Yer
Kaer Morhen
Su anda B550 Gaming Carbon, R5 5600, XPG D30 4x8 32 GB ve RX 6650 XT olarak DDR4 sistemim var. Normalde DDR6 bile beklerdim ama guncellemem gerektiğini düşünmeye başladım. Her ay 6.000 TL ayırarak güncellemeye çalışacağım. İşlemci olarak R5 7500F dusunuyorum, R5 9500F hala pahalı. RAM belleğe karar veremiyorum, anakartı ise en son alacağım, güçlü bir şey almam gerekiyor. Ne önerirsiniz?

Şu anda 2. el XPG Lancer 2x16 6400MHz CL32 bellek almayı düşünüyorum. 5.500 TL.

Son düzenleme:
Su anda B550 Gaming Carbon, R5 5600, XPG D30 4x8 32 GB ve RX 6650 XT olarak DDR4 sistemim var. Normalde DDR6 bile beklerdim ama guncellemem gerektiğini düşünmeye başladım. Her ay 6.000 TL ayırarak güncellemeye çalışacağım. İşlemci olarak R5 7500F dusunuyorum, R5 9500F hala pahalı. RAM belleğe karar veremiyorum, anakartı ise en son alacağım, güçlü bir şey almam gerekiyor. Ne önerirsiniz?

Şu anda 2. el XPG Lancer 2x16 6400MHz CL32 bellek almayı düşünüyorum. 5.500 TL.
RAM'in sağlam olduğunden emin olun, kendisi güzel bir RAM.

Anakart olarak biraz daha çıkıp B850M Force almanızı öneririm.

İşlemci olarak 7500F güzel tercih hala daha.

Son düzenleme:
RAM'in sağlam olduğunden emin olun, kendisi güzel bir RAM.

Anakart olarak biraz daha çıkıp B850M Force almanızı öneririm.

İşlemci olarak 7590F güzel tercih hala daha.

Hocam Gigabyte anakartlara hiç yakin değilim. B450 S2H BIOS'undan sonra daha almam dedim. Sizce değer mi?

B850M Force güzel anakart ki bu bütçelere Gigabyte hakim.

İlla farklı bir şey isterseniz şuna bakın: https://share.google/hZs6XI850x5m95Psj
Bunlardan başka alternatifiniz pek yok bu bütçede. Gigabyte daha temiz MSI'a kıyasla.
ASUS için bütçeyi arttırmanız lazım.

Hocam bu güzelmiş ama Gigabyte AM5 anakartlarda voltaj hataları yaygın bir sekilde görülüyor bende ağır OC yapacağım bu sebeple almak istemiyorum. Bu önerdiğiniz aklımda.

Hocam bu güzelmiş ama Gigabyte AM5 anakartlarda voltaj hataları yaygın bir sekilde görülüyor bende ağır OC yapacağım bu sebeple almak istemiyorum. Bu önerdiğiniz aklımda.
Asıl OC için B850M Force önerdim.

1DPC bir kart olma avantajı var ve fiyatı uygun. IMC şansa bağlı olmak üzere single rankta 6400 CL26-28 açmaya çalışırız. Hynix A-die bir RAM ile.

Hocam şimdi anakartta işimi riske atmak istemiyorum bunca zaman PC kullandım MSI ve ASUS'ta hiç sorun yaşamadım. Gigabyte ise temkinliyim eğer en iyisi olarak tek seçenek ise alabilirim ama muadil var ise düşünemem.

Olmadı anakarti biraz geciktiririm.

Son düzenleme:
Hocam şimdi anakartta işimi riske atmak istemiyorum bunca zaman PC kullandım MSI ve ASUS'ta hiç sorun yaşamadım. Gigabyte ise temkinliyim eğer en iyisi olarak tek seçenek ise alabilirim ama muadil var ise düşünemem.

Olmadı anakarti biraz geciktiririm.
MSI'da hem yüksek hem düşük bütçede rezaket bir BIOS'a sahip. Sırf bununla uğraşmamak için X870E Caebon aldım. 😀

Gigabyte'ın o kartı iyi, bolca önerdiğimiz ve memnun kalınan bir kart.
Asus tarafında B850M-E olabilir ama bğtçe arttırmanız lazım ki 6400MT/s'de otomatik 2:1 mod atıcak ve bu mod hiç stabil değil. Manuel ayarlayabiliriz ama %100 stabillik garantisi veremem 2DPC olduğu için.

Aynı durum Carbon'da da geçerli aslında, kart sağlam olduğu için 2DPC olması çok problem yaratmıyor.

Hocam bende B550 Carbon kullanıyorum BIOS eski olabilir ama çok basit ve anlaşılabilir bu sebeple rahatça kullanabiliyorum. Ama madem öneriyorsunuz Gigabyte öncelik vereceğim.

@LH44 hocam ikilemde kaldım. 2.el 12K 6800XT ya da 19k anakart CPU RAM üçlünün değiştirmek arasi da gidip geliyorum.

Son düzenleme:
Hocam bende B550 Carbon kullanıyorum BIOS eski olabilir ama çok basit ve anlaşılabilir bu sebeple rahatça kullanabiliyorum. Ama madem öneriyorsunuz Gigabyte öncelik vereceğim.

@LH44 hocam ikilemde kaldım. 2.el 12K 6800XT ya da 19k anakart CPU RAM üçlünün değiştirmek arasi da gidip geliyorum.
Hoppala. 😀
2 tarafta mantıklı görünüyor.

Ben olsam DDR5'e geçer bir süre daha o kartla idare ederdim, imkanım olunca da daha güçlü bir karta geçerdim.
8GB çoğu oyunu high-ultra ayarlarda oynatır hala.

Eski kartım olan 3060TI bile FH5 2k ultra ayarlarda 200FPS'e yakın veriyordu. Doğrudan ekstrem VRAM aştığı için azıcık ayar kıstırıyordu tabi. 😃