DDR4 daha ne kadar kullanılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LIA SHINE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 73
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    ddr4
Güncelde 5 sene daha akar. Konuda tartışılan 13. ve 14. nesil i9 işlemciler ise boş bence. Benim ekran kartım bile o kadar güç tüketmiyor adamlar trafo yapmış hala millete kakalıyorlar.

Güncelde 5 sene daha akar. Konuda tartışılan 13. ve 14. nesil i9 işlemciler ise boş bence. Benim ekran kartım bile o kadar güç tüketmiyor adamlar trafo yapmış hala millete kakalıyorlar.
13-14. nesil i9'lar 400-500 W tüketmekle meşhur ama artık güç sınırlarıyla 200-250 W civarında aynı performansı verebiliyorlar. O limitsiz 400-500 W seviyeleri daha çok ekstrem render gibi ağır yüklerde görülüyor, oyunlarda o kadar tüketmiyorlar. İşlemciler boş değil. 32 çekirdek, özellikle çoklu çekirdek performansında güçlüler ve DDR4 tarafında da rakibi yok zaten. Oyun içinse i5 ve i7 fazlasıyla yeterli.

Hocam bana göre 150-200W+ trafo oluyor. Altı üstü bir CPU yahu.

Hocam bana göre 150-200W+ trafo oluyor. Altı üstü bir CPU yahu.
2022 model bir işlemci, çok da şey etmemek lazım voltaj basıp frekansı 6 GHz’in üzerinde çalıştırıyorlardı. Core Ultra serisiyle bunu çözdüler ama onun da olayı DDR5.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…