Konu sahibinin anlatımına göre konuşursak ortada TCK m.107 ve m.244 oluşmamış ama evet, ortada kişisel verileri hukuka aykırı yolla elde etmekten dolayı TCK m.136 kapsamında bir suçun varlığından bahsedebiliriz. Yine evet, kişinin reşit olup olmaması önemli değil, reşit olmayan kişiler de suç işleyebiliyor ve yargılanıp ceza alabiliyorlar. Bir kez daha evet, bu suç sebebiyle manevi tazminat talep edilebileceği gibi eğer maddi bir zarar da varsa maddi tazminat da talep edilebilir.Reşit olup olmaması bir şey değiştirmez, KVKK/Kamuyu zarara uğratma gibi şeyleri var. Devletin veritabanına sızıp bunları şantaj için vs. kullandığını da listelerse TCK Madde 107 ve TCK Madde 244 üstünden de suçlama yapabilirsin. Bunların cezasının ne kadar ağır olduğunu @Şişman Adam hocama sorabilirsiniz.
Burada dikkat edilmesi gereken şey şikâyet edildiğinde Discord'un suçu işleyen kişinin tespiti için yetkililere yardım edip etmeyeceğidir. Zaten Discord bu sebeple kapatılmıştı. Güncel durum nedir bilmiyorum, yani Discord bu gibi durumlarda yetkililerle bilgi paylaşıyor mu emin değilim.
Yine de konu sahibinin anlattığı kadarıyla henüz korkulacak bir durum görünmüyor. Elbette konu sahibinin bazı bilgileri elde edilmiş, katılıyorum ama mevcut haliyle endişe edilecek bir şey görünmüyor. O kişiyle iletişim kurulmamasını ve o kişi daha da ileri gidip farklı platformlardan da rahatsız etmeye başlarsa şikâyetçi olmasını tavsiye ederim.