Dracula

Üstün
Öncelikle merhaba,

Bu konuyu açmamda herhangi bireyi, grubu vs. kötüleme amacı yoktur. Eğer böyle algılayan varsa da affola ama ben aylar önce böyle bir konu açmıştım;

https://techolay.net/sosyal/konu/discord-sunucusu-acilabilir.9927/#post-128896 Bu konu ise reddedilmişti. Sebep olarak ise "O zaman buranın ne anlamı kalır? Herkes birbirinden Discord'dan yardım alır" denmişti. Şimdi benim bildiğim iki tane gruplaşma tarafı var, daha fazlası varsa Recep Baltaş ve moderatörler biliyordur. Her ne kadar iki taraf da "Forumla alakalı değiliz." dese de forumla alakalılar ve yardım alınıyor. Buna uygun olarak forum içinde gruplaşma ile beraber kurulan ve reklamı yapılan tüm sunucuların kapatılma taraftarıyım. Böylece olayın iki taraf için de (Daha fazla gruplaşma var mı, dediğim gibi bilmiyorum.) kapanması sağlanabilir. Hem de bu olay için artık Recep Baltaş ve moderatörler daha fazla yorulmaz. Burası bir sosyal forum, tabii ki gruplaşma olacak. Bunu kimse durduramaz, ama bunu başka bir uygulamada yapıp buraya da taşımak biraz abartıya kaçar. O yüzden sunucuların kapatılması ve forumda bu konuyla alakalı konuşulmasının yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

Tekrardan birisini kötülediysem vs. affola.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yönetim hepsinin farkında ama bilet açmak daha sağlıklı bir hareket olurdu diye düşünüyorum. Dediğiniz sunuculara bu konunun linki atılmıştır mesela "aha biz lan" denilerek.

Her ne kadar iki tarafta forumla alakalı değiliz dese de forumla alakalılar
Ve buna da katılıyorum, sonuçta sunucuda toplananların çoğunun bir ortak noktaları da forumdan olmaları.

Ama sunucuyu kapatmak olmaz diye düşünüyorum, bu haksız bir müdahale olur. Sunucudaki olayları sosyale taşıyanları Sibirya'ya gönderseler yeter.

Yönetim hepsinin farkında ama bilet açmak daha sağlıklı bir hareket olurdu diye düşünüyorum. Dediğiniz sunuculara bu konunun linki atılmıştır mesela "aha biz lan" denilerek.
Yönetime bu konuyla alakalı çok bilet açıldı, bu konu ise biraz genele kaydığı için bilet açmaktansa öneri açmak istedim. "Aha biz lan" diye atacak olan kişileri tanıyorum, atabilirler. Kimseden korkmuyorum, gelip adam gibi konuşurlarsa bakarım belki.

• Muhteşem
İfadeler: 199
Moderatörler ve yönetim durumların farkında ve sakıncalı sunucular kapatıldı. Daha ne yapılabilir bilmiyorum. Sosyal dışıyla çok ilgilenirlerse de buraya vakit ayıramazlar.

Benim de OYUN ODAKLI grubum var ve yardım isteyen olursa burada konu açmasını söylüyoruz mesela. Kapatılması hepten mantıksız. Benim forumda arkadaş olup da Discord'unu almadığım bir sürü insan var. Oyun oynadığım insanlarla olan eğlenceme yazık olacak.

Yönetime bu konuyla alakalı çok bilet açıldı, bu konu ise biraz genele kaydığı için bilet açmaktansa öneri açmak istedim. "Aha biz lan" diye atacak olan kişileri tanıyorum, atabilirler. Kimseden korkmuyorum, gelip adam gibi konuşurlarsa bakarım belki.
Recep Baltaş bir mesajında "Bir bilet daha gelirse ben de onların biletini keseceğim" tarzı bir şey dedi. Yani burdan anlıyoruz ki bir şeyler yapılacak.

Buna rağmen azanlar olursa zaten uçurulur artık 😆

sakıncalı sunucular kapatıldı.
1718712243799.webp

Bu grubun zamanında sadece oyun odaklı olmadığını birçok kişi çok iyi biliyor. Bak Yonga, seni severim. Kimseyle bu olaydan dolayı kişisel bir sıkıntım yok, ama kendi sunucunu böyle aklayamazsın.

Gruplaşma sadece sunucuda olmakla olunmuyor bence. Bu gruplaşmanın asıl sorunu, sunucularda tek bir kişiye yoğunlaşılmasıydı. Örneğin, toplu emoji atma veya "Kanka, bu adam senin hakkında şunları söylemiş" gibi olaylar, "gruplaşma" dediğimiz olaya yol açıyor. Sonrasında da haliyle küfürleşmeler başlıyor.

Sunucular kaptılsa bile bir şekilde tekrar açılır veya özelden konuşulur, bunun önüne kimse geçemez. Bence en mantıklısı, aynı durumların tekrar yaşanması ve yönetime şikayet edilmesi halinde gerekli işlemlerin uygulanması olacaktır.

Bu üyeler her zaman forumda olamazlar. Herkes buraya aylarını veriyor ve bir üye ile samimi bir bağ kuruyor. İlla forum dışında sohbet etmek isteyeceklerdir.

Ben ondan önceki mesajlardan bahsediyorum, burada bu konuları açmak istemiyorum ama bu gidişle açılacak gibi maalesef.
Hatalarımız oldu ve telafisi yapıldı gerekli kişiler de uzaklaştırıldı. Bu konu üzerine defalarca konuşuldu. Herkesin dersini aldığından emin olabilirsin kendi açından.