Makaleler
1
Days Gone'nın yönetmeni olan Jeff Ross, Days Gone'nın devam oyunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında yeni SIE CEO'su Hermen Hulst gibi Sony yöneticilerinin "hiçbir zaman hayran olmadıklarını" belirterek, Days Gone 2'nin neden geliştirilmediğinin temel nedenlerinden birinin bu olduğunu söyledi. Diğer nedeninin ise zaten Sony çatısı altında Zombi temalı bir oyun varken(TLOU), neden daha az satacak olan bir IP'ye devam oyunu yapılsın ki.

Bu arada Hermen Hulst daha öncesinde PS Studios'un başındaki isimdi, şu anda Sony İnteractive Entertaiment'ın CEO'larından biri. Ayrıca Horizon Zero Dawn'nın başındaki isimlerinden biriydi.

Daha öncesinde Days Gone'nın yazarı olan John Garwin devam oyunu hakkında yaptığı açıklamada, "Oyunu çıktığında satın almadığınız için 2. oyunu yapamıyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Days Gone çıktığı dönemde, çok fazla Bug ve Performans sorunları vardı, sonrasında toparlansa bile bu sebeplerden dolayı basından çok iyi puanlar alamadı. Satışlarda da iyi rakam yakalayamadı.

Şu anda Bend Studio, Live Service kafasında açık dünyalı bir oyun yapıyor, hakkında çok bir bilgi yok. Ama Sony çatısı altında Single Player oyun artık yapmayacak bir stüdyo.

Jeff Ross'un tam açıklaması:
"Birçok kişi hâlâ bana Days Gone'ın bir devam oyunu olup olmayacağını soruyor, bu yüzden bu posteri bunun asla gerçekleşmeyeceğinin kanıtı olarak sunuyorum. Hermen gibi Sony'nin üst düzey yöneticileri hiçbir zaman hayran olmadılar, bu yüzden PlayStation State of Play'de bugün veya gelecekte bununla ilgili bir şey duymayacaksınız."

Kaynak:

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk oyun zaten sıradan bir oyundu. İkincisi gelse ne olur gelmese ne olur.

Bekleyen var mı gerçekten?

"Oyunu çıktığında satın almadığınız için 2. oyunu yapamıyoruz."

Böyle yazmaları da çok garip. Çıkışında çok sorunlu bir oyunu almaz insanlar doğal olarak.

Gelmezse gelmesin piyasa böyle oyunlarla dolu zaten. Kimsenin umurunda olmaz.

Aslında bu oyun firmanın acemiliğine geldi, bu oyundan önce böyle büyük bir iş yapmamışlardı. Satışlar bir nebze iyi olsa ve çıkışındaki buglar olmasa, 2. bir şans verebilirdi Sony. Onun yerine boş Horizon serisini devam ettirmeyi seçtiler. 2. oyunu bekleyen bir kemik kitle vardı zaten oyunun, basından düşük puanlar alsalar da, oyuncu incelemelerinde iyi puanlar aldılar.

İlk oyun zaten sıradan bir oyundu. İkincisi gelse ne olur gelmese ne olur?

Bekleyen var mı gerçekten?

"Oyunu çıktığında satın almadığınız için 2. oyunu yapamıyoruz."

Böyle yazmaları da çok garip. Çıkışında çok sorunlu bir oyunu almaz insanlar doğal olarak.

Böyle bir mantıkla bakarsak, Uncharted 1'de sıradan bir oyundu, Witcher 1,2'de, RDR 1'de. 1. oyunda, yapamadıkları şeyleri genellikle firmalar sonraki oyununda eklerler, firmanın da uzun zaman sonra ilk büyük işi olunca bu da. 2. bir şansı hak ediyorlar.

Bu arada ''oyunu çıktığında satın almadığınız için 2. oyunu yapamıyoruz'' açıklamasında dediğinize katılıyorum, saçmalıktan ibaret.

Son düzenleme:
Çok vasat bir oyundu vuruş hissiyatı falan oldukça dandikti. Çıplak bir adamı tüfekle 2-3 mermide anca indirebilmiştim öyle garip bir oyun.

Vuruş hissiyatının dandikliğine katılıyorum, Yapay Zeka'da aynı şekilde rezaletti, PS versiyonunun, PC'de bir nebze düzeltmişler.

2. oyun olsaydı bunları düzeltebilirlerdi.

Aslında bu oyun firmanın acemiliğine geldi, bu oyundan önce böyle büyük bir iş yapmamışlardı. Satışlar bir nebze iyi olsa ve çıkışındaki buglar olmasa, 2. bir şans verebilirdi Sony. Onun yerine boş Horizon serisini devam ettirmeyi seçtiler. 2. oyunu bekleyen bir kemik kitle vardı zaten oyunun, basından düşük puanlar alsalar da, oyuncu incelemelerinde iyi puanlar aldılar.

Böyle bir mantıkla bakarsak, Uncharted 1'de sıradan bir oyundu, Witcher 1,2'de, RDR 1'de. 1. oyunda, yapamadıkları şeyleri genellikle firmalar sonraki oyununda eklerler, firmanın da uzun zaman sonra ilk büyük işi olunca bu da. 2. bir şansı hak ediyorlar.

Bu arada ''oyunu çıktığında satın almadığınız için 2. oyunu yapamıyoruz'' açıklamasına katılıyorum, saçmalıktan ibaret.

Uncharted 1'in veya RDR 1'in bu kadar sıradan olduğunu düşünmüyorum ben. Çıktığı yıla göre değerlendiriyorum tabii, şimdiye göre değil.

Days Gone türünde çıkmış oyunlardan çok ufak bir farkı var sadece, o da motorunuzun yanınızda bir dost gibi sürekli olması. Onun da parçalarını sıkıcı yan görevler yaparak alıyorduk diye hatırlıyorum köylerden. Bir motor da komple oyunu kurtarmaya yetmiyor açıkçası.