Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hexsec

Gelişen
Normalde bu konuyu yeşil forumda açacaktım, çözümü yok olarak belirtilmiş çünkü, kayıt oldum ve üyeliğimi reddettiler :P Sonra @Recep Baltaş hocamın artık burada olduğunu hatırladım ve hemen damladım.

Son günlerde Discord'un gözden kaçan ufak bir yetkilendirme açığını kullanarak sunuculara spam bir şekilde mesaj gönderen bir BOT türemiş. Forumlarda vs. çözümünün olmadığı paylaşılmış, ufak bir göz gezdirdim ve bu BOT'u engellemenin yolunu buldum.
Normal şartlarda rol izinlerinde bu seçenek kapalı bir şekilde geliyor.

1740005939256.webp

Fakat metin kanalı izinlerinde nötr bir şekilde işaretlenmiş.

1740005957039.webp

İzin durumunu negatife çekerek bu sorunu engelleyebilirsiniz.

1740005974894.webp

Zararlı BOT'un bir ekran görüntüsü, bu ve türevi olacak BOT'ları engelleyecektir.

1740005996117.webp

Anlamadığım olay botu sunucuya sokan kim? Kendi girmiyor ya bu.

Yoksa bu el ile rol oluşturmadıkları, sunucuya botu eklerken izinleri kabul ettikleri için mi yaşanıyor? Çünkü kimse bu şekilde direkt olarak eklememeli, izinleri ayriyeten farklı bir rolde oluşturup kendi atamalıdır.

Aksi durumda otomatik olarak aldığı yetkilerin yanı sıra, bahsettiğin kanalların varsayılan kurallarını ve sunucunun varsayılan kurallarını baz alır.

Anlamadığım olay botu sunucuya sokan kim? Kendi mi giriyor?

Yoksa bu el ile rol oluşturmadıkları, sunucuya botu eklerken izinleri kabul ettikleri için mi yaşanıyor? Çünkü kimse bu şekilde direkt olarak eklememeli, izinleri ayriyeten farklı bir rolde oluşturup kendi vermelidir.
Anladığım kadarıyla BOT'u sunucuya eklemiyorlar, kullanıcı kendi hesabına ekliyor ve sunucu da o BOT'un komutlarını çalıştırıyor. Enteresan bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör: