POLO_R

Becerikli
Lanet ettim bunu aldığıma. Sökmem lazım, yandaki klipse bastırsam dahi ileri gidiyor. Alttan küçük tornavida ile ittiriyorum, braketten kurtulması için olmuyor. Okumadığım konu kalmadı. AMD braketlerini söksem, tornavida yok olsa da sağ 2 taraf RAM'lerin olduğu yere girmez. Elim kanadı, bastır bastır, baş parmağım kemik kırılacak seviyeye geldi. Keşke almasaydım şunu. Bilgisi olan lütfen yazsın.

17765110891748171835707813072452.webp

17765111173184286877840263523657.webp

17765111291058727556143490830335.webp

Tornavida olmadan nasıl sökmeyi düşündün sen ya? Ayrıca yalama gibi olmuş nasıl becerdin onu bıçakla falan mı denedin? Tornavida al. Yalama olmuş, vidanın üstüne küçük kağıt parçası koy. Tornavidayla çevirmeye çalış. O oraya tornavidayla takıldı, tormavida girmesi lazım.

İnsanlığın en büyük icatlarından olan basit makineleri kullanınız.

Tornavida olmadan nasıl sökmeyi düşündün sen ya? Ayrıca yalama gibi olmuş nasıl becerdin onu bıçakla falan mı denedin? Tornavida al. Yalama olmuş, vidanın üstüne küçük kağıt parçası koy. Tornavidayla çevirmeye çalış. O oraya tornavidayla takıldı, tormavida girmesi lazım.

Yok, PC'yi 8 ay topladığımdan beri orayı ellemedim ve tertemiz iz kalmadan o braketi takmıştım, bıçakla denemedim. O dediğin AMD braketi az soyuldu, ben çıkarmaya çalışırken o toz da vida üstüne gelmiş, yoksa braket vidaları tertemiz, yalama dahi yok. Evdeki tornavidayı bulamıyorum, bulsam gevseteceğim, imkanı yok çıkmıyor, klipsi ittirip dışarı doğru itsem bile tornavida lazım, onu bulayım. Tornavida bulursam ilk hangisini açayım, sorun olmaması için RAM tarafına girmiyor, çok sıkışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten ben tam sökmeyi demiyorum, yanlış anladın. Klipsleri kaldırıp önce fanı çıkaracağım.

Yok, PC'yi 8 ay topladığımdan beri orayı ellemedim ve tertemiz iz kalmadan o braketi takmıştım, bıçakla denemedim. O dediğin AMD braketi az soyuldu, ben çıkarmaya çalışırken o toz da vida üstüne gelmiş, yoksa braket vidaları tertemiz, yalama dahi yok. Evdeki tornavidayı bulamıyorum, bulsam gevseteceğim, imkanı yok çıkmıyor, klipsi ittirip dışarı doğru itsem bile tornavida lazım, onu bulayım. Tornavida bulursam ilk hangisini açayım, sorun olmaması için RAM tarafına girmiyor, çok sıkışık.

RAM'leri çıkart hocam o zaman? Bir de tornavida olmadan vidaları nasıl takıp sıktın ki? Soğutucunun tam olarak basması lazım.

Soğutucuyu sağa sola doğru oynat. Mesela sağa doğru çek ve sağından açmayı dene klipsi o şekilde rahat açıyordum ben.
Baş parmağım gitti, bastıracak şey kalmadı. Tornavida bulayım bir.

O işe pek girmek istemiyorum, tornavida ile birisini gevşeteyim, diğerine yan taraftan bir şekilde girer galiba.

Zaten ben tam sökmeyi demiyorum, yanlış anladın. Klipsleri kaldırıp önce fanı çıkaracağım.

Hayır konu açıklamasında soğutucuyu demişsin işte hocam. İki taraftan birine sağlam ittirince muhakkak çıkacaktır. Snowman soğutucularımı böyle çıkarırdım. Ha tabii tornavida ile rahat çıkar ama yıldız değil de ince tornavida rahat söküyor.

Hayır konu açıklamasında soğutucuyu demişsin işte hocam. İki taraftan birine sağlam ittirince muhakkak çıkacaktır. Snowman soğutucularımı böyle çıkarırdım. Ha tabii tornavida ile rahat çıkar ama yıldız değil de ince tornavida rahat söküyor.
Ben de onu diyorum ama sağda solda yaptım, dışarıda kanırtıp yine klipsi ittirip küçük tornavida benzeri şey ile klipsi attırmaya çalıştım, olmadı. Daha zorlasam bir şey gidecek gibi, bir tornavida bulayım, öyle deneyeyim. Bastıracak güç kalmadı parmakta. 😕