Son zamanlarda deliler gibi oynadığım bu oyun için de bir inceleme yazmazsam olmazdı diye düşündüm. Aslında tam 100 saat olduğumda bu konuyu açacaktım, ancak sabırsızlığıma yenik düşüp açayım dedim.
Oyunun öncelikle teması çok iyi tasarlanmış: Karanlık ve gizemli. Ayrıca korku ve gerilim unsurları da çok iyi yedirilmiş. Oyunu ilk oynamaya başladığımda, karanlık teması olmasından kaynaklı önümü bile göremezdim. Sonraki güncellemeler ile bu durum elbette çözüldü, ancak o zamanlarda bayağı bir zorlanmıştım. Hatta zorlanmakla kalmayıp oyuna uzun bir süre ara vermiştim.
Diğer bir konuşmak istediğim konuysa oyunun dengesi ile alakalı. Aslında iki çeşit denge var: Biri eşleştirme, diğeri ise katil ve kurban dengesi. Eşleştirme sistemi, çoğu online oyunun bir türlü üstesinden gelemediği ve sırf bundan dolayı oyuncu kaybetmesine sebep olan bir sistem. Bu oyunda da elbette eşleştirme sistemi bayağı bir dengesiz. Mesela sen katilsin ve 1 veya 2 kurban öldürdün. Maç sonuna baktığında, öldüremediğin iki kurbanın prestij 100 seviye olduğunu görüyorsun. Halbuki sen onların yarısına bile eş değer değilsin, seviye anlamında. İşte bu ve bunun gibi durumlardan dolayı oyunun eşleştirme sistemini eleştirmemek gerçekten çok mantıksız oluyor. Diğer dengesizlik ise katil ve kurban dengesi. Zaten katil tek kişi olduğundan stresli; bir de jen rush geldi mi katilin işi çok zor oluyor. Kurban tarafında ise, eğer oyuncu yeniyse veya kötü oynuyorsa, işleri bayağı zorlaşıyor. Kısacası, bu iki dengesizlik yüzünden bu oyunun ciddi anlamda sıkıntılar çekebileceğini düşünüyorum. Eğer ki bu iki dengesizlik de düzeltilirse ve bazı kurban perklerinin gücü düşürülüp bazı katillerin ise oyunu dengelemek adına güçlendirilmesi sağlanırsa, bence en azından katil ve kurban arasındaki denge sağlanabilir.