Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

asnote

Çalışkan
Merhaba,

Deco BE85 ana olmak üzere 2 adet de BE65 cihazım var. BE85'i Superonline fiberde modem yerine kullanıyorum. Cihazın SFP girişi olduğu için ve gereksiz cihaz olmaması için Huawei MA5671a modül alıp taktım ama sadece bir kez cihaz içine erişebildim, şu anda hiç erişim sağlayamıyorum. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, cihazı taktığımda ısınıyor. Elimde konvertör yok ama SFP portlu Zyxel 5-Port 2.5G Multi-Gig Unmanaged Switch var. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BE85'in SFP portu sadece 1G ve 10G destekliyor bildiğim kadarıyla. Huawei SFP normalde 2.5G'de çalışıyor. Eğer TP-Link arayüzünde SFP portunu 10G'den 1G'ye geçirme ayarı varsa bunu yapın. Belki düzelir.
Ne yazık ki böyle bir ayar yok ama elimdeki ZyXEL Switch'inde SFP portu 1 ve 10G destekliyor ama yine de bu Switch üzerinden erişebiliyorum. Hatta bu Switch ile eriştiğimde SFP arayüzünde link Speed 1000MBIT yazıyor. Forumda BE85 ile spf kullanarak bağlananları gördüm ama açtıkları konularda nasıl bağlandıkları konusunda bilgi bulamadım. Örneğin @trkmcan

Bugün can sıkıntısı da bir daha deneyeyim dedim, hiç reset atmadan SFP modülü deco'ya taktım ve yeniden başlattım ve çalıştı ne oldu nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Herkese çok teşekkürler.
SFP'nin ısınması normal.

Cihazınıza statik IP verip girmeyi deneyin.

IP: 192.168.1.10
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1

Ayrıca Deco BE85 ve BE65 cihazların gateway'inin 192.168.1.1'den farklı olduğundan emin olun. 192.168.0.1 veya 2.1 yapın.

Merhaba,

Deco BE85 ana olmak üzere 2 adet de BE65 cihazım var. BE85'i Superonline fiberde modem yerine kullanıyorum. Cihazın SFP girişi olduğu için ve gereksiz cihaz olmaması için Huawei MA5671a modül alıp taktım ama sadece bir kez cihaz içine erişebildim, şu anda hiç erişim sağlayamıyorum. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, cihazı taktığımda ısınıyor. Elimde konvertör yok ama SFP portlu Zyxel 5-Port 2.5G Multi-Gig Unmanaged Switch var. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhabalar hocam bendede aynı sfp modülü var bende keenetic titan 1812 de kullanıyorum 1000 megabit bu be85 çok pahalı be65 te güzel performans veriyor mu 1000 megabit hatta iyi performans verirmi,keenetic titan modem yanında wifi ile 1050 görebiliyorum be65 te güzel performanslımıdır

Merhaba hocam bende de aynı SFP modülü var bende Keenetic titan 1812 de kullanıyorum 1000 megabit bu BE85 çok pahalı BE65'te güzel performans veriyor mu 1000 megabit hatta iyi performans verir mi, Keenetic titan modem yanında Wi-Fi ile 1050 görebiliyorum BE65'te güzel performanslı mıdır?

Doğrudur BE85 çok pahalı ben Amazon üzerinden iade edilmiş ürünü neredeyse BE65 fiyatına aldım. Aslına bakarsan BE65 ile arasında fark olarak 2x10G port bir de SFP modül girişi var yoksa aradaki fiyat farkına deyecek bir şey yok. Ama uygun düşürünce aldım :) hız olarak ben local ağımda nas cihazımdan Wi-Fi üzerinden 260mb/sn dosya indiriyorum internet 940Mbit alabiliyorum ama kablo ile de 940 alıyorum.

SFP'nin ısınması normal.

Cihazınıza statik IP verip girmeyi deneyin.

IP: 192.168.1.10
subnet: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1

Ayrıca deco BE85 ve BE65 cihazların gateway'inin 192.168.1.1'den farklı olduğundan emin olun. 192.168.0.1 veya 2.1 yapın.
Cihazın içerisinden bu adrese statik yönlendirme yapmıyor. :( Deco cihazım 192.168.0.1 bloğunda, bu arada Zyxell ile cihaza erişim sağlayıp ayarlarını yaptım fiber kabloyu taktığımda O5 aldım ama SFP'yi deco taktığımda bağlantı yok. Gördüğüm kadarıyla bu cihaz ile erişim sağlayanlar var. Kesin basit bir ayar daha yapmam lazım ama ne.

