8372

Üstün
Makaleler
8
Gençler selam. Bugün hastanede başımdan geçen olayları anlatmak istedim ve yorumlarınızı almak istiyorum.

Geçenlerde bir konu açmıştım bilen bilir, migren hastasıyım. Bu ay bayağı bir çektim bu lanet olası hastalıktan, 2 kere hastaneye gittim iğne vurdurdum anca geçti. Neyse dayanamadım ve devlet hastanesinden randevu almak istedim fakat koskocaman yerde 1 adet Nöroloji uzmanı olduğu için alamadım randevu. O günden bir gün sonra yine deli gibi atağım oldu ve artık dayanamadım özel hastaneden bugün için randevu aldım.

Şu anda çalışmadığım için Nöroloji bölümüne 1.750 TL ödeme yaptım. Tüm derdimi anlattım ve benden beyin MR'ı istedi. Onu çekerlerken bir de kılcal damarlara bakılacakmış, tabi o da ayrı bir ücret. Muayene ederken gözlerime baktı ve gözlerimde bulanıklık var mış. Hemen yan tarafta kocasına gönderdi beni, 860 TL oraya ödedim. Adam muayene etti beni ve görme alanı testi diye bir test yaptırmamı, çok önemli olduğunu söyledi. Neyse tamam dedim, o test için de 1.250 TL ödedim. Ben testi olurken annem de hastanenin başka bir köşesinde en yakın zamana beyin MR'ı için randevu almaya çalışıyordu. Bu iki çeşit MR için 5.500 TL ödeme yaptık.

Yani devlet hastanesinden randevu alamamamın sonucu bana 9.360 TL ye patladı. Şimdi ben burada kime söveyim? Hastanede 1 uzman çalıştıran devlete mi? Yoksa çalışmayan adamdan, çalışan adama göre daha fazla para alan devlete mi? Yoksa fiyatları bu kadar uçuk tutan ve denetlemeyen devlete mi? Bir türlü karar veremedim.

Neticesinde neyim var neyim yok yarın belli olacak. Okuduğunu için teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum. Sövmek istemiyorum çünkü, rahatlatın beni. :D

Gençler selam. Bugün hastanede başımdan geçen olayları anlatmak istedim ve yorumlarınızı almak istiyorum.

Geçenlerde bir konu açmıştım bilen bilir, migren hastasıyım. Bu ay bayağı bir çektim bu lanet olası hastalıktan, 2 kere hastaneye gittim iğne vurdurdum anca geçti. Neyse dayanamadım ve devlet hastanesinden randevu almak istedim fakat koskocaman yerde 1 adet nöroloji uzmanı olduğu için alamadım randevu. O günden bir gün sonra yine deli gibi atağım oldu ve artık dayanamadım özel hastaneden bugün için randevu aldım.

Şu anda çalışmadığım için nöroloji bölümüne 1.750 TL ödeme yaptım. Tüm derdimi anlattım ve benden beyin Mr'ı istedi. Onu çekerlerken bir de kılcal damarlara bakılacakmış, tabii o da ayrı bir ücret. Muayene ederken gözlerime baktı ve gözlerimde bulanıklık var mış. Hemen yan tarafta kocasına gönderdi beni, 860 TL oraya ödedim. Adam muayene etti beni ve görme alanı testi diye bir test yaptırmamı, çok önemli olduğunu söyledi. Neyse tamam dedim, o test için de 1.250 TL ödedim. Ben testi olurken annem de hastanenin başka bir köşesinde en yakın zamana beyin Mr'ı için randevu almaya çalışıyordu. Bu iki çeşit mr için 5.500 TL ödeme yaptık.

Yani devlet hastanesinden randevu alamamamın sonucu bana 9.360 TL'ye patladı. Şimdi ben burada kime söveyim? Hastanede 1 uzman çalıştıran devlete mi? Yoksa çalışmayan adamdan, çalışan adama göre daha fazla para alan devlete mi? Yoksa fiyatları bu kadar uçuk tutan ve denetlemeyen devlete mi? Bir türlü karar veremedim.

Neticesinde neyim var neyim yok yarın belli olacak. Okuduğunu için teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum. Sövmek istemiyorum çünkü, rahatlatın beni. :D
Doktorlar o bildiğiniz konuşmadan sonra yurtdışına gittiler. Gidemeyenler de burada kaldı. Çok üzücü bir durum ama malesef şu an özel hastaneden başka çözüm yok. Sabrınız kuvvetliymiş ben olsam bu kadar dayanamazdım. Geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçenlerde bir konu açmıştım bilen bilir, migren hastasıyım. Bu ay bayağı bir çektim bu lanet olası hastalıktan, 2 kere hastaneye gittim iğne vurdurdum anca geçti. Neyse dayanamadım ve devlet hastanesinden randevu almak istedim fakat koskocaman yerde 1 adet nöroloji uzmanı olduğu için alamadım randevu. O günden bir gün sonra yine deli gibi atağım oldu ve artık dayanamadım özel hastaneden bugün için randevu aldım.

Şu anda çalışmadığım için nöroloji bölümüne 1.750 TL ödeme yaptım. Tüm derdimi anlattım ve benden beyin Mr'ı istedi. Onu çekerlerken bir de kılcal damarlara bakılacakmış, tabii o da ayrı bir ücret. Muayene ederken gözlerime baktı ve gözlerimde bulanıklık var mış. Hemen yan tarafta kocasına gönderdi beni, 860 TL oraya ödedim. Adam muayene etti beni ve görme alanı testi diye bir test yaptırmamı, çok önemli olduğunu söyledi. Neyse tamam dedim, o test için de 1.250 TL ödedim. Ben testi olurken annem de hastanenin başka bir köşesinde en yakın zamana beyin Mr'ı için randevu almaya çalışıyordu. Bu iki çeşit mr için 5.500 TL ödeme yaptık.

