Bu gibi suçlara Discord yetkilileri bakmıyorsa Türkiye Siber Suçlarla Mücadele Bakanlığının bakıyor olması lazım onlardan neden yardım istemediniz?

Desteğin rezalet olmasına kesinlikle katılıyorum takmıyorlar hiçbir şeyi.

İlk gittiğim yer o oldu zaten. Çok hassas şeyler dışında bakmıyorlar.

Ben 5 yıldır aktif kullanıyorum, bahsettiğin şeylerin birini bile yaşamadım. Bence bu sizin hangi sunucularda ne tarz yerlerde takıldığınızla alakalı. Onun bunun ifşasını atan, pedofili, +18 bağımlısı insanların durdukları ortamlarda durmak bence biraz sorununuz. Veya tanımadığınız birine fotoğraf atmakta sizin probleminiz. Ben yasağı saçma buluyorum, sadece bunu değil bütün yasakları.
Bu sizin şansınız, masum sunucularda takılıp yine de bunları yaşayan çok insan var. İstediğiniz kadar gizli bir hayat yaşayın illaha ki bir yerden buluyorlar. Ben numaramı çok insana vermediğim halde Japonya'dan falan birileri yazıyor engelliyorum direkt.

Ben 5 yıldır aktif kullanıyorum, bahsettiğin şeylerin birini bile yaşamadım. Bence bu sizin hangi sunucularda ne tarz yerlerde takıldığınızla alakalı. Onun bunun ifşasını atan, pedofili, +18 bağımlısı insanların durdukları ortamlarda durmak bence biraz sorununuz. Veya tanımadığınız birine fotoğraf atmakta sizin probleminiz. Ben yasağı saçma buluyorum, sadece bunu değil bütün yasakları.

Ben burada herhangi birisine fotoğraf attığımı söyledim mi? Malum yollarla bulmuş kullanıyor. Adamın yasa dışı bir şekilde ele geçirmiş olduğu verileri alıp dağıtması benim sorunum mu oluyor? Yoksa izin veren platform mu?

@409, bu yaş mevzusu açığı hâlâ kapatılmamış. Onun dışında dediklerin çok doğru.

Test amaçlı yan hesap açıp sadece 5 yazdım diye hesabı direk devre dışı bıraktılar. Onun dışında paragraflarca sövdüğüm mesajı bildirsem de herhangi bir şey olmuyor.

Sağlam bir rakip lazım buna. Yoksa adam yerine konulmuyoruz.
Türkiye'nin eline bir sürü potansiyel geçiyor ama biz bomboş duruyoruz. İnsanlar para veya oyun için dakikasında crack ve virüs yazabiliyorken Discord karşıtı bir platform yapmadılar. Yapsalar şimdiye zengin olurlardı.

İnsanların sadece sohbet edip oyun oynamak ve vakit geçirmek için girdiği bir platform da bu tür aktiviteler normal değil. Şansa olması ya da yaşayıp yaşamamanız umurumda da değil. Sırf başınıza gelmedi diye böyle bir savunma yapmanızı da doğru bulmuyorum. O tür numaralar da şu an herkesi arıyor. Platform önce denetimi sıkılaştırıp düzgün bir şekilde bu insanları aramızdan yok ederse o zaman dediklerinizi mantıklı bulabilirim. Aynısını mesela Instagram üzerinden yapın. Acımaz direk içinizden geçerler.

Son düzenleme:
Türkiye'nin eline bir sürü potansiyel geçiyor ama biz bomboş duruyoruz. İnsanlar para veya oyun için dakikasında crack ve virüs yazabiliyorken Discord karşıtı bir platform yapmadılar. Yapsalar şimdiye zengin olurlardı.
O tarz şeyler para getirmiyor, zamanında çok denendi bu tarz girişimler ama insanlar hep yabancı olanı seçti.

Resmi bir açıklama olmadığına göre konu iddia olarak düzenlenebilir. Eğer açılırsa tekrar konuyu raporlayacağım. Şimdilik kontrol etmeye devam edebilirsiniz.