Detaylar
Kim cevapladı?Anakart tamiri yapacaksan bilgisayar programcılığı okuman lazım. Ama format termal macun vs vs. ile tamir yapacağım diyorsan bilgisayar teknolojisi okuman lazım.
Lehimleme bilsek yeter. Bir de sayısaldan hiç anlamıyorum. Ayrıca bende DEHB var. Şöyle memur maaşı kadar para kazansak bize yeterli hocam.
- Makaleler
- 4
Bilgisayar programcılığı okudum anakart tamirine dair tek bir ders bile yoktu. Kart tamir ile programcılık ne alaka?Anakart tamiri yapacaksan bilgisayar programcılığı okuman lazım. Ama format termal macun vs vs. İle tamir yapıcam diyosan bilgisayar teknolojisi okuman lazım.
Maotun
Becerikli
Bir tık sallamış yada yazılım yönünden konuşmuş gibi.Bilgisayar programcılığı okudum anakart tamirine dair tek bir ders bile yoktu. Kart tamir ile programcılık ne alaka?
ALCYONEUS
Uzman
Merhaba,
Sizce PC işi için hangi ön lisans bölümü okuyayım? İşimin daha teknik olması için okuyorum. Yoksa çıraklıkla da çok rahat öğrenilir. Ben işimi iyi yapmak istiyorum.
Ön lisans eğitimi ile bilgisayar tamircisi olunmaz çoğu bölümde de şu an hata ve arıza tespiti dersi verilmiyor onu işin içine girdiğin zaman öğrenirsin bilgisayar bakım ve onarımı ile ilgileniyorsan sektörde çalışarak öğrenebilirsin. Bana kalırsa sırf bilgisayar tamiri için de üniversiteye girersen çok da başarı elde edemezsin ve istediğin bilgiye de ulaşamazsın elektronik bölümünde devre gösteriyorlar cad/cam programları sayısal elektronik zırt pırt çok detaylı şeyler, genel anlamda bilgisayarlarda nasıl bu bilgiler kullanılıyor göstermiyorlar onu kitabını alarak öğrenebilirsin ama bana kalırsa git elektronik haberleşme veya telekomünikasyon oku hem iyi bir eğitim almış olursun bilgisayar ve elektronik anlamında ufkun açılır hem de kendini sırf bilgisayar tamirinde değil işlemci ve sistem olan her alanda ilerletirsin. İşini iyi yapmak demek iyi bir ahlaka sahip olmak demek üniversite sana bunu sağlamaz.
Bilgisayar programcılığı okudum anakart tamirine dair tek bir ders bile yoktu. Kart tamir ile programcılık ne alaka?
Anakart tamiri ile ilgili şeyler üniversitelerde genel anlamda zaten yok bu kitap okuyarak da öğrenilebilir donanım daha çok elektronik bölümüne giriyor.
- Makaleler
- 4
Onu diyecektim ben de. Bilgisayarcı adamın ironik bir şekilde anakart ile işi olmaz, anakart işi elektrik ve elektroniğe giriyor. Konu sahibinin yerinde olsam 2 senelik bir elektrik teknisyenliği okurken bir taraftan da sanayide işe girerdim. Araba beyni vesaire derken anakarta da başlar bir süre sonra. Arkadaşın dediği gibi yolunda bulunmadan okulda öğrenilen şeyler değil bunlar pek.Anakart tamiri ile ilgili şeyler üniversitelerde genel anlamda zaten yok bu kitap okuyarak da öğrenilebilir donanım daha çok elektronik bölümüne giriyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
CanPatrioTic
Yetkin
Anakart tamiri yapacaksan bilgisayar programcılığı okuman lazım. Ama format termal macun vs vs. İle tamir yapıcam diyosan bilgisayar teknolojisi okuman lazım.
Hem lisede bilgisayar bölümü okudum BTT dersi harici teknik bilgi yoktu. Ünivesite'de Bilgisayar Programcılığı okudum. Son yıl temel elektrik dersi harici bilgisayar tamiri ile alakalı hiçbir şey öğrenmedik. Temel elektronik dersi de saçma sapan bir şeydi.Bilgisayar programcılığı okudum anakart tamirine dair tek bir ders bile yoktu. Kart tamir ile programcılık ne alaka?
- Makaleler
- 4
Bize de bir PCB üzerine belli yerlere lehim bırakmayı öğrettiler ama o kadar. Onu da neden öğrendik bilmiyorum o kadar havya falan aldım borca girdim öğrencilik zamanında.
CanPatrioTic
Yetkin
Lamba bağla, devre nasıl açılır kapanır bizde de bunlar. Hiç alakası olmayan şeyler. En basit lehim atmayı bile göstermedilerBize de bir PCB üzerine belli yerlere lehim bırakmayı öğrettiler ama o kadar. Onu da neden öğrendik bilmiyorum o kadar havya falan aldım borca girdim öğrencilik zamanında.