak daha uygun.

Ama 21 yaşında boy uzatmasını beklemek mantıksız. Hele boyunuz zaten 1.82 iken.

D3 K2 bir damlayı her sabah bir bardak süte dökebilirseniz en faydalısı olur. Çünkü D3 ve K2, kalsiyumu daha iyi absorbe etmenize yardımcı olur.

Belki 1 cm uzarsınız :D

D3 ve K2 birbirlerini destekler. Buna Sinerji efekti denir. Birlikte kullanılması mantıklı. Eğer çok yeşillik ve sebze tüketmiyorsanız zaten yeterince K2 almıyorsunuzdur. D vitaminleri takviyelerini uyku düzenini bozmamak için sabah almak daha uygun.

Ama 21 yaşında boy uzatmasını beklemek mantıksız. Hele boyunuz zaten 1.82 iken.

D3 K2 bir damlayı her sabah bir bardak süte dökebilirseniz en faydalısı olur. Çünkü D3 ve k2, kalsiyumu daha iyi absorbe etmenize yardımcı olur.

Belki 1 cm uzarsınız :D

1.85 hayalleri suya düştü o zaman :D