Discourse, dokümantasyon ve API konusunda çok daha iyi dökümanlanan bir yazılım. Cloudflare, Papara ve Open AI gibi şirketler toplulukları tarafında Discourse kullanırlar.

Flarum ise oldukça hafif ve geliştirilebilir bir yazılım. Türkiye ve resmi destek sitesi ile de güzel bir topluluk desteği var. Flarum topluluğu ile içli dışlı biri olarak ben şahsen Discourse kullanırdım. Discourse daha kararlı ve sorunsuz bir yazılımdır. Tek dezavantajı Flarum'a nazaran birazcık daha bilgi birikimi ve sysadmin becerileri gerektirir.

Sizce hangisi daha iyi ücretsiz olarak.
Flarum mu discourse mu?

İkisi de çok güzel. Ben ikisini de kullanırım fakat Discourse kurulum kısmında daha uğraştırıcı. Nedeni ise kendisi normal web programlama dilleriyle değil, Ruby adı altındaki bir proglamlama dili kullanıyor. Aynı zamanda MySQL gibi popüler veri tabanlarına göre daha değişik bir veri tabanı olan PostgreSQL ve SQLite kullanıyor. Aynı zamanda içinde foruma entegre bir şekilde yapay zeka çalıştırmanada olanak tanıyor. Ve bu yapay zekayı da kullanıcılar kullanabiliyor. Sözün kısası discourse bir web sunucularının ve forum mantığının standartları dışında çok değişik bir yazılım.