Ön lisans eğitimi ile bilgisayar tamircisi olunmaz çoğu bölümde de şu an hata ve arıza tespiti dersi verilmiyor onu işin içine girdiğin zaman öğrenirsin bilgisayar bakım ve onarımı ile ilgileniyorsan sektörde çalışarak öğrenebilirsin. Bana kalırsa sırf bilgisayar tamiri için de üniversiteye girersen çok da başarı elde edemezsin ve istediğin bilgiye de ulaşamazsın elektronik bölümünde devre gösteriyorlar cad/cam programları sayısal elektronik zırt pırt çok detaylı şeyler, genel anlamda bilgisayarlarda nasıl bu bilgiler kullanılıyor göstermiyorlar onu kitabını alarak öğrenebilirsin ama bana kalırsa git elektronik haberleşme veya telekomünikasyon oku hem iyi bir eğitim almış olursun bilgisayar ve elektronik anlamında ufkun açılır hem de kendini sırf bilgisayar tamirinde değil işlemci ve sistem olan her alanda ilerletirsin. İşini iyi yapmak demek iyi bir ahlaka sahip olmak demek üniversite sana bunu sağlamaz.
Anakart tamiri ile ilgili şeyler üniversitelerde genel anlamda zaten yok bu kitap okuyarak da öğrenilebilir donanım daha çok elektronik bölümüne giriyor.
Peki MEB onaylı kurslardan öğrenebilir miyiz?