ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
@Ayhan Dönmez @LH44 @Bandırmalı1965 @SunseTTime @lowkey99 DDR4 sistem ayarladım depodan. Elimde termal macun yoktu, işlemci üzerinden biraz vardı az bir şeyde diş macunu sürdüm. Sisteme start verip 10dk deneyeceğim. Isı değerleri yüksek değil ise BIOS güncelleyip. Temiz kurulum yapıp oyuna gireceğim.

Sistem özelikleri.
CL18 4000MHz RAM
MSI B550 gamıng Carbon
R5 5600X
Samsung 970 EVO Plus 500GB
RTX 5070

Eki Görüntüle 222383

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 135
Son düzenleme:
O macun masaüstüne kadar belki tutar. Bu arada o anakart benim önceki kartım. DDR5 sistem kurmasam ömür boyu kullanabileceğim kadar kaliteliydi bee.

DDR4 için latency ayarlama daha basit ve DDR5'e göre daha da düşürülebilir bence.

Start verdim.

Beyaz CPU görüntü yok, BIOS flash yapacağım.

@Ayhan Dönmez USB taktım, dosyayı attım. Tuşa basıp bekliyorum, kırmızı sabit ışık var. Beklemek gerekli mi? Hatalı mı?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
Start verdim.

@Ayhan Dönmez USB taktım, dosyayı attım. Tuşa basıp bekliyorum, kırmızı sabit ışık var. Beklemek gerekli mi? Hatalı mı?

Hatalı. Yanıp sönmesi lazım işlem esnasında, sonra hepten söner. FAT32 format olacak, anakarta özel BIOS dosyası isimlendirmen lazım. Bazı kartlar bellek seçiyor ya da dosyayı okumuyor isimlendirmezsen zaten.

Start verdim.

Rufus ön yüklenebilir değil, msı.rom olarak yaptım yine kırmızı.

Hatalı. Yanıp sönmesi lazım işlem esnasında, sonra hepten söner. FAT32 format olacak, anakarta özel BIOS dosyası isimlendirmen lazım. Bazı kartlar bellek seçiyor ya da dosyayı okumuyor isimlendirmezsen zaten.

Bastım tusa çalıştı ve kapanıp kırmızı oldu tekrar.

Flashback şart mı?

Rufus muhabbeti nereden türedi, hiç bilmiyorum. Direkt olarak sağ tık yapıp FAT32 formatlaman yeterli. İçine MSI.ROM atacaksın. Doğru porta taktığından emin ol. @ggbye

Bellek seçebiliyor, farklı USB dene FAT32 formatlayıp aynı metodla.

Dosya uzantılarını gösterip .ROM olarak değiştir. Yoksa .ROM.ROM kalabilir. Öyle olursa okumaz.

Flashback şart mı?

Rufus muhabbeti nereden türedi, hiç bilmiyorum. Direkt olarak sağ tık yapıp FAT32 formatlaman yeterli. İçine MSI.ROM atacaksın. Doğru porta taktığından emin ol. @ggbye

Bellek seçebiliyor, farklı USB dene FAT32 formatlayıp aynı metodla.

Dosya uzantılarını gösterip .ROM olarak değiştir. Yoksa .ROM.ROM kalabilir. Öyle olursa okumaz.

USB Rufus olmadan FAT32 olmuyor. İçerik böyle.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 52
  • image.webp
    image.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 85