"DHCP sunucusu bulunamadı" hatası

0192617362

Becerikli
Sorunu biraz araştırdım ve routerım ve bilgisayarımın arasındaki IP çakışması olduğunu düşünüyorum. Oyun oynarken aniden kesiliyor. Geceleri oyun indirmeye bırakamıyorum bilgisayarı çünkü 1 saatte kesinlikle 1 defa yaşanıyor bu sorun. Bazen kendisi düzelse de %90 olarak ben kendim elimle ağ bağdaştırıcısını yeniden başlatıyorum. Sorunun çözümü nedir?

Routerım Xiaomi AC1200. modeme kablosuz bağlantı bilgisayarıma Ethernet'le kullanıyorum.
Modemim: AC1200 Wireless Dual band VDSL/ADSL modem router.
Model no. VC220-G3U

1741621853316.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Routerım ve bilgisayarımın arasındaki IP çakışması olduğunu düşünüyorum.
Uzaktan yakından hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Sistem sorunsuz çalışırken durduk yere bir ip çakışması olması sizce normal mi? DSL bağlantılarda hatta çok yüklediğinizde kopma olabiliyor. Kopma esnasında modemin üzerine bakın ve DLS ışığı yanıyor mu diye kontrol edin.

Uzaktan yakından hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Sistem sorunsuz çalışırken durduk yere bir IP çakışması olması sizce normal mi? DSL bağlantılarda hatta çok yüklediğinizde kopma olabiliyor. Kopma esnasında modemin üzerine bakın ve dls ışığı yanıyor mu diye kontrol edin.

DSL ışığı yanıyor sadece, bilgisayarda kesinti oluyor. Telefondan veya başka bir cihazdan interneti kullanabiliyorum o an.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt