Konu sahibi bir şey soruyor, millet dalga geçiyor. Soru saçma olsun veya olmasın bu oluyor. Cümle sonunda "(!)" olsa neyse. Adamın yaşı belki biraz küçük olabilir, bilmiyor olabilir, bu yapılan şey kişinin sosyal hayattaki yaşantısını da etkiler, yapmayın etmeyin. Adam utanır bir şey sorarken "bu soruyu sormalı mıyım?" diye. Dalga geçilen mesajlar silinecektir illaki ama ardından ceza da verilsin. Tolerans gösterilmesin. Technopat'ta vardı bu olay, bırakma sebeplerimden biri de bu. Moderatör ekibi sanırım buna bir miktar dikkat ediyor ama yine de gördüklerim var önceden. Sosyal kurallarına dalga geçilme ile ilgili bir kural eklenmeli. Görenler de raporlasınlar lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 25 Eksi
Ya bazen ben de dalga geçiyorum ama artıladım. Mesela bazen derdimi anlattığım konular açıyorum, biri tutup dalga geçse üzülürüm.

Bir insanin ironiyi anlayabilmesi icin cumlenin sonuna ! koymn gerekiyorsa o ironi bosa gidiyor demektir. Mahmut'a yapar gibi ironi yapilmaz(!!!!!!!!!!), ironi zeka isidir, ayni zamanda dalga gecmek anlamina da gelmez.
Herkes siz gibi değil. Adam yanlış anlayabilir, alınabilir. Niye kendinize benzetiyorsunuz milleti?

Herkes siz gibi değil. Adam yanlış anlayabilir, alınabilir. Niye kendinize benzetiyorsunuz milleti?
Hayir dalga gecmek isteyen her turlu dalgasini gecer ancak elestrinin daha az inciten bir halidir ironi, bunu anlatmaya calisiyorum o kadarini birak da yapabilsin insanlar. Ben simdi foruma gelip gerzekligimle gurur duyar gibi hareket etsem birinin beni saglam bir sekilde elestirme hakki bulunur tabii burasi bir "forum" herkesin fikrini sunma hakki var. Oyle insnalar var ki, ozellikle forumun %80'i dunyanin kendi etrafinda dondugunu zannediyor.

Hayir dalga gecmek isteyen her turlu dalgasini gecer ancak elestrinin daha az inciten bir halidir ironi, bunu anlatmaya calisiyorum o kadarini birak da yapabilsin insanlar. Ben simdi foruma gelip gerzekligimle gurur duyar gibi hareket etsem birinin beni saglam bir sekilde elestirme hakki bulunur tabii burasi bir "forum" herkesin fikrini sunma hakki var. Oyle insnalar var ki, ozellikle forumun %80'i dunyanin kendi etraflarinda dondugunu zannediyor.

Fikir sunmaya katılıyorum.
Technopat sitesinde aşırı fazla bir zorbalık olduğu itiraf etmeliyim oradan buraya geldim.
Burası daha kibar ve naif, dalga konusu olacak ise mizah ve eğlencede olmalı.
Önemli konularda sıkıntı yaratabilir. Burada herkes bir yabancı ve anonim kimseler.

Genelde telefon önerileri bölümünde ki arkadaşlara da papatya çayı ısmarlamak lazım, gerginlik hat safhada sebebini anlamadığım şekilde çoğu zaman. :)

Genç kardeşlerimiz çok sitede. Gençlere saygı duyulmazsa, onlarda sana duymaz. Biraz empati de şart. Ben de görüyorum bazen dalga geçenleri, ironi değil bizzat dalga geçiliyor. Sonra hop bir bakıyorum uçmuş mesajı. Moderatörlerin bu konuda iyi çalıştığını düşünüyorum. Eskiden ben de farklı bir yerde super moderatör olarak görev aldım. Disiplin iyidir, severim o yüzden.

Bugün ben de yorum yaptım bir moderatör paylaşımına, dalmışım yazım hatası yapmışım. Düzeltip, teşekkür etmiş mesela. Gözünden kaçmamış, sevindim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayir dalga gecmek isteyen her turlu dalgasini gecer ancak elestrinin daha az inciten bir halidir ironi, bunu anlatmaya calisiyorum o kadarini birak da yapabilsin insanlar. Ben simdi foruma gelip gerzekligimle gurur duyar gibi hareket etsem birinin beni saglam bir sekilde elestirme hakki bulunur tabii burasi bir "forum" herkesin fikrini sunma hakki var. Oyle insnalar var ki, ozellikle forumun %80'i dunyanin kendi etraflarinda dondugunu zannediyor.
O ayırt edilir zaten. Adamına göre hareket edilebilir. Sizin söylediğiniz gibi dünya etrafında dönermiş gibi biri gelse sizin söylediğiniz olabilir. Adam der ki bu böyle bu böyle, kendinden emindir ama yanlıştır o zaman bir şeyler söylenebilir. Sizde benim ilk mesajımın ilk kısmına dikkat edin.
Konu sahibi bir şey soruyor, millet dalga geçiyor. Soru saçma olsun veya olmasın bu oluyor. Adamın yaşı belki biraz küçük olabilir, bilmiyor olabilir.
Ben, konuyu bilmeyip gelip foruma soran adamlar için açtım bu konuyu. Sizin söylediğiniz adamlar için değil. Ama bir yerde açıklığa kavuştuysak sıkıntı yok.