Makaleler
1
Merhaba. Bugün sizlerle Gaming.Gen.TR'den 1.499 TL'ye aldığım (kargo 150 TL) Dareu A950GM kablosuz oyuncu faresinin incelemesini yapacağım.

Kargo Süreci

Kargo süreci gayet hızlıydı. 25 Şubat'ta yaptığım sipariş 27 Şubat'ta kapımdaydı. Güzel paketlenmişti. Gaming.Gen.TR'ye teşekkür ediyorum buradan.

Kutu İçeriği

Kutu içeriğinden farenin kendisi, 2.4 GHz dongle ve kullanım kılavuzu çıkıyor. 2.4 GHz dongle farenin altından çıkıyor bilginize. Dolu dolu bir kutu içeriği değil ama 1.499 TL'ye bu kadar herhalde. Ayrıca şarj kablosu da çıkıyor.

1772273598644.webp

Teknik Özellikler

PixArt PAW3395 sensör ve BK3633 MCU bulunuyor. Bu fiyata gayet iyi bileşenler. 650 IPS izleme hızı ve 50G ivme desteği sunuyor. Mekanik bir encoder'a sahip.

Shape/Şekil

Simetrik diyebileceğim bir şekle sahip. Elim 17 cm ve palm tutuyorum, gayet rahat. Claw tutuş için de gayet ideal, hatta daha ideal olduğunu söyleyebilirim. Büyük bir eliniz varsa çok tavsiye etmiyorum.

1772274563505.webp

1772274578352.webp

1772274636166.webp

1772274654892.webp

Ağırlık

Resmi belirtilen ağırlık 60.3 gram. Gayet hafif bir mouse. Ana faresi ER21 Pro olan bana göre biraz ağır ama Logitech/Razer/Steelseries gibi markaların giriş seviye modellerinden geçecek kişiler için gayet iyi bir ağırlığı var.

Switch ve Ses Testi

Switch olarak Huano Switch kullanılmış. Sesi tatmin edici ve 100 milyon tıklama ömrü var.

Yapı Kalitesi

Yapı kalitesi olarak gayet tatmin edici. Çoğu bu fiyatta olan mouse'ta bulunan kalitede bir ABS plastik kullanılmış. Click'lerde PBT kullanılmış. Alan birinin memnun kalmayacağını sanmıyorum. Coating olarak biraz memnun etmeyebilir. Build olarak ise herhangi bir sorun görmedim.

Stok Skatezler

Stok skatez olarak daha kaliteli olabilirdi. Skatezler bayağı düşük oranda kayma sağlıyor. Tabii bu mouse pad'e göre değişebilir. Benim mouse pad'im hybrid. Bir puan versem 3.5/10 veririm. F/P bir mouse evet ama memnun kalamadım, bir sürü F/P mouse denemiş biri olarak skatezlerden.

Modlar ve Gecikme Hızları

Kablolu, 2.4 GHz ve Bluetooth olacak şekilde kablosuz modları var ve farenin altından değiştirebiliyorsunuz modları.

1772277069327.webp

Gecikme değerlerine gelirsek kabloluda tabii ki hiçbir gecikme yok. 2.4 GHz'de de hiçbir gecikme yok. Bluetooth modda ise çok az bir gecikme hissettim ama günlük kullanımda çok rahatsız etmez.

Batarya ve Süresi

500 mAh lityum bataryaya sahip. Resmi kaynaklara göre 2.4 GHz modda 60-65 saat, Bluetooth modda ise 120-125 saat arası batarya süresi sunuyor. Batarya optimizasyonu çok başarılı değil muadillerine göre ama hızlı şarj oluyor. Çok bilgisayar başında vakit geçirmiyorsanız tatmin edecektir.

Driver/Yazılım

Bir masaüstü driverı, bir de web driverı var. İkisinin de ekran görüntülerini buraya koyuyorum. Dareu'nun masaüstü driverı konusunda çok şikayeti olduğu için ben web driverını kullanıyorum.

