Dinler ve dinsizler hakkında düşüncelerim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Buna benzer düşüncelere bende sahiptim. Lise yıllarımda gerici diye adlandırdığım kişilerle çok mücadele ettim. Gün geldi grupça saldırdılar gün geldi adımı çıkardılar ama hiçbir zaman yolumdan sapmadım. Yanlış anlaşılmasın müslümanlığı savunanlara gerici demiyorum. Din hakkında bilgisi olmayan, arapçılığı müslümanlık sanan kişilere diyorum.

Çanakkale savaşını kazanmamızın sebebinin analarımızın duaları olduğunu söylerdi bi hocamız. Bende derste hocama "Çanakkale savaşında analarımızın duaları vardı da Kafkas, Kanal, Irak, Suriye-Filistin, Hicaz-Yemen cephelerinde savaşanların anaları dua etmiyormuydu? diye sormuştum. Kem küm ettikten sonra bi cevap veremediği için whataboutism yapmaya başlamıştı. Bilmeyenler için whataboutismi şöyle anlatabilirim. Söylediğin savunduğun bir argümanı, söylemi kabul etmek ya da çürütmek yerine sana sallaması. Adım dinsize çıktı yeri geldi Allahsıza. Çünkü dediklerime bir yanıt sunamadılar.

3 yıldır artık bir şey düşünmüyorum. Din var mı yok mu? ya da Allah var mı yok mu? Umrumda değil açıkcası. Umrumda olan tek şey var o da bu dünyada olduğum. Bu dünyadaysam yaşayacağım. Bu dünyadaki lezzetleri tadacağım, hayatı tadacağım ve öleceğim.

Düşünmemek daha iyi

Son düzenleme:
Paylaştığın için sağ olasın.

Son cümlen aklıma şu sahneyi getirdi:

Bir şeylere kafayı yormayıp düşünmeyince daha huzurlu ve mutlu oluyorsun doğru. Bu yüzden önemli bir şey yoksa ülke gündemini takip etmiyorum.

Bu videoyu daha geçenlerde izlemiştim. Haklısınız Ben de hiçbir şeyi takip etmiyorum. NBA ve F1 takip ediyorum o kadar

Hoşgörü dini olarak adlandırılan fakat çevremiz tarafindan insanı namaza zorlayıp, oruç tutmayanlara itici gözle bakan, cumayı kılmadı diye dışlanan bir toplumdayız. İşte bu yüzden benim gibi insanlar bu zorla dayatmalardan bıkıyor ve dinden soğuyor. Ayrıca dinlerini yüceltmek için binbir çeşit yalan hikaye uyduranlari da internette görüyoruz.

Dinimiz özünde güzel.

İfadeler: aes
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…