hElioss

Başarılı
Başlıkta yazdığım bölümlerin hangisi daha iyi tabii ki kendimi geliştirmeyle alakalı ama iş olanak bakımından hangisi daha iyi sizce

Maliye oku ve Mali müşavirliğe ulaşmaya çalış. Yeni açılan ve özellikle de para akışının kontrol edilmesi gereken her işletmenin maliyeciye ihtiyacı var. 10 15 yerin finansal kayıtlarını tutsan senin için yeterlidir. 4 yıllığa tamamladığında müşavirliği denemelisin.

Dış ticarete adapte olmak çok zor çünkü ülkemizde kur sürekli değişiyor. Kur değişmese gümrük fiyatları değişiyor. Sürekli güncel kalman gerekir ve bu da bir hayli zorlar.

Bunlara ek olarak dış ticarette rekabet çok fazla.

Maliye oku ve Mali müşavirliğe ulaşmaya çalış. Yeni açılan ve özellikle de para akışının kontrol edilmesi gereken her işletmenin maliyeciye ihtiyacı var. 10 15 yerin finansal kayıtlarını tutsan senin için yeterlidir. 4 yıllığa tamamladığında müşavirliği denemelisin.

Dış ticarete adapte olmak çok zor çünkü ülkemizde kur sürekli değişiyor. Kur değişmese gümrük fiyatları değişiyor. Sürekli güncel kalman gerekir ve bu da bir hayli zorlar.

Bunlara ek olarak dış ticarette rekabet çok fazla.
Pazarlama Lojistik gibi bölümler nasıldır hocam

Pazarlama Lojistik gibi bölümler nasıldır hocam
Pazarlama rekabet işidir. Özel sektörde sıkıntı yaşarsınız. Stres ortamında çalışamazsanız bence hiç denemeyin. Özellikle de çevreye ihtiyacınız olur. Reprezant gibi mesleklerde ilaç ortamındaki rekabet sürekli değişkendir. Yöneldiğiniz iş türüne göre değişir ama sadece bir örnek.
Lojistik için ise herhangi bir kargo firması, perakende şirketi veya bir kurumun deposunda görev alabilirsiniz. Hiç tercihim olmadığında tercih ederdim fakat çok fazla lojistik mezunu olduğu için bence artık olaya sadece diploma için okunması gereken bir bölümmüş gibi bakılıyor.
Zaten tüm bölümlerde iyi bir kariyer planlamanız olursa aranan eleman olursunuz. Bu bölüm kaynaklı değil işveren ve ülke şartları kaynaklı bir durum.

Hocam siz 4 senelik okuyorsnuz sanırım ben 2 senden bahsediyorum
DGS yapabilirsin onu şimdilik ikinci plana bırak.

Maliye okursanız, en azından mali müşavirliğe kadar yolunuz olur ve dış ticaret bölümünü de sınavsız ikinci üniversite olarak okursunuz.