Maalesef son zamanlarda fahiş fiyatlar arttı hastanede. Benimde dizimde bir yırtık var bağdaş kuruyordum ayağı kalkarken nasıl olduysa sanki kemiğim yerinden çıktı ve yerine geri oturdu gibi hissettim.
Ardından ise çok fazla ağrılar ile devlet hastanesinin yolunu tuttum acile gittim ve bana sadece ağrı kesici yapabileceklerini söylediler ve benden randevu almamı istediler. Yürüyemez durumda olduğumu ayağımın üstüne basamadığımı söyledim ama nafile... Bütün bunlara rağmen randevu almak için uygulamaya girdim en erken bana 6 gün sonrasına randevu buldum o da Adana'nın en kötü denilebilecek devlet hastanesinden Yüreğir Devlet Hastanesi'nden randevuyu aldım.
6 Gün geçtikten sonra hastaneye gittim randevum olmasına rağmen sıra bekledim 14.40'da olan randevuma 15.45 civarı anca kabul edildim. Keşke gitmez olaydım dediğim bir senaryo yaşacağımı biliyordum. İçeri girdim doktora bilmesi gereken her şeyi ve geçen olayı, nasıl olduğunu falan anlattım doktor ise bana bakarak MR çekil gel dedi.
MR çekilmek için gittiğimde ise randevu almam gerektiğini söylediler. Bende gece saat 12.30'a bir randevu bulabildim aynı gece gidip MR çekildim ve sonucu hemen düştü. Eniştem radyoloji teknikeri olduğu için ona sonucu gösterdim kendisi de dizimde yırtık bulunduğunu ve sıvıda zedelenme olduğunu söyledi. Hemen randevu almamı söyledi. Ve ayağımı bükmemem gerektiğini, bağdaş kuramamam gerektiğini, çok fazla zorlamamam gerektiğini söyledi. Gittiğim doktor bile söylemedi bunu yani.
Sonrasında ise randevu almak için yine telefonumu açtım ve uygulamaya girdim fakat bir de ne göreyim aynı bölümden en erken 14 gün sonrasına randevu veriyordu. Bende mecbur aldım bugün 6. gün 6 gündür diz ağrısından duramıyorum 2 gün önce ablamın düğünü vardı ona bile faydam olmadı hiçbir şey yapamadım.
Eniştem de özel bir hastanede çalışıyor o bile dedi ki bırak MR'ı devlette çekil bizim burada pahalı diyor. Muayeneyi bile burada yapma çok fazla fiyatları gerek yok diyor. Ama fiyat ödeyemediğim için düzgün bir sağlık hizmeti alamıyoruz bu ülkede en çok sağlık sektörüyle övünen kişiler olarak bile böyle yaşamak hoş olmuyor. Ondan sonra gençlerimiz ülkeyi terk ediyor doktorlarımız piyasa'da azalıyor falan filan denliyor. Bu sektör böyle ilerlerse yapacak bir şey yok ki? Ben mecbur muyum ayağımı kaybetmeye? 2. Derece yırtık 3. derece olursa ameliyata girmek zorunda mıyım ben? Ben bir hastaneye tonlarca parayı hem muayeneye hem de ameliyata vermek zorunda mıyım?
Hocam vallahi ne diyeceğimi bilemedim. Çok sıkıntı bir durum büyük geçmiş olsun. Her dediğinde de haklısın vallahi.