Dalga geçenlere ceza verilmeli

Kobra Ahmet Çakar

Becerikli
Konu sahibi bir şey soruyor, millet dalga geçiyor. Soru saçma olsun veya olmasın bu oluyor. Cümle sonunda "(!)" olsa neyse. Adamın yaşı belki biraz küçük olabilir, bilmiyor olabilir, bu yapılan şey kişinin sosyal hayattaki yaşantısını da etkiler, yapmayın etmeyin. Adam utanır bir şey sorarken "bu soruyu sormalı mıyım?" diye. Dalga geçilen mesajlar silinecektir illaki ama ardından ceza da verilsin. Tolerans gösterilmesin. Technopat'ta vardı bu olay, bırakma sebeplerimden biri de bu. Moderatör ekibi sanırım buna bir miktar dikkat ediyor ama yine de gördüklerim var önceden. Sosyal kurallarına dalga geçilme ile ilgili bir kural eklenmeli. Görenler de raporlasınlar lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 25 Eksi
Kişi hatasını bilip kendisiyle de dalga geçebilir. Ya da bir konu sırf dalga geçmek amaçlı açılmıştır. O zaman ne olacak?
Mesela, başka bir forumda "Monster laptop alınır mı?" diye bir konu açmışlardı, 7 sayfa dalga geçmişlerdi konuyla alakalı. Konu sahibi de dalga geçmişti.

Böyle durumların istisna sayılacağını düşünerek artılıyorum.

Kişi hatasını bilip kendisiyle de dalga geçebilir. Ya da bir konu sırf dalga geçmek amaçlı açılmıştır. O zaman ne olacak?
Mesela, başka bir forumda "Monster laptop alınır mı?" diye bir konu açmışlardı, 7 sayfa dalga geçmişlerdi konuyla alakalı. Konu sahibi de dalga geçmişti.

Böyle durumların istisna sayılacağını düşünerek artılıyorum.

Konusu dalga geçmeli konular için tabii ki dahil değil. Konu sahibinin yaklaşımı da önemli.

Buradaki insanlar bilgili olduğundan buraya sormak isterim çoğu zaman sorularımı. Rahat dalga geçerler diye 10 konu harcamışımdır. Öbür forumdakiler dahil. Katılıyorum.

Bu kuralın ucu şakalara ve esprilere kadar gidebilir, gerek yok. Zaten şu anda da bahsettiğin tarzda mesajlar siliniyor ve gereksiz mesaj cezası atılıyor. Tecrübeyle sabit.

• Beğen
İfadeler: 409
Bir insanin ironiyi anlayabilmesi icin cumlenin sonuna! Koymn gerekiyorsa o ironi bosa gidiyor demektir. Mahmut'a yapar gibi ironi yapilmaz(!), ironi zeka isidir, ayni zamanda dalga gecmek anlamina da gelmez.

Hocam herkesin mizahı ve zekası aynı değildir. Mesela bir şeye siz çok gülersiniz ve çok komik bulursunuz ama başkası için komik değil ve saçma olur. Ayrıca siz bazı şeylere uzun uzadıya bakıp o şey hakkında saatlerce düşünseniz bile anlamadığınız anda başka biri baktıktan çok kısa bir süre sonra anlayabilir. Bu sizin mizah anlayışınızın berbat ve zeka seviyenizin düşük olduğu anlamına gelmez aynı şey farklı biri içinde geçerli. Umarım doğru anlatabilmişimdir.

Genelde telefon önerileri bölümünde ki arkadaşlara da papatya çayı ısmarlamak lazım, gerginlik hat safhada sebebini anlamadığım şekilde çoğu zaman. :)

Genç kardeşlerimiz çok sitede. Gençlere saygı duyulmazsa, onlarda sana duymaz. Biraz empati de şart. Ben de görüyorum bazen dalga geçenleri, ironi değil bizzat dalga geçiliyor. Sonra hop bir bakıyorum uçmuş mesajı. Moderatörlerin bu konuda iyi çalıştığını düşünüyorum. Eskiden ben de farklı bir yerde super moderatör olarak görev aldım. Disiplin iyidir, severim o yüzden.

Bugün ben de yorum yaptım bir moderatör paylaşımına, dalmışım yazım hatası yapmışım. Düzeltip, teşekkür etmiş mesela. Gözünden kaçmamış, sevindim.
Yanlis bilgi beni ofkelendiriyor. Telefon onerileriyle alakasi yok yani o kategoriye ozel degil. Birisi gelip konsol para israfi dese ayni tepkiyi koyardim gecenki konudaki gibi. Tabii vaktim varsa. O gun full bostum bu yuzden laf dalasina girdim. Argumansiz bir sekilde sadece malum marka oldugundan dolayi o telefonun pazarlamasini yaptiklarindan dolayi ofkelenmem dogal. Sizin uslubunuz oldukca sakin. Sanirim insanlarla ugrasmayi zaman kaybi olarak goruyorsunuz. Fakat benim mizacim daha sert oldugundan insanlara tepkimi koymayi hicbir zaman ihmal etmem gerektigi yerde.

Cümle sonunda "(!)" ifadesinin yer almasına gerek yok, kökten konuyla alakasız dalga geçmeler yasaklanmalı. Birisi bir konu açar, bakarsın %100 troll konu dalga geçersin, bunu ben de yaparım arada troll üyelere. Ama bazen görüyorum gerçekten yardıma ihtiyacı olup, nereye derdini anlatacağını bilmeyip de burada konu açanlar dalga konusu oluyor. Bunun önüne geçilmeli.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt