Şu an o RTP'de. Yüksek ihtimal geçer. Dün de böyle yapmıştık zaten. Voltaj fazla ekstra olarak.

TRCD zorlamamak lazım sende, RAM yetersiz. TRP de yapamıyor, biraz kötü denk gelmiş ama performansı etkilemez bu. OC işini zora sokuyor.

@RapidLemming955 Ben 1.77 VDD falan bakıp stabil olup olmadığını anlardım da sende o şekilde yapmak uygun olmaz. Bu voltajda ancak stabil olur gibi bu da zaten, hava sıcak. CL24 katkısı çok yok iken bu kadar zorlanması da mantık dışı aslında da bir kere başladık mı sonuçlandırmak lazım. VT3 zaten geçti, RTP geçerse oyunda sorun yaşamaman lazım mesela.

TRCD zorlamamak lazım sende, RAM yetersiz. TRP de yapamıyor, biraz kötü denk gelmiş ama performansı etkilemez bu. OC işini zora sokuyor.
Öyle. Baktım çünkü öncekilere. Ne zaman TRP ve TRCD kısmaya çalışsak error veriyor. RAM öyle denk gelmiş. 10 dakika oldu problem yok. Umarım olmaz. Sıcaklık patlatmaz umarım. Şu an 48.8 ve 46.8. Üstüne çıkmıyor şu an sabitlendi. Umarım daha da çıkmaz.

Öyle. Baktım çünkü öncekilere. Ne zaman TRP ve TRCD kısmaya çalışsak error veriyor. RAM öyle denk gelmiş. 10 dakika oldu problem yok. Umarım olmaz. Sıcaklık patlatmaz umarım. Şu an 48.8 ve 46.8. Üstüne çıkmıyor şu an sabitlendi. Umarım daha da çıkmaz.

TRCD ve TRP ikisi de silikona bağlı, her A-Die bir değil. Zaten CL24 gördüğün üzere 1.75 civarı istiyor. Her kit açamaz yani 1.65-1.7'ye.

TRP 34 için sende TRTP 24 bırakmak lazım. TRTP 24 de RAM OC ile bağdaşan bir değer değil. O yüzden ona girişmedik.

Açmıştık ama o Gear açıkkendi. Gear kapatınca problem yaşadın diye hatırlıyorum.
Hocam o kadar ayar yaptım ki ne olduğunu bile tam hatırlamıyorum. Bu sefer bitecek gibi. Umarım sorun olmaz da keyfime bakarım artık. Uğraştığıma değsin yeter ki sabah gördüğüm değerlere bakarsak değecek gibi duruyor.

Hocam o kadar ayar yaptım ki ne olduğunu bile tam hatırlamıyorum. Bu sefer bitecek gibi. Umarım sorun olmaz da keyfime bakarım artık. Uğraştığıma değsin yeter ki sabah gördüğüm değerlere bakarsak değecek gibi duruyor.

Değer ama fark uçurum olmaz. CL24 işin fantezi boyutu, herkes stabil edemez. Zor Gear kapalıyken. 0.05V daha fazla ister açık haline göre en az.