Soldaki adamın kanatları yok.

Ağlamanın anlamı yok, mümkün olan en iyisi için çabalayacaksın ya da kabulleneceksin. Kanatlar be omuzlar büyüdüğü sürece dar omuzlu gözükmenizin imkanı yok. Sırt postürü öne uzanıyor açılıyor zaten. Arada 2 santim değil onlarca santim fark oynuyor.

Haklısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Spor inanılmaz etki ediyor. Olay sadece omuzların büyümesi değil, sağlam bir sırt da ekledin mi farkı görüyorsun.

Sizin kollar gözümden kaçmadı 🙃

İnsanlar triceps ya da biceps çalışıyor ama sırt ve omuz çok önemli etken. Kolu büyük gösteren arka kol insanı büyük gösteren sırt omuz desek yanlış olmaz.
Özellikle omuz çalışırken dikkat edin sağlam ısının.
5 ay oldu sakatlık geçireli hem omuzum sakat hem boynum fıtık oldu. Fizik tedavi ile düzeltme çalışıyorum. Zaten voleybol yüzünden sol ayağımı sakatladığım için üst vücut çalışıyordum şimdi tamamen gittik 😀

Bu fotoğraf oynama zaten başta belirttim fakat azıcık daha ekle iki omuza da ha işte öyle olan adamlar da var. Sebebi omuz genetiği. Bel inceltip kanat çalışırsan illüzyonla kapatabilirsin o açığı bu arada. Fakat ağır kardiyo lazım. Bu kadar fazla çalışamam. Benim istediğim vücut tipi aslında genetik olarak geniş omuz olacak göbek falan olsa da sıkıntı yok geniş omuzlu adamda göbek bile çok sırıtmıyor. Biceps göğüs takılırdım Full mis gibi olurdu.
Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz, sonuçta biz de spor yapıyoruz. :)

Sen canını sıkma, sporunu yap, tabii bana şu an spora başlamamak için bahane uyduruyorsun gibi geldi.

Dediğim gibi, sporunu sağlam bir şekilde yap, seneye bak bakalım omuzların 2 santimcik mi genişlemiş, göreceksin.

Sizin kollar gözümden kaçmadı 🙃

İnsanlar triceps ya da biceps çalışıyor ama sırt ve omuz çok önemli etken. Kolu büyük gösteren arka kol insanı büyük gösteren sırt omuz desek yanlış olmaz.
Özellikle omuz çalışırken dikkat edin sağlam ısının.
5 ay oldu sakatlık geçireli hem omuzum sakat hem boynum fıtık oldu. Fizik tedavi ile düzeltme çalışıyorum. Zaten voleybol yüzünden sol ayağımı sakatladığım için üst vücut çalışıyordum şimdi tamamen gittik 😀
Geçmiş olsun. O his nasıldır çok iyi biliyorum, umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. 🙏

Yüzme acayip iyi oluyor, genetik olarak benim de dardı mesela ama ergenlik çağındayken epey yüzdüm, altyapı sporcularının arasında falan antrenman yaptım. Sülalenin hepsinden daha geniştir omzum. En azından default gelen omuz genişliğini aşıyorsun. Elden fazlası da gelmiyor zaten.

Ha bi de evet artık ergenlik bittiyse yüzmeye pek gerek yok, kemik yapısının henüz oturmaması lazım etki etmesi için.
Konuyu hortlattığım için çok özür dilerim ama merak ettiğim bir şey var. Omuzlarım genetik olarak dar. Daha önce yüzmedim. Şu an barfiks çekebilmeye çalışıyorum latları büyütebilmek için daha tam olarak çekemiyorum. Yakında dambıllar ile lateral raise yapmaya başlayacağım her hafta düzenli olarak devam edeceğim. Şu an yüzme imkanım yok ama yazın yapabilirim sanırım. Şu an 15 yaşındayım daha tam gelişimimi tamamlamadım. Yazın da yüzersem bahsettiğim hareketleri de düzenli olarak yaparsam normal / ideal bir omuz genişliğine sahip olabilir miyim? Şu an fazla kilolu değilim ama bel çevremde biraz yağ var onları da kardiyo ile yakacağım yavaş yavaş.