Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eyky

Uzman
Önceki konumda öneriler üzerine Dark Freezer X127 aldım. Bugün elime ulaştı. İçinden çıkan kılavuza göre bilgisayarıma taktım. İlk başta soğutucunun tam oturmadığından şüphelendim çünkü soğutucu biraz oynuyordu. Tekrar söküp taktım fakat hala oynuyor.

1722016167607.webp

Sıcaklık her baktığımda değişiyor 60 70 Max 80'e çıkıyor. Termal macunu yeniledim, kullandığım programdamı bir sıkıntı var anlamadım. (Ryzen Master) birden sıcaklık da düşebiliyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Yardımınız için teşekkürler. Kılavuzda çok belli olmayan bir yeri ters takmışım, o yüzden işlemci ile tam temas etmemiş. Sorunu çözdüm.
Yukarıdaki sıcaklık işlemci boştayken aldığım ekran görüntüsü.

Montajini dogru yaptigina emin misin? Cunku ayni sogutucuyu 5600X kullanan arkadasima taktim 20 derece dustu.

Tam emin değilim biraz sallanıyor. Aynı sorun sizde de oldu mu? Anakartım Gigabyte B450M-H.

Yukarıdaki sıcaklık boştayken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Ryzen 5 5600'ümde Dark Freezer X127'yi kullanıyorum. Stok soğutucuya göre ortalama 20 derece fark ettirdi. Anlattıklarından yola çıkarak montaj sorunu yaşıyor olabilirsin.

Ya da soğutucunun işlemciye temas ettiği yerdeki jelatini çıkartmayı unutmuş olabilirsin.