Torukojin Kaneki
Başarılı
Az önce arkadaşım beni gruba ekledi. Adam bana sövdü sonra Gmail adresimi ve tam adımı yazdı. Siber güvenlik uzmanıymış ancak ismini veremiyorum. Ne yapmalıyım? Öyle bir uzmansa neden böyle bir şey yapar?
Salla he de geç.Az önce arkadaşım beni gruba ekledi. Adam bana sövdü sonra Gmail adresimi ve tam adımı yazdı. Siber güvenlik uzmanıymış ancak ismini veremiyorum. Ne yapmalıyım? Öyle bir uzmansa neden böyle bir şey yapar?
Az önce arkadaşım beni gruba ekledi. Adam bana sövdü sonra Gmail adresimi ve tam adımı yazdı. Siber güvenlik uzmanıymış ancak ismini veremiyorum. Ne yapmalıyım? Öyle bir uzmansa neden böyle bir şey yapar?
Bana da WhatsApp üzerinden yazıyorlar hocam, bir şey olmaz. Mail adresini nereden bulduğuna gelirsek; Discord ID OSINT diye bir şey çıktı. Bayağıdır var aslında. Discord ID bilgini giriyorsun ve sana mail adresini gösteriyor. Bir açık yüzünden bu tür veriler yayıldı. Her kullanıcının verisi yok ama bazılarının var işte. Takmayın o yüzden.Az önce arkadaşım beni gruba ekledi. Adam bana sövdü sonra Gmail adresimi ve tam adımı yazdı. Siber güvenlik uzmanıymış ancak ismini veremiyorum. Ne yapmalıyım? Öyle bir uzmansa neden böyle bir şey yapar?
Öyle der geçerim ama Gmail'imi nereden bulsun?
Adına kayıtlı herhangi bir site varsa whois atmış olabilir, sen herhangi bir yerde bir şekil göstermiş olabilirsin kulaktan kulağa gelmiştir bir yerden.
Ciddi ciddi siber güvenlik uzmanlarının 15-16 yaşında çocukların olduğu Discord gruplarında takılıp mesleki bilgilerini sizin e-posta adresinizi bulmak için kullanacağınızı düşünmüyorsunuzdur umarım. Sağ tık sol tık. Engelleyip geçeceksiniz.
Whois nedir? Gmail'lerimi vb. çalabilir mi?Adına kayıtlı herhangi bir site varsa whois atmış olabilir, sen herhangi bir yerde bir şekil göstermiş olabilirsin kulaktan kulağa gelmiştir bir yerden.