Evet, cidden opsiyon çok az. Manuel ayar yapmadım daha önce, yatkınım çözebilirim gibi geliyor ama korkutuyor açıkcası.
48 gb hem ihtiyacımı hem de bütçemi aşıyor biraz 28-30k civarı bir bütçe ayırmıştım.

G.skill kitin maaliyeti 25k'dan az olmaz muhtemelen patriot kit için de rgb olmadığı için hiç bakmadım. rgb 2. alternatifim; CORSAIR Vengeance RGB 2x16G 6000MHz DDR5 C36 modeliydi ama cl 36 oluşu biraz düşünüdürdü bir de içindeki cipler skhynix değil galiba.

Vengeance alırsan sistemi açamazsın, o toplara hiç girme. 6000 CL30 şaşmaman lazım. 20-30K paralar veriliyor artık, kıytırık sebeplerle sistem açılmazsa üzer sonrasında. Forumda çok konu var. 6000 CL30 normal kullanıcı için sabit. Diğerlerinde %50 şans var, manuel ayarlarsan yine sorun olmaz ama normal kullanıcı ayarlamayı bilemez dediğim gibi. Detaylı ayarlar var. Tak çalıştır uygun değil intikam serisi vesaire.

Beyaz ve RGB'ler piyasada kıt şu anda, çok fazla opsiyon yok. Bir de manuel ayar yapmayacaksanız mavi ekran yiyebilirsin, AM5 6000 üzeri frekanslara uygun değil düz kullanıcı için.

@nebulali bütçe varsa ve 48 GB talep edersen bunlar olabilir. Revize M-Die çip içeriyor bu, sorunsuz. Düz EXPO açıp geçersin, UCLK = MCLK almak kaydıyla.

@nebulali Diğer türlü ben de Patriot taraftarıyım. 2 kat para vermen gerekecek, sarı siteden bulduğun ürünü satıcı 20K düşürürse o da olabilir ama elle ayarlanması lazım. 7200 uygun frekans değil.

Benim RAM'ler de var, XPG Lancer RGB 2x16 6000 MHz CL30 tabii ben memnunum detayını siz daha iyi bilirsiniz.

Vengeance alırsan sistemi açamazsın, o toplara hiç girme. 6000 CL30 şaşmaman lazım. 20-30K paralar veriliyor artık, kıytırık sebeplerle sistem açılmazsa üzer sonrasında. Forumda çok konu var. 6000 CL30 normal kullanıcı için sabit. Diğerlerinde %50 şans var, manuel ayarlarsan yine sorun olmaz ama normal kullanıcı ayarlamayı bilemez dediğim gibi. Detaylı ayarlar var. Tak çalıştır uygun değil intikam serisi vesaire.
Peki tamamdır takibe aldığım cl36 kitleri çıkardım listeden. Beklentim en yüksek hızlar falan değil zaten en sorunsuz şekliyle kullanmak 6000mhz cl30 benim içinde bu standart. Manuel ayarlar çok mu zor bununla ilgili rehberiniz mevcut mu? Aldığım durumda ayarlar konusunda destek olur musunuz? Şimdi fiyat bakınırken Agi Turbojet 32 GB DDR5 6000 MHz CL30 beyaz bu modeli buldum bunun hakkında fikriniz nedir?

Benim RAM'ler de var, XPG Lancer RGB 2x16 6000 MHz CL30 tabii ben memnunum detayını siz daha iyi bilirsiniz.
Beyazı çok pahalı :/

Peki tamamdır takibe aldığım cl36 kitleri çıkardım listeden. Beklentim en yüksek hızlar falan değil zaten en sorunsuz şekliyle kullanmak 6000mhz cl30 benim içinde bu standart. Manuel ayarlar çok mu zor bununla ilgili rehberiniz mevcut mu? Şimdi fiyat bakınırken Agi Turbojet 32 GB DDR5 6000 MHz CL30 beyaz bu modeli buldum bunun hakkında fikriniz nedir?

Beyazı çok pahalı :/

Fason üretim ve satıcı tehlikeli. Sorun yaşayacağını düşünüyorum. Manuel ayar basit gibi görünse de uzun teste alınmadığı takdirde özellikle sıcak havada stabilite bozuyor, oyundan vs. atabiliyor. Normal kullanıcı bezdirebilir, rehber mevcut.

Fason üretim ve satıcı tehlikeli. Sorun yaşayacağını düşünüyorum. Manuel ayar basit gibi görünse de uzun teste alınmadığı takdirde özellikle sıcak havada stabilite bozuyor, oyundan vs. atabiliyor. Normal kullanıcı bezdirebilir, rehber mevcut.
Anladım ondan uzak duruyorum o zaman. Başka bir Gskill alternatifim var: G.SKILL Trident Z5 Royal Neo DDR5 6000 MHz CL28 AMD EXPO 2x16 bu ram hakkında ne düşünüyorsunuz makul bir tercih olur mu?

Anladım ondan uzak duruyorum o zaman. Başka bir Gskill alternatifim var: G.SKILL Trident Z5 Royal Neo DDR5 6000 MHz CL28 AMD EXPO 2x16 bu ram hakkında ne düşünüyorsunuz makul bir tercih olur mu?

Bunu kaça veriyor? 20-25K bandına mecburen çıkacaksınız gibi. Artık herkes tok satıcı. Bu kitleri vaktiyle Vatan indiriminden vs. topladılar, şimdi 2 kata satıyorlar.

Bunu kaça veriyor? 20-25K bandına mecburen çıkacaksınız gibi
Tam dediğiniz aralıklarla kutusu açılmış ancak hiç kullanılmamış deniyor. Daha mı doğru bir tercih olur? RGB vs durumlarını hesaba katmadığınızda içindeki çipler vs bakımından en mantıklı ram hangisi olur?
Artık herkes tok satıcı. Bu kitleri vaktiyle Vatan indiriminden vs. topladılar, şimdi 2 kata satıyorlar.
Evet öyle bütün 2. el ram ilanları bu şekilde 2 gün önce eline ulaşmayan ramleri satmaya çalışan birsürü insan vardı.

Aslında aciliyetin yoksa vatan indirimini beklesen fena olmaz. Bir daha indirim gelecek mi bilmiyorum ama illaki bir indirim olacaktır veyahut https://www.incehesap.com/gaming-geceleri/
Her parçayı aldım elimde şu an biran evvel çalıştırmak istiyorum ama şartta değil beklerim tabii. Daha önce 2 kere yakaladım bahsettiğiniz indirimi kasada sıra beklerken indirim bitti nasip yok bende o konuda

Tam dediğiniz aralıklarla kutusu açılmış ancak hiç kullanılmamış deniyor. Daha mı doğru bir tercih olur? RGB vs durumlarını hesaba katmadığınızda içindeki çipler vs bakımından en mantıklı ram hangisi olur?

Evet öyle bütün 2. el ram ilanları bu şekilde 2 gün önce eline ulaşmayan ramleri satmaya çalışan birsürü insan vardı.

Her parçayı aldım elimde şu an biran evvel çalıştırmak istiyorum ama şartta değil beklerim tabii. Daha önce 2 kere yakaladım bahsettiğiniz indirimi kasada sıra beklerken indirim bitti nasip yok bende o konuda

Eğer manuel ayar düşünmüyorsan ve tak çalıştır sıkıntı yaşamamak istiyorsan 6000 CL30, 6000 CL28 2x16 kitlere yönelmen faydana olur. Diğer hepsini manuel ayarlamak lazım, bir de 6000 CL36 vs. Micron ya da Samsung çip kullanıyor. Fiyat avantajları da yok, üstelik problematik AM5 sokette.

Eğer manuel ayar düşünmüyorsan ve tak çalıştır sıkıntı yaşamamak istiyorsan 6000 CL30, 6000 CL28 2x16 kitlere yönelmen faydana olur. Diğer hepsini manuel ayarlamak lazım, bir de 6000 CL36 vs. Micron ya da Samsung çip kullanıyor. Fiyat avantajları da yok, üstelik problematik AM5 sokette.
Tamamdır Hocam ben konuya ekleme yapacağım bulduğum kitlerle ilgili fikrinizi almak adına. Teşekkür ederim.