X'tekileri boş ver. Tüm insanların görüşlerinin aynı olduğunu ve hepsinin X'te olduğunu sanıyorlar ve boş boş konuşuyorlar. Daha geçen seçimlerden ne olduğunu gördük

Klavye delikanlısı veya prensesi çok orada. Etkileşim almak için yapanlar da cabası.
Bu ülkede, sosyal medyada yansıtılan siyasi görüşlerin hiçbir anlamı yok. Bir oraya bakınız bir de gerçek Anadolu halkının tepkilerine ve verdiği kararlara.
Ayrıca
@Sye gülen emoji atmişsin ama seni ütopyandan uyandirayim kardeşim. Milliyetçilik bütün gelişmiş ülkelerde olan bir sey, bir ülkenin hem pozitif politikalar yürütüp hem de milliyetçi olabileceği bir gerçek. Milliyetçilik dediğinde militarizm gibi bir sacmaliktan bahsetmiyorsan tabii. Milliyetçiliğin en azından %10 civarlarinda olması yeterli.
Örneğin ülkemizde olduğu gibi, Ermeni asıllı vekiller Türkiye çıkarlarını gözetmek yerine Ermenistan çıkarlarını gözetiyorsa demek ki bu ülkede bir milliyetçilik eksiği vardır. Halihazırda milliyetçi bir yönetim de yok, gelmedi de.
Mutlak ateist birisi olarak bir sey demek istiyorum. Ütopik düşünceniz bana kahkaha attırıyor. Mevzu pragmatizm, ve de dinle yönetim olmazmış

oğlum, siz siyaseti hangi kitaptan okuyorsunuz? Siyasi ortam, siyaset neredeyse tamamen dinle ortaya çıkmıştır. Kurallar, tartışmalar, yasalar genellikle din sayesinde tanimlanir. Bugüne kadar yaşanmış büyük savaşlar ve bunu güden politik planlar hep din peşinde olmuştur. Hukukun oluşmasında da din etki etmiştir. Gelişmiş Batı ulkeleri ne kadar gelişmiş olsalar da toplumlarında din aktiftir, din ülkelerinin sekillenmesini etkilemiştir.
ABD'de Trump hükumetine bakın, Cumhuriyetçilere bir bakın. Adamlar kürtaja bile karşı, meclislerinde incile el basıyorlar, her laflarına tanrısal ögeler ekliyorlar. Bu hayallerinizi elbette anlıyorum ama biraz gerçekçi olmak lazım. Ister kabul edin ister etmeyin sizi bu ortamdan kimse kurtaramaz, CHP'de ayni noktada devam edecektir.
Milliyetçilik tarihin hiçbir kisvesinde bize tarar getirmemiştir. Çünkü, Türk kültürü gelişimi amaçlar. Mesela, bizim tarihimizde dinlere karşı hoşgörü vardır, insanın ırkını değil kişiliğini anlamak vardır. Şu anki nesil Avrupai bir şekilde Faşizm kisvesi altında kendilerini yönetmeye çalıştıkları için bu şekilde bir durum mevcut. Misal, alt ve üst ırk terimi en bariz biçimde şu anda ortaya çıkmaktadır ve bu yanlış değildir ancak fazlalığı dolayısıyla kör etme ihtimali fazladır.
Milliyetçilik dediğimizde bunlar Nazi Almanyası falan sanıyor herhalde. ABD bugün klasik liberal ilkeler üzerine kurulmuş bir ülke olsa bile milliyetçilik yapıyorlar. Özellikle bazı eyaletlerinde milliyetçilik belirgin. Hans Khon'u tanıyor musunuz bilmem ama bu konularla ilgili bir düşüncesi vardı ki bana mantıklı geliyor.
"Kohn, milliyetçiliği Batı ve Doğu olarak ikiye ayırır. Batı'da milliyetçiliğin daha demokratik, vatandaşlığa dayalı bir biçimde geliştiğini, Doğu'da ise daha etnik ve kültürel temellere dayalı olduğunu savunur."
Öz yapılan milliyetçilik cok faydalidir, hele ki Orta Doğu ülkesinde bundan mahrum kalırsan zarari cok olur. Bunu ırk tartışmasından ziyade gelişmiş bir vatanseverlik olarak yorumlayabiliriz. Bu ülkede milliyetçiligi birakirsan karşına kendi topraklarını dayatmaya çalışan örgütler cikar.