Güzelce öpüp üzerine de göbüşünü okşamışlar.

Öptüler tabi ama nereden öptüklerini kestiremedim sıkıntı orada. :D

Bende bir randevu alamıyorum, elin suriyelisi hemen alıyor ama!

Oralara hiç girmek istemiyorum. Hem moralim bozuluyor hem de sıkıntılı konu.
Göz ile ilgili olta atmış doktor. Keşke o oyuna gelmeseydin be ihtiyar. :) Yaş ilerleyince insan böyle şeylerden daha çok çekiniyor ve tedirgin oluyor, bilirim ben de. :) Geçmiş olsun. Muhtemelen ciddi bir şey yoktur. Hangi hastane olduğunu söyle de gitmeyelim biz de. :)

Ah be şişkom. Ne bileyim ben. Şimdi migren için gidip göz ile bağlantısını anlatınca, göz doktoru da olayı güzelce anlatınca mantıklı geldi ki göz numaram da büyümüş onu da öğrenmiş oldum. O testte hoşuma gitti anasını satayım oyun gibiydi. :D

Bartın'dayım hocam ben. Buralara uğrama, gelirken Zonguldak'ta mis gibi 2 taneydi galiba devlet hastanesi var... :D

Doktorlar o bildiğiniz konuşmadan sonra yurtdışına gittiler. Gidemeyenler de burada kaldı. Çok üzücü bir durum ama malesef şu an özel hastaneden başka çözüm yok. Sabrınız kuvvetliymiş ben olsam bu kadar dayanamazdım. Geçmiş olsun.

Hocam olay sağlık olunca ne yapacaksın? Mecbur katlandık işte...

7097TL GSS borcu çıkarılmış daha önce gelen aflar bana vurmamış ve silinmemiş saçma sapan işler dönüyor. Para kalmadı çalışmayanın cebinden bile para alır olmuş, doymuyorlar.
Benim daha yok. :D 10 yılda bir gidiyorum hastahaneye zaten.

Bu yaz spora başlamıştım bende, salonda havuz vardı. İlk günlerde kulak tıkacım olmadığı için mecbur yüzüyordum öyle. Sonra kronik sıkıntılı sol kulağım feci derecede tıkandı. Ne yaptıysam açılmadı. Kafayı yemiştim, sağıma yatınca hiçbir sesi almıyordum. Tüm Diyarbakır'daki devlet hastanelerine baktım lakin 1 tane bile kbb yokmuş. Öyle ki özellerde bile kbb yoktu. Bir tane hastanede vardı orası da adımbaşı para. Sadece kulak açtırmak ve burundaki kılcal damarları yaktırmak için 1500 falan para gitti. Babamda prostat çıktı, onun tahlilleri, testleri falan derken 1500-2000'de oradan. E tabii ilaçsız olur mu? Olmaz, yok doğal yok cart curt 1800 lirada ilaçlar tuttu. Ben daha yorum yapmıyorum bu muz cumhuriyeti hakkında. Gerçekten yorum yapmıyorum.
En mantıklısı iltica edebiliyorsanız iltica, yoksa bu ülkede daha çok sürüneceğiz orası belli. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık Bakanlığı, kendi milletinin sağlığına bile bakamıyor. Ama her ne hikmetse elin Suriyelisine öncelik tanıyor. Yemin ediyorum, bu ülkenin vatandaşı olarak 5. sınıf bir vatandaş konumuna düştüğümü düşünüyorum.

Geçenlerde annem ciddi mide ağrıları yaşadı. Evde ölüyordu resmen. Kusup kusup duruyordu. En son dayanamadık ve ambulansı aradık. Bir şekilde geldi ve önden bir muayene yapıldı. Gelen sağlık ekibi, herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi ama annem mide ağrısından dayanamıyordu. Hastaneye götürmenin bile onların aklından geçmediğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra o sağlık ekibi de biraz kaba duruyordu. Sanki annemi bir yük olarak görüyorlarmış gibime geldi. Ya da ben öyle düşündüm o an, bilemiyorum. Sanki annem mide ağrısı çekerken sırf şekerinde ve kanında sıkıntı yok diye onu öylece bırakacaklarmış gibiydi. Annemi kötü gördüklerini bile düşünmüyorum. Neyse, bu da ayrı bir örnekti. Daha bu sorunlarla alakalı zibilyon tane konu var. Kimsenin devlet hastanelerinden randevu alamamasını geçtim, ciddi sağlık sorunları olan insanlar bu sistemin bozukluğu yüzünden mağdur kalıyorlar. Devlet, daha kendi sistemini düzeltemiyor. Ne diyeyim lan ben? Yani anneme o akşam, değerleri sırf normal diye hastaneye götürmeseydi belki acıdan ölecekti. Daha fazla örnek istiyorsanız gidip Ekşi'de açılan ve insanı kahreden o başlıklara bakın. Malum, artık adalet denen şey sosyal medyadan sağlandığı için insanlar bir şekilde yaşadıkları sorunları sosyal medyada paylaşarak haklarına daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Hatta bir örnek bırakayım:
Dediğim gibi, devlet daha kendi sağlık sistemini düzeltemiyorsa başka hiçbir şeyi düzeltemez. Böyle kötü durumlar varken lütfen gözümün içine baka baka devlettaparlık yapmayın.

