Virüsün sahibi ekran açarak zaten gösterdi tüm bilgilerimi elimden başka bir şey gelmez, hesaplarıma girip mesajlarımı okuyordu. Hocam çözüm sunmayacaksanız lütfen devam etmeyin eğer format tek çözümse format atacağım direk.

Kanka kusura bakma ama bu senin babanın oğlumu bu kadar güveniyorsun hayır yani çektiği bilgileri USB'ye yedekleyerek bilgisayardan silip senden de para koparmadığını nereden biliyorsun sonuçta sen bunu gerçek hayatta gidip ensesinden tutup yaptırmıyorsun sana engeli çakıp bilgileri kullanabilir.

Ayrıca şu an bilgisayara erişimi hala mevcut ise bu yazıyı yazdığını da bilmiyor mu? Yedekleyeceğin dosyalara çoğaltma işlemi yapıp hala o dosyaların arasında kalırsa ne olacak?

Kanka kusura bakma ama bu senin babanın oğlumu bu kadar güveniyorsun hayır yani çektiği bilgileri USB'ye yedekleyerek bilgisayardan silip senden de para koparmadığını nereden biliyorsun sonuçta sen bunu gerçek hayatta gidip ensesinden tutup yaptırmıyorsun sana engeli çakıp bilgileri kullanabilir.

Ayrıca şu an bilgisayara erişimi hala mevcut ise bu yazıyı yazdığını da bilmiyor mu? Yedekleyeceğin dosyalara çoğaltma işlemi yapıp hala o dosyaların arasında kalırsa ne olacak?
Haklısınız fakat aklıma başka çözüm yolu gelmiyor, kısıtlı sürede yapabileceğim tek şey oydu aksi taktirde bilgileri yayacağını söyledi. Orada yapabileceğim en mantıklı hareket o olurdu maalesef. Zaten güvenmediğim için buraya yazıyorum.

Haklısınız fakat aklıma başka çözüm yolu gelmiyor, kısıtlı sürede yapabileceğim tek şey oydu aksi takdirde bilgileri yayacağını söyledi. Orada yapabileceğim en mantıklı hareket o olurdu maalesef. Zaten güvenmediğim için buraya yazıyorum.

Yani tamamda para vermen adamı durduran bir engel oluşturmuyor. Bu yüzden fidye rehineleri sağ bırakılmaz. Geçmiş olsun artık olan olmuş tamamen temiz kurulum yapman en doğrusu artık.

@zerotwo ayrıca dosya linki duruyorsa paylaşır mısın node.js ile ne yapmış merak ettim açıkçası arkadaşının şakası da olabilir durum arkada o kadar koruyucu duvar açıkken kopyalayıp sızdırmak kolay değil.

Yani tamamda para vermen adamı durduran bir engel oluşturmuyor. Bu yüzden fidye rehineleri sağ bırakılmaz. Geçmiş olsun artık olan olmuş tamamen temiz kurulum yapman en doğrusu artık.

@zerotwo ayrıca dosya linki duruyorsa paylaşır mısın node.js ile ne yapmış merak ettim açıkçası arkadaşının şakası da olabilir durum arkada o kadar koruyucu duvar açıkken kopyalayıp sızdırmak kolay değil.
Dosya elimde mevcut değil artık, arkadaşım discord hesabını geri aldı ve mesajlardan dosyayı silmiş.

Güncelleme: BIOS Formatı attım ardından BIOS'u güncelledim
Modemi fabrika ayarlarına döndürüp resetledim
PC'yi USB ile formattım
Aklıma gelen tüm bilgilerimi ve şifrelerimi değiştirdim.

Dosya elimde mevcut değil artık, arkadaşım Discord hesabını geri aldı ve mesajlardan dosyayı silmiş.

Güncelleme: BIOS formatı attım ardından BIOS'u güncelledim.
Modemi fabrika ayarlarına döndürüp resetledim.
PC'yi USB ile formattım.
Aklıma gelen tüm bilgilerimi ve şifrelerimi değiştirdim.

Arkadaşının seni dolandırdığını düşünüyorum. Antivirüs de kurmanı öneririm virüslü dosyalara tıklamana engel olabilir.

Dostlar selam,

Eski güvendiğim bir arkadaşım Discord üzerinden bana yazdı ve bir oyun üzerine çalıştıklarını, tester olup olamayacağımı sordu. Doğal olarak evet deyip attığı linkteki dosyayı indirdim ve ne olur ne olmaz tüm dosyaları ve linki VirusTotal'den tarattım ve hiçbir şey çıkmadı. Ardından .exe dosyasına tıkladığımda CMD açıldı fakat oyun vs. çalışmadı. Discord'daki arkadaşımın meğerse hesabı çalınmış ve çalan kişi bu tarz şeyler yapıp milletin en son konuştuğu yakın arkadaşlarına yazıp bilgilerini çalıyormuş. Hacker ile konuştuk ve dosyaları silebileceğini fakat 2 seçenekten birisini seçmemi söyledi. Seçeneklerden birisi para ödemekti, diğeri ise benim yakın arkadaş olduğum kişilere çaktırmadan .exe dosyasını indirtmekti. Arkadaşlarımdan birisini hedef aldılar, kendisi milyon aboneli popüler birisiydi fakat onu mağdur etmemek amaçlı parayı tercih etmek zorunda kaldım ve bana belirttiği parayı ödemekten başka çarem yoktu, çünkü banka hesaplarıma kadar tüm bilgilerimi almışlardı. Ekran açarak hesaplarıma giriyorlardı, haliyle başka çözüm yolu yoktu. Parayı hesaplarına attım ve kendileri ekran açarak loglarımı silip hesaplarımdan çıkış yapıp indirdikleri dosyaları çöp kutusu ve indirilenler dahil her şeyden sildi. Ardından ekranımı açmamı söyleyip görev yöneticisindeki Node.js'nin görevine son verip "temp" klasöründeki her şeyi silmemi istediler. Dedikleri gibi yaptım ama görev yöneticisindeki Node dosyası tekrar açılıyor her zaman. Bir de canlı olarak ekranıma bakamadıklarını söylediler. Temp ve görev yöneticisindeki Node.js dosyasını silmezsem PC'yi tekrar açtığımda logların tekrar hackera gideceğini söyledi. Ne yapmam gerekiyor şu anda? Aklıma gelen tüm şifreleri değiştirdim ve bilgilerimin hala onlarda olup olmadığından emin değilim. Dedikleri şeyler doğru muydu? Yani Node.js'yi silmek çözüm müydü yoksa PC tekrar açtığımda tekrar bilgilerim onlara gidecek mi? Allah için akıl verin.

Eki Görüntüle 171562
Eki Görüntüle 171563

Bu arada normal mi bilmiyorum ama temp dosyasındaki dosyalar azalıp artıyor arada.

İnsanlık hali olur böyle şeyler. Tecrübe edinmiş oldun artık. Tıklamazsın. Format atmanı tavsiye ederim.

Bu tarz kişilere para gönderirseniz, ardı kesilmez ki. İstedikçe isterler. Bir virüs programıyla bilgisayarınızı taratabilirsiniz ve bundan sonra kişi, her ne kadar yakın arkadaşınız olsa da güvenmeyin. Hatta arkadaşınızın, arkadaşlığını da test edebiliriz isterseniz. Arkadaşınıza durumu anlatın ve kendisi yüzünden virüs yediğinizi belirtip üstüne gidin. Eğer size doğrudan rest çekerse bilin ki gerçek arkadaşınız değildir.