Yeni sipariş ettim çipini nasıl öğrenirim bilmiyorum.

Tüm çevrem ve abim ileride 2x32 yaparsın dedi hocam. Bana kalsa ben de 2x16 yaparım ama bana kalmadı maalesef.
64 GB fikrini sana kim verdiyse acilen dinlemeyi bırakmalısın. Profesyonel düzeyde iş yapanlar 64 GB alıyor sadece. Günlük kullanıcıya 32'yi geç 16 bile yetiyor, hatta ben 8 GB kullanıyorum o bile çoğu senaryoda yetiyor.

Thaiphoon Burner indirip EEPROM > SPD sekmesinden öğrenebilirsin RAM çipini.

64 GB fikrini sana kim verdiyse acilen dinlemeyi bırakmalısın. Profesyonel düzeyde iş yapanlar 64 GB alıyor sadece. Günlük kullanıcıya 32'yi geç 16 bile yetiyor, hatta ben 8 GB kullanıyorum o bile çoğu senaryoda yetiyor.

Thaiphoon Burner indirip EEPROM > SPD sekmesinden öğrenebilirsin RAM çipini.

Yeni oyunlar çok RAM kullanabiliyor hocam. Klasik oyunlar değil ama farklı yapımlar veya denemeler. Ayrıca ben birçok sekmeyi de açık bırakan biriyim. Minecraft modlamak için de RAM çok önemli diye biliyorum.

Ben zaten şartlar gereği 2-3 bilemedin 4 yıl bu bilgisayarı kullanacağım için yani AM4'te kalacağım için daha mantıklı geldi. Anakart değiştirmeme de gerek kalmaz. Yazılıma da isteğim var açıkçası bir ihtimal olabilir. Yani sadece işlemci ve ekran kartı güncellemesi yaparım önümüzdeki birkaç yılda.

Yeni oyunlar çok RAM kullanabiliyor hocam. Klasik oyunlar değil ama farklı yapımlar veya denemeler. Ayrıca ben birçok sekmeyi de açık bırakan biriyim. Minecraft modlamak için de RAM çok önemli diye biliyorum.

Ben zaten şartlar gereği 2-3 bilemedin 4 yıl bu bilgisayarı kullanacağım için yani AM4'te kalacağım için daha mantıklı geldi. Anakart değiştirmeme de gerek kalmaz. Yazılıma da isteğim var açıkçası bir ihtimal olabilir. Yani sadece işlemci ve ekran kartı güncellemesi yaparım önümüzdeki birkaç yılda.
Saydigin seyler icin 16 GB yeterli. 64 GB para israfi. 64 GB RAM neredeyse islemci ve anakartindan pahali.

32'nin yanına 16 da alabilirim hocam 32'yi iptal etme şansım yok.
Ben yarın ya da ertesi gün RAM çipini öğrenip tekrar sizi buraya etiketleyeyim mi?
32+16 kullanirsan 32'deki 16'lik kisim ile diger 16 GB kit dual calisir, digeri flex calisir. Mantikli bir hareket olmaz. Ayrica totalde 48 GB RAM'e overclock yapmak oldukca zor.

32+16 kullanirsan 32'deki 16'lik kisim ile diger 16 GB kit Dual calisir, digeri Flex calisir. Mantikli bir hareket olmaz. Ayrica Total'de 48 GB RAM'e overclock yapmak oldukca zor.

1 haftadır RAM'sizim hocam. En kötü ileride satarım 32'yi zaten öyle çok FPS beklentim de yok monitörüm de 75 Hz. Ben RAM çipini öğrenip size haber edeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri satip 2x16 3600 MHz kit alıp CL degerlerini dusurmeye oynaman cok daha dogru olur. DDR4'te 1.5V bile verebilirsin RAM'lere eger heatsink saglamsa.
Her cipe 1.5V veremez. Kimisi direkt bu voltaji olcekleyemiyor, kimisi ise 1.5V ile gunluk kullanilamayacak kadar voltaja hassas.

RAM'leri satip 2x16 3600 MHz kit alıp CL degerlerini dusurmeye oynaman cok daha dogru olur. DDR4'te 1.5v bile verebilirsin RAM'lere eger heatsink saglamsa.

Elimde değil hocam. N'olur darlamayın beni bu konuda😞🙏.

@BerkayZ87, çipler Hynix'miş hocam. XMP açtım şu an 3600 MHz. Şimdilik sorun çıkmadı ama yarım saat anca geçmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör: