Mac kolay ama ekosistem yoksa tavsiye etmem. Bir sürü sorun yaşatır. iPhone varsa ama sorunsuz çalışır.

Ama alırsanız Pro. Yoksa bir anlamı olmaz.

Yurt dışından getirebilirseniz Microsoft surface mükemmel bir şey.

Ekosistem olmasına gerek yok ki.
Ekosistem avantajlarına bakacak olursak neler var?
1kopyala-yapıştır.(çoğu zaman stabil değil)
2iCloud,
3mesaj gönderme,
4arama yapma,
5fotoğraf senkronizasyonu.
6belge tarama.
7iPad ekranını ikinci ekran olarak kullanma,
8diğer cihazda devam etme.
9kulaklığı(AirPods) diğer cihazlara hızlı geçirme
10AirDrop.

Şimdi bu özellikleri nasıl yapabiliriz ona bakalım.
1. Chrome cihaza gönder ile yapılabilir.
2-3. özelliği Google ile çözebiliriz. (Google Drive indiririz, Safari'den Google mesajlar kısayolunu cihaza indirip giriş yapabiliriz.)
4. WhatsApp kullanırız.
5. Google Fotoğraflar ile yapılır.
6. bu özellik Microsoft uygulamaları ile çözülüyor rahatlıkla.
7 üçüncü parti uygulamalar ile Android ekranı da ikinci ekran olarak kullanılabiliyor hatta paralı olan bir uygulama Apple kadar iyi yansıtıyor.
8 çok kullanılan özellik olmamasına rağmen bazen webde gezerken geçiş yapmak gerekebiliyor o zaman Google Chrome'nin özelliği var direkt geçiş yapabiliyorsun.
9 artık birçok kulaklık aynı anda iki cihaz destekliyor. Telefon ve Mac arası geçiş yapmak çok kolay oluyor.(Soundcore Q30 ve Sony linkbuds str gayet iyi çalışıyor)
10 macdroid ile hem kablolu hem kablosuz aktarım yapılabiliyor. Kablosuz özelliği paralı sadece diğeri ücretsiz.

Şimdi bir Windows cihaz düşünelim bu özelliklerin aynısını aynı uygulamalar ile yapabileceğiz sadece 10. özellik yerine direkt kabloyla yapılabilir. Şimdilik kısa kesmek zorundayım sorunuz kafanıza takılan yer olursa etiketleyebilirsiniz.

Merhaba. Daha önce hiç macOS cihaz kullanmadım, bugüne kadar sadece Windows ve Linux kullandım. Son zamanlarda oyunlar sarmadığı için bir laptop almak istiyorum. Yine Windows almayı düşünüyordum fakat arkadaşımın MacBook almasından sonra cihazı bana çok övmeye başladı ve ben de merak ettim.

Bundan sonra oyun oynamayı çok düşünmesem de küçük oyunlar oynamayı düşünüyorum. Aynı zamanda bu bilgisayarda veri de saklamayı düşünüyorum. Sizce alışabilir miyim? Küçük oyunlar (Minecraft, Valorant, Roblox, LoL) tarzı oyunlar oynarım belki. Aklımda Windows olarak Huawei Matebook Ultra 5 125H var. macOS tarafında ise M2 MacBook Air var.
Sizin görüşleriniz nelerdir?
MacOS sistemine kolaylıkla alışabilirsiniz sadece control tuşlarında karıştırma yapabilirsiniz onun harici çoğu şey kolay.
Küçük oyunlardan kastı Minecraft, Roblox ve LoL oynayabilirsiniz, Valorant Vanguard nedeniyle macOS'ta çalıştıramazsınız(farklı uygulamalar dahil). Modsuz Minecraft oynamamda çoğunlukla fan açmadı.
MacBook alıp sadece hafif işler yapacaksanız Air model alabilirsiniz ama fan olmadığı için sıkıntı çekmeniz muhtemel. Base Pro modellerde ise tek fan var ama genelde hiç çalıştırmıyor.
Ek olarak ekosistem var ise alınır.

Öncelikle herkese teşekkürler. Macbook almaktan vazgeçtim. Sebebi ise verdiğim fiyata rağmen aldığım özelliklerin beni tatmin etmemesiydi. Onun yerine Huawei Matebook 14 Ultra 5 125H alacağım. Herkese tekrardan teşekkürler.

Öncelikle herkese teşekkürler. MacBook almaktan vazgeçtim. Sebebi ise verdiğim fiyata rağmen aldığım özelliklerin beni tatmin etmemesiydi. Onun yerine Huawei Matebook 14 Ultra 5 125h alacağım. Herkese tekrardan teşekkürler.

Hocam aynı fiyat aralığında MediaMarkt'ten Lenovo Yoga Slim 6 Ryzen 5 8. nesil alabilirsiniz, ya da Core Ultra 5'li versiyonunu. Onlar da OLED panele Dolby Atmos, Dolby Vision'a dokunmatik desteğine ve kalem desteğine sahipler.

Hocam aynı fiyat aralığında MediaMarkt'ten Lenovo Yoga Slim 6 Ryzen 5 8. nesil alabilirsiniz, ya da Core Ultra 5'li versiyonunu. Onlar da OLED panele Dolby Atmos, Dolby Vision'a dokunmatik desteğine ve kalem desteğine sahipler.
Bence de bunu almak daha mantıklı.

Ben de sizin gibi oyunları bıraktığım ve daha güvenli olduğu için Mac OS'a geçmeyi düşünmüştüm. 3 kez Mac Mini satın aldım. Ve üçünde de alışamayıp, sahibinden aracılığıyla cihazları 1 hafta ya da 1 gün kullandıktan sonra sattım.

Kolay diyenlere aldanmayın. Onlar genel olarak bilgisayarda iş yapan diğer insanların hype'ına kapılıp, plasibo ile "ya bu Mac OSinanılmaz" kafasında insanlar.

Mac OS'de alışamadığım nokta, mouse imlecini hareket ettirirken yavaş hamle yaptığınızda detaylı tıklama moduna geçip mouse hareketlerini daha da yavaşlatmasıydı. Bir de scroll yaparken de bu yavaşlatmayı kullanıyor. Berbat bir özellik olduğunu düşünüyorum. Ve Mac OS tamamlanmamış bir işletim sistemi olduğundan bu özelliği kapatmak için bir seçenek de sunulmamış.