Seni ayrı alıntılamak istedim Çınar hocam. İlk önce annenin ellerinden öperim. Umarım daha da sıkıntı çekmemiştir kadıncağız. İkinci olarak ATT'ler biraz kaba olabiliyor, birkaç tanıdığım var. Maalesef onları alırken yaptıkları derecelere falan bakıyorlar. Doktorların ve ATT'lerin çoğu asosyal insanlar olduğu için (fazla okumak, fazla çalışmak) cidden bazıları insanlarlar nasıl konuşulacağını bilmiyor. Ama ilk dediğine sonuna kadar katılıyorum...

Yıllardır aşırı pahalılık var. Onun dışında yanlış bir çok şey var. Bana kalırsa kapitalizm'de yanlış ve ülke genelinde %50 azaltılmalı.

Göz ile olta mı atmış? Eğer auralı migrense göze de vuruyor ağrısı ve görme kaybı yaratıyor. Ondan dolayı olabilir ama dediğiniz de doğru genelde öyle yapıyorlar.

@8372 hocam mesajınızdan ziyade ben de migren hastasıyım. Kendime iyi gelen birkaç şeyi bahsedeyim belki işinize yarar.

Çok su içmek, acıktığımı hissettiğimde yemek süresini geciktirmemek, temiz hava, burun tıkalıysa da migreni tetikleyebiliyor. Bir de eğer ki göz bozukluğunuz varsa o da migreni etkiliyor hocam bilginiz olsun.

Biliyorum hocam teşekkür ederim. Baya bir pro sayılırım migren konusunda. Migren taşından tut da, migren bandına kadar her bir şey mevcut. Ama ataklar sıklaşınca bir doktora gözükmek istedim. Çok lanet bir şey ya.

Ah be şişkom. Ne bileyim ben. Şimdi migren için gidip göz ile bağlantısını anlatınca, göz doktoru da olayı güzelce anlatınca mantıklı geldi ki göz numaram da büyümüş onu da öğrenmiş oldum. O testte hoşuma gitti anasını satayım oyun gibiydi. :D

Bartın'dayım hocam ben. Buralara uğrama, gelirken Zonguldak'ta mis gibi 2 taneydi galiba devlet hastanesi var... :D
Migrenin elbet göz ile bağlantısı vardır da göz doktoru diğer doktorun eşi olunca bir "acaba" demedim değil şimdi. :D Şaka bir yana umarım sadece göz numaran büyümüştür. Dikkat et kendine. Mesajlarını okumaktan keyif alan insanlardanım. Mahrum bırakma bizi. :D

Gençler selam. Bugün hastanede başımdan geçen olayları anlatmak istedim ve yorumlarınızı almak istiyorum.

Geçenlerde bir konu açmıştım bilen bilir, migren hastasıyım. Bu ay bayağı bir çektim bu lanet olası hastalıktan, 2 kere hastaneye gittim iğne vurdurdum anca geçti. Neyse dayanamadım ve devlet hastanesinden randevu almak istedim fakat koskocaman yerde 1 adet Nöroloji uzmanı olduğu için alamadım randevu. O günden bir gün sonra yine deli gibi atağım oldu ve artık dayanamadım özel hastaneden bugün için randevu aldım.

Şu anda çalışmadığım için Nöroloji bölümüne 1.750 TL ödeme yaptım. Tüm derdimi anlattım ve benden beyin MR'ı istedi. Onu çekerlerken bir de kılcal damarlara bakılacakmış, tabi o da ayrı bir ücret. Muayene ederken gözlerime baktı ve gözlerimde bulanıklık var mış. Hemen yan tarafta kocasına gönderdi beni, 860 TL oraya ödedim. Adam muayene etti beni ve görme alanı testi diye bir test yaptırmamı, çok önemli olduğunu söyledi. Neyse tamam dedim, o test için de 1.250 TL ödedim. Ben testi olurken annem de hastanenin başka bir köşesinde en yakın zamana beyin MR'ı için randevu almaya çalışıyordu. Bu iki çeşit MR için 5.500 TL ödeme yaptık.

Yani devlet hastanesinden randevu alamamamın sonucu bana 9.360 TL ye patladı. Şimdi ben burada kime söveyim? Hastanede 1 uzman çalıştıran devlete mi? Yoksa çalışmayan adamdan, çalışan adama göre daha fazla para alan devlete mi? Yoksa fiyatları bu kadar uçuk tutan ve denetlemeyen devlete mi? Bir türlü karar veremedim.

Neticesinde neyim var neyim yok yarın belli olacak. Okuduğunu için teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum. Sövmek istemiyorum çünkü, rahatlatın beni. :D
Maalesef son zamanlarda fahiş fiyatlar arttı hastanede. Benimde dizimde bir yırtık var bağdaş kuruyordum ayağı kalkarken nasıl olduysa sanki kemiğim yerinden çıktı ve yerine geri oturdu gibi hissettim.
Ardından ise çok fazla ağrılar ile devlet hastanesinin yolunu tuttum acile gittim ve bana sadece ağrı kesici yapabileceklerini söylediler ve benden randevu almamı istediler. Yürüyemez durumda olduğumu ayağımın üstüne basamadığımı söyledim ama nafile... Bütün bunlara rağmen randevu almak için uygulamaya girdim en erken bana 6 gün sonrasına randevu buldum o da Adana'nın en kötü denilebilecek devlet hastanesinden Yüreğir Devlet Hastanesi'nden randevuyu aldım.

6 Gün geçtikten sonra hastaneye gittim randevum olmasına rağmen sıra bekledim 14.40'da olan randevuma 15.45 civarı anca kabul edildim. Keşke gitmez olaydım dediğim bir senaryo yaşacağımı biliyordum. İçeri girdim doktora bilmesi gereken her şeyi ve geçen olayı, nasıl olduğunu falan anlattım doktor ise bana bakarak MR çekil gel dedi.
MR çekilmek için gittiğimde ise randevu almam gerektiğini söylediler. Bende gece saat 12.30'a bir randevu bulabildim aynı gece gidip MR çekildim ve sonucu hemen düştü. Eniştem radyoloji teknikeri olduğu için ona sonucu gösterdim kendisi de dizimde yırtık bulunduğunu ve sıvıda zedelenme olduğunu söyledi. Hemen randevu almamı söyledi. Ve ayağımı bükmemem gerektiğini, bağdaş kuramamam gerektiğini, çok fazla zorlamamam gerektiğini söyledi. Gittiğim doktor bile söylemedi bunu yani.
Sonrasında ise randevu almak için yine telefonumu açtım ve uygulamaya girdim fakat bir de ne göreyim aynı bölümden en erken 14 gün sonrasına randevu veriyordu. Bende mecbur aldım bugün 6. gün 6 gündür diz ağrısından duramıyorum 2 gün önce ablamın düğünü vardı ona bile faydam olmadı hiçbir şey yapamadım.

Eniştem de özel bir hastanede çalışıyor o bile dedi ki bırak MR'ı devlette çekil bizim burada pahalı diyor. Muayeneyi bile burada yapma çok fazla fiyatları gerek yok diyor. Ama fiyat ödeyemediğim için düzgün bir sağlık hizmeti alamıyoruz bu ülkede en çok sağlık sektörüyle övünen kişiler olarak bile böyle yaşamak hoş olmuyor. Ondan sonra gençlerimiz ülkeyi terk ediyor doktorlarımız piyasa'da azalıyor falan filan denliyor. Bu sektör böyle ilerlerse yapacak bir şey yok ki? Ben mecbur muyum ayağımı kaybetmeye? 2. Derece yırtık 3. derece olursa ameliyata girmek zorunda mıyım ben? Ben bir hastaneye tonlarca parayı hem muayeneye hem de ameliyata vermek zorunda mıyım?

Migrenin elbet göz ile bağlantısı vardır da göz doktoru diğer doktorun eşi olunca bir "acaba" demedim değil şimdi. :D Şaka bir yana umarım sadece göz numaran büyümüştür. Dikkat et kendine. Mesajlarını okumaktan keyif alan insanlardanım. Mahrum bırakma bizi. :D

Hocam iki elim kanda olsa bile burnumla, dilimle bir şekilde yazarım merak etme. Ahahahhahaha.

Ayrıca bunlar hastabaşı ücret almıyor diye biliyorum. Ama klasik özel hastane işte. Allah düşürmesin ne diyeyim. 😅