Biliyorum hocam teşekkür ederim. Baya bir pro sayılırım migren konusunda. Migren taşından tut da, migren bandına kadar her bir şey mevcut. Ama ataklar sıklaşınca bir doktora gözükmek istedim. Çok lanet bir şey ya.
Öyle hocam yaşayan bilir. Allah yardımcınız olsun.

Devlet hastaneleri randevu konusunda sıkıntılı maalesef, 20-30 gün sonraya atıyor randevusunu hatta gideceğiniz bölümde doktoru yoksa bu süre 2-3 aya kadar uzayabiliyor. Keşke böyle olmasa, insanlar da doğal olarak özele gitmek zorunda kalıyor. Kendimi bildim bileli acil durumlar dışında devlete gitmedim çünkü sıra alınmıyor. Sıra alınsa da adamakıllı hizmet verilmiyor.

Seni ayrı alıntılamak istedim Çınar hocam. İlk önce annenin ellerinden öperim. Umarım daha da sıkıntı çekmemiştir kadıncağız. İkinci olarak ATT'ler biraz kaba olabiliyor, birkaç tanıdığım var. Maalesef onları alırken yaptıkları derecelere falan bakıyorlar. Doktorların ve ATT'lerin çoğu asosyal insanlar olduğu için (fazla okumak, fazla çalışmak) cidden bazıları insanlarlar nasıl konuşulacağını bilmiyor. Ama ilk dediğine sonuna kadar katılıyorum...
Anlıyorum ama onlar da birer sağlık görevlisi. İlla kendilerinden süper bir motivasyon beklemiyorum ama annemi bu kadar da yük olarak görmelerini beklemiyorum. Neyse, sonraki sabah bir devlet hastanesinden randevu alıp (ne hikmetse) sorunu çözdük. Şu an kendisi iyi neyseki. Bu hikâye de böyle bitmiş olabilir ama böylesine aptal bir sistem yüzünden ölenler de olmuyor değil. Üstteki attığım Entry mesela. Orada yaşanan sorunsalın o babaannenin ölmesiyle bittiğini görünce canım sıkıldı. Bu tarz Entry'ler de ayrı bir bilinç oluşturuyor zaten toplumda. Dediğim gibi, ülkemizde artık adalet denen varlık sosyal medya sayesinde sağlanıyor.

Farkında mısınız gide gide ülke surilere kalacak. Gitmeyin arkadaşım. Gidin yurtdışında okuyun ama geri gelin. Kaç kaç kaç nere kadar.
Biz gitmesek bile bizi takan var mı? Dışarıda eylem yapalım hepimizi ters kelepçe nezarete yollayacaklar, aynı şeyi onlar yapsın kimse hiçbir şey yapmaz. Yaşadığım devlet bana saygı duymuyorsa ben ona hiç hiç duymam ve gider diğer ülkelere hizmet ederim. En azından bilirim ki insan yerine konuyorum.

Öptüler tabi ama nereden öptüklerini kestiremedim sıkıntı orada. :D
Bartın'da özelde öpüyorlar, kaçışın yok, eşe dosta sorsan özelde de "bizi böyle öptüler" diyen çıkar illaki.

Dediğin gibi doktor kalmadı. Nöroloji ve K.B.B çok yoğun, randevu çıkmıyor, gelen doktorlar da kısa sürede gidiyor, acil desen yine çok olaylı.

@EmperorAntares, bu yoruma ek olarak da şunu eklemek istiyorum: Hepimizin ortalama yaşayacağı ömür 60-70 sene, belki de daha az yaşayacağız. Neden sıkıntı çekelim ki? Dünyaya gelmişiz bir kere, herkes huzur ve refah içinde yaşamak ister.

Biz gitmesek bile bizi takan var mı? Dışarıda eylem yapalım hepimizi ters kelepçe nezarete yollayacaklar, aynı şeyi onlar yapsın kimse hiçbir şey yapmaz. Yaşadığım devlet bana saygı duymuyorsa ben ona hiç hiç duymam ve gider diğer ülkelere hizmet ederim. En azından bilirim ki insan yerine konuyorum.
Hocam işte bunlar kasıtlı oluyor. Cumhuriyet kurulurken ne acılar çekildi. Şimdi kaçarak bundan 100 sene önceki dedelerimizin mirasına saygısızlık ediyoruz. Ben ölene kadar ülkemde kalacağım. He yurtdışında okur ederim ama geri gelirim.

@emilbreivik, bu yoruma ek olarak da şunu ekleyeyim: Orta halli özel hastanede bile röntgen çekimi vb. gibi işlerin tutarı 2 bin TL civarında. Bir özel hastaneye giderseniz, cebinizden en iyimser rakam olarak 7-8 bin TL civarında para çıkar.