Web:

1772277768722.webp

1772277776376.webp

1772277784632.webp

1772277793759.webp

1772277801383.webp

1772277811018.webp

Masaüstü:

1772277901273.webp

1772277913167.webp

1772277921232.webp

1772277933371.webp

1772277942368.webp

1772277952542.webp

Bana göre yeterli bir driver. Tuş ataması ve temel mouse ayarlarını (tepki süresi, DPI ayarı, rapor hızı ayarı vb.) kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Sonuç

Dareu A950GM, F/P olarak bazı eksileri dışında gayet iyi ve alınabilir bir model. Batarya ve skatez olarak çok başarılı bulamadım ve memnun kalamadım maalesef. Bu modele puanım 8.5/10. Umarım yardımım dokunmuştur. İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bugün sizlerle Gaming.Gen.TR'den 1.499 TL'ye aldığım (kargo 150 TL) dareu A950GM kablosuz oyuncu faresinin incelemesini yapacağım.

kargo süreci

Kargo süreci gayet hızlıydı. 25 şubat'ta yaptığım sipariş 27 şubat'ta kapımdaydı. Güzel paketlenmişti. Gaming.Gen.TR'ye teşekkür ediyorum buradan.

kutu içeriği

Kutu içeriğinden farenin kendisi, 2.4 GHz dongle ve kullanım kılavuzu çıkıyor. 2.4 GHz dongle farenin altından çıkıyor bilginize. Dolu dolu bir kutu içeriği değil ama 1.499 TL'ye bu kadar herhalde.

Eki Görüntüle 229906

teknik özellikler

PixArt PAW3395 sensör ve BK3633 mcu bulunuyor. Bu fiyata gayet iyi bileşenler. 650 IPS izleme hızı ve 50G ivme desteği sunuyor. Mekanik bir Encoder'a sahip.

Shape/Şekil

Simetrik diyebileceğim bir şekle sahip. Elim 17 cm ve palm tutuyorum, gayet rahat. Claw tutuş için de gayet ideal, hatta daha ideal olduğunu söyleyebilirim. Büyük bir eliniz varsa çok tavsiye etmiyorum.

ağırlık

Resmi belirtilen ağırlık 60.3 gram. Gayet hafif bir mouse. Ana faresi ER21 Pro olan bana göre biraz ağır ama Logitech/Razer/Steelseries gibi markaların giriş seviye modellerinden geçecek kişiler için gayet iyi bir ağırlığı var.

Switch ve ses testi

Switch olarak Huano Switch kullanılmış. Sesi tatmin edici ve 100 milyon tıklama ömrü var.

yapı kalitesi

Yapı kalitesi olarak gayet tatmin edici. Çoğu bu fiyatta olan Mouse'ta bulunan kalitede bir abs plastik kullanılmış. Click'lerde PBT kullanılmış. Alan birinin memnun kalmayacağını sanmıyorum. Coating olarak biraz memnun etmeyebilir. Build olarak ise herhangi bir sorun görmedim.

stok skatezler

Stok skatez olarak daha kaliteli olabilirdi. Skatezler bayağı düşük oranda kayma sağlıyor. Tabii bu mouse Pad'e göre değişebilir. Benim mouse Pad'im hybrid. Bir puan versem 3.5/10 veririm. F/P bir mouse evet ama memnun kalamadım, bir sürü F/P mouse denemiş biri olarak skatezlerden.

modlar ve gecikme hızları

Kablolu, 2.4 GHz ve Bluetooth olacak şekilde kablosuz modları var ve farenin altından değiştirebiliyorsunuz modları.

Eki Görüntüle 229914

Gecikme değerlerine gelirsek kabloluda tabii ki hiçbir gecikme yok. 2.4 GHz'de de hiçbir gecikme yok. Bluetooth modda ise çok az bir gecikme hissettim ama günlük kullanımda çok rahatsız etmez.

batarya ve süresi

500 mAh lityum bataryaya sahip. Resmi kaynaklara göre 2.4 GHz modda 60-65 saat, Bluetooth modda ise 120-125 saat arası batarya süresi sunuyor. Batarya optimizasyonu çok başarılı değil muadillerine göre ama hızlı şarj oluyor. Çok bilgisayar başında vakit geçirmiyorsanız tatmin edecektir.

Driver/Yazılım

Bir masaüstü driverı, bir de web driverı var. İkisinin de ekran görüntülerini buraya koyuyorum. Dareu'nun masaüstü driverı konusunda çok şikayeti olduğu için ben web driverını kullanıyorum.

web:

masaüstü:

Bana göre yeterli bir driver. Tuş ataması ve temel mouse ayarlarını (tepki süresi, DPI ayarı, rapor hızı ayarı vb.) Kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

sonuç

Dareu A950GM, F/P olarak bazı eksileri dışında gayet iyi ve alınabilir bir model. Batarya ve skatez olarak çok başarılı bulamadım ve memnun kalamadım maalesef. Bu modele puanım 8.5/10. umarım yardımım dokunmuştur. İyi sosyaller dilerim.

Fiyatına göre güzel de, şu mouse'lara özellikle bazı bilinen markaların SE modellerine neden küçük bir dongle uzatma aparatı veya kablosu eklenmiyor anlamıyorum.