Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce arkadaşım beni gruba ekledi. Adam bana sövdü sonra Gmail adresimi ve tam adımı yazdı. Siber güvenlik uzmanıymış ancak ismini veremiyorum. Ne yapmalıyım? Öyle bir uzmansa neden böyle bir şey yapar?

Daha önce başka bir arkadaşa da aynı tavsiyeyi vermiştim bilgilerini atarsa ona şu videoyu atabilirsin.

KVKK ihlali olduğu için suç duyurusunda bulunacaksın. Arkadaş mahkemede paşa paşa tazminatını ödeyecek. İş bitecek.
Bu her türlü benim aleyhime olmaz mı? Suçu az olacak arkadaşları intikamını alacak. Veya işe yaramayacak adama ulaşacaklar ceza vermeyince de bu sefer bilgilerimi yayar. Tamam her yerde var bilgiler ama durduk yere kimse size sms bomb ya da adresinize gelmez.

Dostum gereksiz korkuyorsun. Discord'da böyle şeyler yapan maksimum 16 yaşındaki aile sevgisi görmemişiz size fiziksel olarak hiç bir şey yapamayacak olan çocuklar. Sahte ihbarmış Gmail'imi nerden bulmuş falan demeyin. Discord ve mernis verileri kaç kere sızdırıldı. Rahatlıkla bulabilir, hatta normal herhangi biri bile bulabilir. Aklı sıra seni korkutmaya çalışıyor. Tamam diyip engelleyin geçin, belki böyle bir şey ilk defa yaşadğınız için kafaya takıyorsunuz ama takmayın. Gerek yok. Mail veya adınızla da bir şey yapamaz bu arada.

Maalesef şikayet etse de bir şey çıkmaz.
KVKK ihlalinin cezalarına bakmak ister misin? Discord'da anonim değilsiniz.
Bu her türlü benim aleyhime olmaz mı? Suçu az olacak arkadaşları intikamını alacak. Veya işe yaramayacak adama ulaşacaklar ceza vermeyince de bu sefer bilgilerimi yayar. Tamam her yerde var bilgiler ama durduk yere kimse size sms bomb ya da adresinize gelmez.
Maddi-Manevi tazminat davası açacaksın, KVKK ihlali var. Üstüne üstlük sizin bilgilerinizi devletin veritabanına sızarak aldığı için kamuyu zarara uğratmaktan başlayarak tonla listelenecek ceza var. Arkadaşlarına da aynı şekilde dava aça aça gideceksiniz. Bunları bu kadar sivrilten dava açmayan bizleriz. Aç davayı; çoğu 18 yaş altı, evine bi' tebligat gelince neler oluyor görürüz.

Çok kolay değil mi dava açmak cezada alcağı kesin değil reşit değildir zaten.
Reşit olup olmaması bir şey değiştirmez, KVKK/Kamuyu zarara uğratma gibi şeyleri var. Devletin veritabanına sızıp bunları şantaj için vs. kullandığını da listelerse TCK Madde 107 ve TCK Madde 244 üstünden de suçlama yapabilirsin. Bunların cezasının ne kadar ağır olduğunu @Şişman Adam hocama sorabilirsiniz.

KVKK ihlalinin cezalarına bakmak ister misin? Discord'da anonim değilsiniz.

Maddi-manevi tazminat davası açacaksın, KVKK ihlali var. Üstüne üstlük sizin bilgilerinizi devletin veritabanına sızarak aldığı için kamuyu zarara uğratmaktan başlayarak tonla listelenecek ceza var. Arkadaşlarına da aynı şekilde dava aça aça gideceksiniz. Bunları bu kadar sivrilten dava açmayan bizleriz. Aç davayı; çoğu 18 yaş altı, evine bi' tebligat gelince neler oluyor görürüz.

Reşit olup olmaması bir şey değiştirmez, KVKK/Kamuyu zarara uğratma gibi şeyleri var. Devletin veritabanına sızıp bunları şantaj için vs. kullandığını da listelerse tck madde 107 ve tck madde 244 üstünden de suçlama yapabilirsin. Bunların cezasının ne kadar ağır olduğunu @Şişman Adam hocama sorabilirsiniz.

Biliyorum, lakin hiçbir şey olmayacağını da siz kabullenin bence. Yine de şansını denesin umarım siz haklı çıkarsınız.