Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NieR

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Burdur
Öncelikle hayırlı akşamlar. Aşağıya da koyduğum üzere ısınan bir işlemcimiz mevcut. Ben bu işlemciye nasıl delid işlemi uygulayabilirim? Falçata ile açmak istemiyorum.
Fan tam oturmamıştır, basmamıştır diye düşünebilirsiniz; ancak kule tipi fanı çıkarmak bir yana yerinden bile oynatamadım.

OCCT-26102-053752.webp

OCCT-26102-064246.webp

Çözüm
Attığım linkteki düzeneği kurduktan sonra bir şeye ihtiyacın yok açıkçası. Kapağı ayırdın, kapağı ve PCB'yi birbirine tutan silikon ve işlemci zarı üzerindeki kalıntıları temizledin, yeni macunu sürdün(sıvı metal de uygulanabilir fakat akma riski olduğu için önlem alman gerekiyor), metal kapağı işlemcinin üzerine koydun bu kadar. Kapağı yeniden yapıştırmana gerek yok olduğu gibi sokete koyup kilitle.
Attığım linkteki düzeneği kurduktan sonra bir şeye ihtiyacın yok açıkçası. Kapağı ayırdın, kapağı ve PCB'yi birbirine tutan silikon ve işlemci zarı üzerindeki kalıntıları temizledin, yeni macunu sürdün(sıvı metal de uygulanabilir fakat akma riski olduğu için önlem alman gerekiyor), metal kapağı işlemcinin üzerine koydun bu kadar. Kapağı yeniden yapıştırmana gerek yok olduğu gibi sokete koyup kilitle.

Çözüm
Keşke ben de aklımı kullanabilsem... İlla sıvı metal şart diye düşünüyordum sabahtan beri. Çok çok sağolun hocam.

Elinde ısı tabancası var ise kenarları ısıtıp falçata ile kolayca açabilirsiniz işlemciyi. Biraz kol ister, olmasa @Peter Griffin attığı 3D yazıcı ile halledebilirsiniz. İçini açınca macunları silip yerine kaliteli macun sürüyorsunuz, sıvı metal olmaz. IHS üstüne yapıştırıp geçiyorsunuz.

PCB'de 5 civarı kapasitör var, onlara dikkat etmen gerekiyor falçata ile açmak aklına yattıysa. Attığım STL'yi 150TL 250TL arasına bastırabilirsin. Ek olarak M8 Civata, somun ve bozuk paraya ihtiyacın var.