Devlete atanması kolay 2 yıllık ön lisans bölüm tavsiyeleri

ahmetdgxv

Becerikli
Merhaba arkadaşlar.

Şu an önümde iki yıllık bir bölüm okuyup sonrasında KPSS ile devlete atanma hedefi var. Bölüm seçimi konusunda kararsız kaldığım için sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

Benim için en önemli olan şeyler; atanma ihtimalinin kolay olması, maaşının tatmin edici olması ve çalışma şartlarının çok ağır olmaması. Mümkünse sürekli insanlarla uğraşılan mesleklerden de uzak durmak istiyorum.

Bilgisayar Teknikeri, Tıbbi Görüntüleme Teknikeri gibi bölümleri araştırdım ancak başka mantıklı seçenekler de varsa öğrenmek isterim. Siz olsanız bugün 2 yıllık hangi bölümü okuyup devlet kadrosuna atanmayı hedeflerdiniz?

Ben bilgisayar teknikeriyim. 2022den beri deniyorum. Mümkünse Elektrik veya iklimlendirme ya da Büro yönetiminden bakarım. (Alım onlara oranla daha fazla oluyor)

Hiç gerek yok önlisans okumaya. Halk eğitime git. İklimlendirme, kalorifer ateşleme vs gibi sertifikalar al. Ortaöğretim KPSS den 60 küsür puanlarla bile atama oluyor bu sertifikalar sayesinde.

Hiç gerek yok önlisans okumaya. Halk eğitime git. İklimlendirme, kalorifer ateşleme vs gibi sertifikalar al. Ortaöğretim KPSS den 60 küsür puanlarla bile atama oluyor bu sertifikalar sayesinde.

Olabilir fakat kalorifercilik bana göre değil.

Katiplik düşünebilirsin, ortaöğretim KPSS ile başvuru yapabiliyorsun. Şu an puanın varsa hala başvuru yapabilirsin. Klavyede hızlı yazman yeterli oluyor. Mülakatı da halledersen hayırlı olsun.

2022'den beri atanmayı mı bekliyorsunuz?
Bilgisayar falan okuma en dusuk 88 puan oda şansa. Garanti atanma 91 puan ile oldu en son. Bilgisayar programciligi mezunu bir abin olarak atanmak icin Lise seviyesinde git en dusuk memur ol. Lise seviyesinde de buro memurlari aliniyor ve puanlari 85 falan. Atanmadan universite okuma sakın ozellikle bilgisayar. Atanmak icin kolay bolumler; saglik, elektirik, itfaiye bildiklerim.

2022'den beri atanmayı mı bekliyorsunuz?
2022'de üniversitedeyken KPSS girdim puanım düşük sayılabilir ama alım diğer bölümlere göre daha az 2023'de mezun oldum. (Çok sakat alımlar oldu ondan biraz ümidim düştü) Elektrik dememin sebebi sadece devlet adına değil belediyeler ve diğer kurumlarda da alım tarafında iş görecek seviyelerde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…