Şu sınavlara giren kişiler zaten arabayı sürmeyi bilip ehliyet almak için giriyor. Hiç deneyimi olmayan adamı nasıl eğitecekler?

Eğitilecek bir şey yok. Debriyaj var fren var gaz var basıyon gidiyor basıyor duruyor basıyon vites değiştiriyorsun, direksiyon denen bir şey var sağa sola yönlendiriyor bitti. Bunu sıfırda sıfır bir adam 2-3 maksimum 1 haftalık derse çözer ve rahat rahat kullanır zaten ondan sonrası da pratiğe bakıyor.

Olay da bu temeli verip git trafikte öğren diyorlar.

Hocam bildiğim kadarıyla bir de geçen aydan gözlemlediğim kadarıyla ayda 2-3 defa yapılıyor geçen ay hem başında hem de sonunda yapıldı bir ümit belki yapılır.

Keşke bu ay bitmeden girebilsek. Neyse gelişme olursa buraya tekrardan yazarım. Başkalarının ihtiyacı olabilir. İnternette bununla ilgili doğru düzgün hiçbir bilgi bulamıyorum.

Ben demeden duramazsın ne ? Öyle bir şey var mı kanunen ben yok diye biliyorum çünkü. Şikayetçi olurdum ben olsam. Ben tekte geçmiştim. Bir kere yokuşta istop ettirdim ama kaldırdım sonra.

Kıl komisyona denk gelmişsin, geçmiş olsun.

Araba kullanmayı öğrenmeden gittim kursta öğrendim ilk günden adamı köyüne götürdüm.

Bilmeye gerek yok basit olması için.
Araba sürmek peynir-ekmek yemek kadar kolay da bazı sürücüler panik yapıyor, elenip ders çıkarmaları iyi oluyor milletin can güvenliği için.

Ben mesela arabayı 3. viteste kaldırıyordum, elim vitese alışmadı ilk 2 ders.
Sağ olsun eğitmen de "vites topuzunu sola yatır" gibi bir şey de söylemedi. 😂

Araba sürmek peynir-ekmek yemek kadar kolay da bazı sürücüler panik yapıyor, elenip ders çıkarmaları iyi oluyor milletin can güvenliği için.

Ben mesela arabayı 3. viteste kaldırıyordum, elim vitese alışmadı ilk 2 ders.
Sağ olsun eğitmen de "vites topuzunu sola yatır" gibi bir şey de söylemedi. 😂

Yani zorluğu yok gayet basit bir şey abartılmasının anlamı yok. Sınav olarak değil de gezintiye çıkarırmış gibi düşününce sıkıntı olmuyor.

Açıkçası her ne kadar sıfırda sıfır olsan da üç beş video açıp dur bakayım ne nasılmış demekte çok zor değil. İki üç video izlersin, minibüste şoförün yaptıklarına bakarsın olur biter. Zaten araba sürmenin %80'ini halletmiş oluyorsun.