@Majdev belki bir yol gösterir.

Doğrudur BE85 çok pahalı ben Amazon üzerinden iade edilmiş ürünü neredeyse BE65 fiyatına aldım. Aslına bakarsan BE65 ile arasında fark olarak 2x10G port bir de SFP modül girişi var yoksa aradaki fiyat farkına deyecek bir şey yok. Ama uygun düşürünce aldım :) hız olarak ben local ağımda nas cihazımdan Wi-Fi üzerinden 260mb/sn dosya indiriyorum internet 940Mbit alabiliyorum ama kablo ile de 940 alıyorum.

Cihazın içerisinden bu adrese statik yönlendirme yapmıyor. :( Deco cihazım 192.168.0.1 bloğunda, bu arada Zyxell ile cihaza erişim sağlayıp ayarlarını yaptım fiber kabloyu taktığımda O5 aldım ama SFP'yi deco taktığımda bağlantı yok. Gördüğüm kadarıyla bu cihaz ile erişim sağlayanlar var. Kesin basit bir ayar daha yapmam lazım ama ne.

@Majdev belki bir yol gösterir.
Peki hocam sfp ilede 940 lardamı kalıyorsunuz hız testinde ,bendede sınır ver gerçi ama 1050 upload ta 50 olması gerekirken 100,150 arası gelebiliyor ,ev be85 be65 benzer özelliklerde sfp farkı 10gb girişi farkı birde be85 8 antenli gözüküyor be65 4 antenli ondan sordum be85 çok pahalıda dedim be65 te işimi görürmü diye🤭🙏araştırıyorum her iki cihazada bakıyorum ama işte fark çok var aralarında

Peki hocam SFP ile de 940 lardamı kalıyorsunuz hız testinde, bende de sınır ver gerçi ama 1050 upload ta 50 olması gerekirken 100,150 arası gelebiliyor, ev BE85 BE65 benzer özelliklerde SFP farkı 10GB girişi farkı bir de BE85 8 antenli gözüküyor BE65 4 antenli ondan sordum BE85 çok pahalıda dedim BE65'te işimi görür mü diye🤭🙏araştırıyorum her iki cihazada bakıyorum ama işte fark çok var aralarında.
SFP devreye alamadım zaten sorunum bu. Sinyal gücü konusu çok fark yok.

BE85'in SFP portu sadece 1G ve 10G destekliyor bildiğim kadarıyla. Huawei SFP normalde 2.5G'de çalışıyor. Eğer TP-Link arayüzünde SFP portunu 10G'den 1G'ye geçirme ayarı varsa bunu yapın. Belki düzelir.

Ne yazık ki böyle bir ayar yok ama elimdeki ZyXEL Switch'inde SFP portu 1 ve 10G destekliyor ama yine de bu Switch üzerinden erişebiliyorum. Hatta bu Switch ile eriştiğimde SFP arayüzünde link Speed 1000MBIT yazıyor. Forumda BE85 ile spf kullanarak bağlananları gördüm ama açtıkları konularda nasıl bağlandıkları konusunda bilgi bulamadım. Örneğin @trkmcan

Bugün can sıkıntısı da bir daha deneyeyim dedim, hiç reset atmadan SFP modülü deco'ya taktım ve yeniden başlattım ve çalıştı ne oldu nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Herkese çok teşekkürler.

Çözüm

Merhabalar hocam oldounu sevindim gözünüz aydın😀 bu be65 modemini almak istiyorum bendede sfp takılı 1050 ye 150 görüyorum bu clhazla biraz uzaklaşsakta performansı nasıl tam olarak boşa almış olmam değilmi orta bir yere konumlandırsam iki artı bir eve teklisi yeterli olur mu hız düşmesi yaştıyormu bir oda yanda falan,yorumlarınıza ihtiyacım var ucuz değil ürünler

Merhabalar hocam oldounu sevindim gözünüz aydın😀 bu be65 modemini almak istiyorum bendede sfp takılı 1050 ye 150 görüyorum bu clhazla biraz uzaklaşsakta performansı nasıl tam olarak boşa almış olmam değilmi orta bir yere konumlandırsam iki artı bir eve teklisi yeterli olur mu hız düşmesi yaştıyormu bir oda yanda falan,yorumlarınıza ihtiyacım var ucuz değil ürünler
Yada be85 modeli sekiz antenliymiş 2+1 de yeterli olur mu orta konumlandırmada hız düşmesi,mesela bir oda ileride 1000 hız dan ne kadar düşüyor

Son düzenleme: