Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Bugün yüksek model bir Passat gördüm. Manevra yapıyordu. Direksiyonu tam sağ yaptığında lastiklerinin C şeklinde döndüğünü fark ettim. Yani kavisli, düz değil. Lastiğin üstü dışarıda, altı içerideydi. Her araba böyle değil sanırım. İlgimi çekti. İnternette nasıl araştıracağımı bile bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Can dostum bu olayı mı diyorsun?
Eğer bu ise Alman mühendislerin bulduğu ackerman kanunu gibi bir şeydi. Zamanında o 403 hayranı olan biri olarak tam sağ veya tam sol yaptığında o tekerleğin yana yatarak dönmesine hayran kalmıştım. O zaman merak edip bakmıştım. Bu ise tabii dediğin.

Ekran görüntüsü 2024-03-09 143239.webp
Merhaba,

Bugün yüksek model bir Passat gördüm. Manevra yapıyordu. Direksiyonu tam sağ yaptığında lastiklerinin C şeklinde döndüğünü fark ettim. Yani kavisli, düz değil. Lastiğin üstü dışarıda, altı içerideydi. Her araba böyle değil sanırım. İlgimi çekti. İnternette nasıl araştıracağımı bile bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Şu olaydan mı bahsediyorsun?

1709983347415.webp

Eğer bu ise Alman mühendislerin bulduğu ackerman kanunu gibi bir şeydi. Zamanında o 403 hayranı olan biri olarak tam sağ veya tam sol yaptığında o tekerleğin yana yatarak dönmesine hayran kalmıştım. O zaman merak edip bakmıştım. Bu ise tabii dediğin.

Ekran görüntüsü 2024-03-09 143239.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ackerman steering olarak geçer. Lastikler döndüğünde kaymasını engeller veya istenilen miktarda kayması sağlanır(slip). Ackerman ve Anti-Ackerman diye 2 çeşidi var. Pozitif ve negatif gibi yani. F1 araçlarına bakarsanız Anti'yi görebilirsiniz, yani dış teker daha az dönüyor gibi görünür.
1200px-Ackermann_turning.svg.webp

Eki Görüntüle 25373

Ackerman steering olarak geçer. Lastikler döndüğünde kaymasını engeller veya istenilen miktarda kayması sağlanır(slip). Ackerman ve Anti-Ackerman diye 2 çeşidi var. Pozitif ve negatif gibi yani. F1 araçlarına bakarsanız Anti'yi görebilirsiniz, yani dış teker daha az dönüyor gibi görünür.Eki Görüntüle 25416
Evet bunlardan söz ediyordum. Çok teşekkürler. 🙏