AhmetBY60

Uzman
Merhaba herkese. Şu an MSI B550 Tomahawk+Ryzen 5 5600X kullanıyorum. Yakın zamanda RTX 4070 Ti super satın aldım ve 5600X değiştirip 5700X3D alayım diyordum. Anlık bir kararla DDR5'e geçeyim dedim (doğru karar mı emin değilim). Bu ekran kartıyla açıkçası B650 Tomahawk anakarttan devam etmek istiyorum. İşlemci ve RAM için ne önerirsiniz bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Render tarzı şeylerle işim hiç olmuyor. Sadece oyun performansı ve kararlı bir sistem istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese. Şu an MSI B550 Tomahawk+Ryzen 5 5600X kullanıyorum. Yakın zamanda RTX 4070 Ti super satın aldım ve 5600X değiştirip 5700X3D alayım diyordum. Anlık bir kararla DDR5'e geçeyim dedim (doğru karar mı emin değilim). Bu ekran kartıyla açıkçası B650 Tomahawk anakarttan devam etmek istiyorum. İşlemci ve RAM için ne önerirsiniz bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Render tarzı şeylerle işim hiç olmuyor. Sadece oyun performansı ve kararlı bir sistem istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
DDR5'e geçeceksen git AM5 kart ve CPU al.
Bütçen nedir ? Eğer kısıtlı bir bütçen varsa 5700X3D'den devam et derim.
Bence de değmez.

Bütçen nedir ? Eğer kısıtlı bir bütçen varsa 5700X3D'den devam et derim.
Hocam hesaplarıma göre anakart+işlemciyi ddr5'e geçirince ryzen 5 7500f tarzı bir işlemci ile yaklaşık 5 bin tl harcamam gerekiyor. Belleklerin üzerine de 2 bin artsa heralde totalde 7 bin tl eksiye düşüyorum. hadi evdeki hesap çarşıya uymasın. 8 bin tl ile ddr5'e geçiş gereksiz mi olur?

Bence de oyun içinse değmez. Bende DDR4 de bekliyorum. Özellikle yeni soketin çıkması ve camm2 desteğinin gelmesini bekliyorum.
Yeni soket derken hangi soketi bekliyosunuz hocam bir de camm2 desteği derken onun faydası ne oluyor?

Bütçen ne kadar? Eğer cebinde 15.000₺'ye kadar bir bütçe varsa ddr5'e geçmen iyi olur ama elindekileri satarak ddr5'e geçmeyi düşünüyorsan. Bu parçaları satmak uzun sürer. Eğer bütçen max 8.000₺ ise o zaman r7 5700x3d almak daha mantıklı. Performans olarak ddr5 daha iyi olabilir bunu kimse inkar etmez ama işin sonu senin cebindeki paraya bakıyor.

Oyun için R5 7500f sana fazlasıyla yeterli olur. Ram için F5-5600J2834F16GX2-TZ5NR modeline göz atabilirsin.

Hocam hesaplarıma göre anakart+işlemciyi DDR5'e geçirince Ryzen 5 7500F tarzı bir işlemci ile yaklaşık 5 bin TL harcamam gerekiyor. Belleklerin üzerine de 2 bin artsa herhalde Total'de 7 bin TL eksiye düşüyorum. Hadi evdeki hesap çarşıya uymasın. 8 bin TL ile DDR5'e geçiş gereksiz mi olur?

Yeni soket derken hangi soketi bekliyosunuz hocam bir de camm2 desteği derken onun faydası ne oluyor?

Yeni RAM slotu çok daha iyi hızlı ve yüksek kapasiteli. 8 bin için oldukça iyi donanım. Ancak oyun oynanacaksa değmez bence.

Yeni RAM slotu çok daha iyi hızlı ve yüksek kapasiteli. 8 bin için oldukça iyi donanım. Ancak oyun oynanacaksa değmez bence.

Aynen tek amacım oyun sistemi diyebilirim. Tabi ekstra olarak forumlarda dolanmak youtube ve dizi film gibi işlemler var da bunları zaten rahat yapabiliyorum her türlü.