MiniRayss

Uzman
Yer
Kimsesiz bir yer.
Arkadaşlar, YKS hazırlık öğrencisiyim, mezun birisi olarak netlerim doğal olarak normal seviyede diyebilirim. Sadece paragraf soruların da sorunun cevabı ile zıt düşüyorum yani soruyu kendi fikrime göre yanıtladığım için yanlış çıkıyor. Mantığı çok kavrayamadım, bir de matematik de zayıfım. Matematik de mantığı çözemiyorum hiçbir zaman, bana birisinin yardımcı olması gerekiyor. Sıralama olarak 900bin civarı yapmıştım, bu sene 300bin ve daha üstü 200bin civarı yapmam gerekiyor hedeflerime ulaşmam için. Bana lütfen tavsiyelerde bulunun ancak, kendinize göre değil. Ben böyle yaptım diye değil yani, baş odak sorunum "sıkılmak". Gerçekten, kulağıma şarkı takarak soru çözüyorum ancak şarkı ile 40dk falan sonra sıkılıyorum ve YKS de şarkı dinleyemeyeceğim için bu bana göre mantıksız bir odaklanma çözümü. Yardımcı olmanızı istiyorum.

İyi forumlar herkese!

Son düzenleme:
Bir aylığına McDonald's tarzı bir yer veya herhangi bir esnafın yanına işe girin. Orada sizi en kibar tabirle ölümüne çalıştırsınlar sonra da kuş kadar para versinler. Ondan sonra hayatın gerçekleri yüzünüze vurduğu için tıpış tıpış günde 16 saat sıkılmadan tam verimle çalışırsınız. Olayın ciddiyetini gerçekten içşelleştirmiş olsaydınız sıkılmadan çalışırdınız. Dediğim yöntem size bunu sağlar.

Bir aylığına McDonald's tarzı bir yer veya herhangi bir esnafın yanına işe girin. Orada sizi en kibar tabirle ölümüne çalıştırsınlar sonra da kuş kadar para versinler. Ondan sonra hayatın gerçekleri yüzünüze vurduğu için tıpış tıpış günde 16 saat sıkılmadan tam verimle çalışırsınız. Olayın ciddiyetini gerçekten içşelleştirmiş olsaydınız sıkılmadan çalışırdınız. Dediğim yöntem size bunu sağlar.
Dostum, iyi tarafı da gördüm. Kötü tarafı da. Benim sorduğum soruyla ilgisiz cevap veriyorsunuz. Fabrika da köpek gibi de çalıştım, masa başında editörlük de yaptım.

Şu sıralar benim de dikkatim dağılıyor ders çalışırken, odağım kayıyor. Elimde telefonu fark ettiğim anda bırakıp geri dönüyorum. Bilmiyorum sıkılma sebebiniz ne, ders yerine ne yapmak istiyorsunuz?

Şu sıralar benim de dikkatim dağılıyor ders çalışırken, odağım kayıyor. Elimde telefonu fark ettiğim anda bırakıp geri dönüyorum. Bilmiyorum sıkılma sebebiniz ne, ders yerine ne yapmak istiyorsunuz?
Dostum benim, hiç bir şey yapasım gelmiyor. Sadece uyumak veya film izleyerek yatmak tarzı dinlenmek. Yorgun muyum bilmiyorum ancak odağımı kaçıran şeylerin bu olduğunu biliyorum. Çalışırken artık odaklanamıyorum, okuduğum boşa gidiyor ve çözmek istemiyorum.

Dostum, iyi tarafı da gördüm. Kötü tarafı da. Benim sorduğum soruyla ilgisiz cevap veriyorsunuz. Fabrika da köpek gibi de çalıştım, masa başında editörlük de yaptım.

O zaman çalışmanın sebebini görmüşsün. Bunun yöntemi falan yok oturacaksın ve çalışacaksın. Sınav bir yarış değil maratondur. 40 dakika çalıştıysan ve verimli çalıştığına inanıyorsan bir sıkıntı yok. Bir şey anlamadığını düşünüyorsan onu sorgulaman gerek.

Şu an sizin yaptığınız "uygun taktiği arama" olayını pili bitmek üzere olan veya başarısızlığa doğru ilerlediğini hisseden onbinlerce öğrenci yapıyor. Bir hedefin var ve o hedef için bazı konuları dibine kadar öğrenmen gerekiyor. Bu kadar basit. Olayı karışık bir hale sokup farklı metotlar, kurallar veya tarifler araştırarak daha fazla vakit kaybetmeyin. Attığım videodaki efsane abimizi de dinlersen o da aynı şeyi der zaten.

Tekrar söylüyorum 40 dakika mı çalıştın ? Verimli oldun mu. 40 dakika öncesine göre bir konuyu gerçekten öğrendiğine inanıyor musun ? Eğer öyleyse bunu sıkıntı yapma. Bugün 40 dakika çalışırsın yarın 2 saat sonra 10 saat. Önemli olan çalışma süren değil öğrenmen.

Tamam abi tekte çalış birkaç saat sonra 1 2 bölüm izle filmini, sonra otur tekrar. Çözebildiğini gördükçe sarılırsın zaten. Ayrıca uykuna da çekidüzen ver.

Tamam abi tekte çalış birkaç saat sonra 1 2 bölüm izle filmini, sonra otur tekrar. Çözebildiğini gördükçe sarılırsın zaten. Ayrıca uykuna da çekidüzen ver.
Dostum uykum her gün 23:00-07:45 olarak düzenli alıyorum. Sadece son günler uykum olduğu halde uyuyamıyorum.

Dostum uykum her gün 23:00-07:45 olarak düzenli alıyorum. Sadece son günler uykum olduğu halde uyuyamıyorum.

Stresleniyorsunuz çünkü ders çalışma sürenizi fazla önemsiyorsunuz. Bu da uyku kalitenize, yorgunluk hissinize ve derslerden daha da hızlı kopmanıza sebep oluyor. Aynısını tezimi yazarken bende yaşamıştım. Süreye değil bilgiye odaklanın. Her çalışmaya başladığınızda ilk halinizden daha iyi olduğunuzu hissediyorsanız bir sıkıntı yok. Bilgi seviyeniz arttıkça çalışma şevkiniz de artar. Boş çalışma yaptıkça o "gelişme hissini" yaşamadığınızda aksini yaşarsınız ve sınav yaklaştıkça iyice yorgunluk çöker ve tükenirsiniz. Tekrar yazıyorum bu bir yarış değil maratondur. Sona kadar düzenli ilerleyen kazanır.