Flokki

Yetkin
Makaleler
1
Selamlar. 1 ay önce direksiyon sınavım vardı. Panik olduğumdan dolayı kalmıştım ve 1 ay aradan sonra tam bir şekilde hazırlanıp yarın tekrar sınava gireceğim. Fakat "dar alanda U dönüşü" diye yeni bir hamle gelmiş.

Ben 1 ay önce sınava girdiğimde bu yoktu. Hal böyle olunca dar alanda U dönüşü eğitimi de almadım; zira ilk sınava girdiğimde, dar alanda U dönüşü yönetmeliğe göre kaldırılmıştı.

Yarın sınavda ne yapmam gerekiyor? Yeni güzergahı da bilmiyorum, eğer değişmiş ise.

Güzergahı bilmiyorum dersin, sınavı yapan eleman sana söyler.

Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Internette tonla video var. Oradan çalışırsın. Sınav anında başlamadan önce şu şekilde yapacağım değil mi deyip teyit edersin.

Tanıdıklarına o kursu tercih etmemelerini tembihleyebilirsin.

Güzergahı bilmiyorum dersin, sınavı yapan eleman sana söyler.

Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Internette tonla video var. Oradan çalışırsın. Sınav anında başlamadan önce şu şekilde yapacağım değil mi deyip teyit edersin.

Tanıdıklarına o kursu tercih etmemelerini tembihleyebilirsin.

1 ay önce yönetmelikten kaldırılan şeyi 1 hafta önce niye ekliyor bu Milli Eğitim Bakanlığı anlayamıyorum ya. Yeni eklenen bu dar alanda u dönüşü hamlesi başka güzergahta olacağından ve ben de bilmediğimden dolayı kırmızı uyarıdan sınav hakkım yanacak. Üniversiteden dolayı il dışındaki direksiyon kursuna kaydolmuştum okul bittiğinden memlekete döndüm sınavdan dolayı o kadar yol alıcam boşuna.

Bilmediğiniz için bir şey olmaz.

Ben sınava başladığımda bana çok trafik var başka sırayla yapalım dediler. Ben yolu tarif et dedim. Trafik yüzünden paralel parkta geri geri giderken arkadakine geçiriyordum. Eğitim, olması gereken sınavda ve gerçek dünyada orada araç olmamali ama vardı. Çarpsam sınavdan kalırdım.

Bu arada yönetmelik tam olarak nasıl bilmiyorum. Belki kursa kayıt olduğunuz tarihe göre falan yapmanız gerekmez ama yine de tedbirli olun.

Büyütülecek bir şey değil. Onu yapamıyorsanız ehliyet almamanız siz ve cevrenizdekiler icin daha iyi.

Sınava girmezsem yine de 4 hakkımdan biri gidecek mi peki?
Evet. Kurs sağ olsun ben ilk teorik sınavıma girmemiştim cunku haberim yoktu.

Dediğin hamle 6 ay önce vardı. Ben Şubat ayında ehliyetimi aldım ve "Dar alanda U dönüşü" hamlesini yaptım. Sonradan kaldırıp tekrar mı eklediler acaba?