Verdiğiniz değerleri girip tWTRL ve tRDWR'yi 16'ya çekip CL28'de boot alamadım mavi ekran verdi, BIOS sıfırlayıp sadece voltajlar ve ana timingleri girip boot aldım. 1usmus V3 ile 1 cycle test ettim CL28'de testi geçti. @Ayhan Dönmez.

Güncel Zen iletin, inceleyelim. tWTRL ve tRDWR 16 bırakmak lazım, VDD-VDDQ yetmez. A-die bile zorluyor. Karı yok, zararı var zaten.

Şu an böyle sadece ana timingleri girdim, sub timingleri auto'da.

1775161207980.webp

Verdiğiniz değerleri girip tWTRL ve tRDWR'yi 16'ya çekip CL28'de boot alamadım mavi ekran verdi, BIOS sıfırlayıp sadece voltajlar ve ana timingleri girip boot aldım. 1usmus V3 ile 1 cycle test ettim CL28'de testi geçti. @Ayhan Dönmez. Eki Görüntüle 238161

1775161868989.webp

@winchesteerrr Böyle Boot var mı?

VDDIO 1.4 de kalabilir, demin ne kaynaklı Boot etmediğini deneme-yanılma ile bulun. Bu attığıma bir bakın.

Evet VDDIO 1.4 bıraktım, bu şekilde boot etti öncekinde neden boot etmedi anlamadım BIOS'ta bir şey çakıştı galiba şu an böyle boot etti, Test'e Bırakıp uyumaya gidiyorum, sabah error görmeden uyanmak dileğiyle :D elinize sağlık. @Ayhan Dönmez.

1775162289039.webp

Evet VDDIO 1.4 bıraktım, bu şekilde boot etti öncekinde neden boot etmedi anlamadım BIOS'ta bir şey çakıştı galiba şu an böyle boot etti, Test'e Bırakıp uyumaya gidiyorum, sabah error görmeden uyanmak dileğiyle :D elinize sağlık. @Ayhan Dönmez.

Eki Görüntüle 238170

tRFC2 384 belki sıcaklık kaynaklı hata verir, öyle olursa 400 deneyin bunu. Diğerleri kalabilir hata yoksa. Nitro 2-3-1 yerine 1-2-1 vs. denersin sonra. Hepsi aynı anda olunca hata kaynağı bulmak imkansız. Modüller test anında geniş aralık 55-65 derece arası takılabilir. 80 üzerine çıkmasın. 70-75 arası yine çok mantıklı olmaz, sıcaklık kaynaklı hatalar çıkacaktır. 55-60 arası ideal aktif soğutma olmasa bile. Hynix SR bu aralıkta takılır genelde testte. Kasa hava akışı yeterliyse. @winchesteerrr

Eki Görüntüle 238170

1775163104417.webp
Bunu 16 yapmak için Nitro menüsünde Active Memory Timings-SPD Timings kısmını bulun. Oradan tRCD CTRL dedikten sonra Hex değer gireceksiniz. tRCDWR Hex değer 10, tRCDRD Hex değer 26 uygulayın. MSI'de Boot etmiyor bu menü, Gigabyte'da ediyor, diye hatırlıyorum. Bakarsınız ekstra.