Yani devlet hastanesinden randevu alamamamın sonucu bana 9.360 TL'ye patladı. Şimdi ben burada kime söveyim? Hastanede 1 uzman çalıştıran devlete mi? Yoksa çalışmayan adamdan, çalışan adama göre daha fazla para alan devlete mi? Yoksa fiyatları bu kadar uçuk tutan ve denetlemeyen devlete mi? Bir türlü karar veremedim.

Bu yaz spora başlamıştım bende, salonda havuz vardı. İlk günlerde kulak tıkacım olmadığı için mecbur yüzüyordum öyle. Sonra kronik sıkıntılı sol kulağım feci derecede tıkandı. Ne yaptıysam açılmadı. Kafayı yemiştim, sağıma yatınca hiçbir sesi almıyordum. Tüm Diyarbakır'daki devlet hastanelerine baktım lakin 1 tane bile kbb yokmuş. Öyle ki özellerde bile kbb yoktu. Bir tane hastanede vardı orası da adımbaşı para. Sadece kulak açtırmak ve burundaki kılcal damarları yaktırmak için 1500 falan para gitti. Babamda prostat çıktı, onun tahlilleri, testleri falan derken 1500-2000'de oradan. E tabii ilaçsız olur mu? Olmaz, yok doğal yok cart curt 1800 lirada ilaçlar tuttu. Ben daha yorum yapmıyorum bu muz cumhuriyeti hakkında. Gerçekten yorum yapmıyorum.

Sağlık Bakanlığı, kendi milletinin sağlığına bile bakamıyor. Ama her ne hikmetse elin Suriyelisine öncelik tanıyor. Yemin ediyorum, bu ülkenin vatandaşı olarak 5. sınıf bir vatandaş konumuna düştüğümü düşünüyorum.

Geçenlerde annem ciddi mide ağrıları yaşadı. Evde ölüyordu resmen. Kusup kusup duruyordu. En son dayanamadık ve ambulansı aradık. Bir şekilde geldi ve önden bir muayene yapıldı. Gelen sağlık ekibi, herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi ama annem mide ağrısından dayanamıyordu. Hastaneye götürmenin bile onların aklından geçmediğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra o sağlık ekibi de biraz kaba duruyordu. Sanki annemi bir yük olarak görüyorlarmış gibime geldi. Ya da ben öyle düşündüm o an, bilemiyorum. Sanki annem mide ağrısı çekerken sırf şekerinde ve kanında sıkıntı yok diye onu öylece bırakacaklarmış gibiydi. Annemi kötü gördüklerini bile düşünmüyorum. Neyse, bu da ayrı bir örnekti. Daha bu sorunlarla alakalı zibilyon tane konu var. Kimsenin devlet hastanelerinden randevu alamamasını geçtim, ciddi sağlık sorunları olan insanlar bu sistemin bozukluğu yüzünden mağdur kalıyorlar. Devlet, daha kendi sistemini düzeltemiyor. Ne diyeyim lan ben? Yani anneme o akşam, değerleri sırf normal diye hastaneye götürmeseydi belki acıdan ölecekti. Daha fazla örnek istiyorsanız gidip Ekşi'de açılan ve insanı kahreden o başlıklara bakın. Malum, artık adalet denen şey sosyal medyadan sağlandığı için insanlar bir şekilde yaşadıkları sorunları sosyal medyada paylaşarak haklarına daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Hatta bir örnek bırakayım:
Dediğim gibi, devlet daha kendi sağlık sistemini düzeltemiyorsa başka hiçbir şeyi düzeltemez. Böyle kötü durumlar varken lütfen gözümün içine baka baka devlettaparlık yapmayın.

7097TL GSS borcu çıkarılmış daha önce gelen aflar bana vurmamış ve silinmemiş saçma sapan işler dönüyor. Para kalmadı çalışmayanın cebinden bile para alır olmuş, doymuyorlar.

Başımızdaki adam giderlerse kendileri kaybeder dediği için hastaneler bu durumda ve doktor yok. Diyorlar ya eskiden hastane sıraları var diye, artık sıra bile yok çünkü doktor yok.

Göz ile ilgili olta atmış doktor. Keşke o oyuna gelmeseydin be ihtiyar. :) Yaş ilerleyince insan böyle şeylerden daha çok çekiniyor ve tedirgin oluyor, bilirim ben de. :) Geçmiş olsun. Muhtemelen ciddi bir şey yoktur. Hangi hastane olduğunu söyle de gitmeyelim biz de. :)

Göz ile ilgili olta atmış doktor. Keşke o oyuna gelmeseydin be ihtiyar. :) Yaş ilerleyince insan böyle şeylerden daha çok çekiniyor ve tedirgin oluyor, bilirim ben de. :) Geçmiş olsun. Muhtemelen ciddi bir şey yoktur. Hangi hastane olduğunu söyle de gitmeyelim biz de. :)
Göz ile olta mı atmış? Eğer auralı migrense göze de vuruyor ağrısı ve görme kaybı yaratıyor. Ondan dolayı olabilir ama dediğiniz de doğru genelde öyle yapıyorlar.

@8372 hocam mesajınızdan ziyade ben de migren hastasıyım. Kendime iyi gelen birkaç şeyi bahsedeyim belki işinize yarar.

Çok su içmek, acıktığımı hissettiğimde yemek süresini geciktirmemek, temiz hava, burun tıkalıysa da migreni tetikleyebiliyor. Bir de eğer ki göz bozukluğunuz varsa o da migreni etkiliyor hocam bilginiz olsun.