Bugün yüksek model bir Passat gördüm. Manevra yapıyordu. Direksiyonu tam sağ yaptığında lastiklerinin C şeklinde döndüğünü fark ettim. Yani kavisli, düz değil. Lastiğin üstü dışarıda, altı içerideydi. Her araba böyle değil sanırım. İlgimi çekti. İnternette nasıl araştıracağımı bile bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Can dostum bu olayı mı diyorsun?
Eğer bu ise Alman mühendislerin bulduğu ackerman kanunu gibi bir şeydi. Zamanında o 403 hayranı olan biri olarak tam sağ veya tam sol yaptığında o tekerleğin yana yatarak dönmesine hayran kalmıştım. O zaman merak edip bakmıştım. Bu ise tabii dediğin.
Bugün yüksek model bir Passat gördüm. Manevra yapıyordu. Direksiyonu tam sağ yaptığında lastiklerinin C şeklinde döndüğünü fark ettim. Yani kavisli, düz değil. Lastiğin üstü dışarıda, altı içerideydi. Her araba böyle değil sanırım. İlgimi çekti. İnternette nasıl araştıracağımı bile bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Eğer bu ise Alman mühendislerin bulduğu ackerman kanunu gibi bir şeydi. Zamanında o 403 hayranı olan biri olarak tam sağ veya tam sol yaptığında o tekerleğin yana yatarak dönmesine hayran kalmıştım. O zaman merak edip bakmıştım. Bu ise tabii dediğin.
Ackerman steering olarak geçer. Lastikler döndüğünde kaymasını engeller veya istenilen miktarda kayması sağlanır(slip). Ackerman ve Anti-Ackerman diye 2 çeşidi var. Pozitif ve negatif gibi yani. F1 araçlarına bakarsanız Anti'yi görebilirsiniz, yani dış teker daha az dönüyor gibi görünür.
Ackerman steering olarak geçer. Lastikler döndüğünde kaymasını engeller veya istenilen miktarda kayması sağlanır(slip). Ackerman ve Anti-Ackerman diye 2 çeşidi var. Pozitif ve negatif gibi yani. F1 araçlarına bakarsanız Anti'yi görebilirsiniz, yani dış teker daha az dönüyor gibi görünür.Eki Görüntüle 25416