Yer
İzmir
FatSecret'ta böyle gözüküyor nasıl program pek ara öğün yok 2-3 öğün gidecek şekilde yiyorum. Tavuk pilavı 2 kaba bölüyorum sabah vitaminleri alıyorum bol su içiyorum. İçecek olarak maden suyu şekersiz Nescafe ve haftada 1 diyet kola. Karb ve protein oranı nasıl 175 boylarında 100 kilo civarıyım yağ oranım 25'lerde. Bir de kasaptaki abi 500 alıyorsam tavuğu daha düşük olduğunu söyledi derisi var diye 600 alırsam 500 oluyor tavuk. FatSecret'ta 600 mü yoksa 500 mü girmeliyim? Kalori hesabı çok sıkıntı.

Screenshot_2025-01-21-14-13-40-860_com.fatsecret.android.webp

Screenshot_2025-01-21-14-13-36-744_com.fatsecret.android.webp

Hocam kalori kısma gibi bir gayeniz varsa muz ve yulaf gibi fazla kalorili ürünleri tüketmeyebilirsiniz. 175 cm boyunda, 100 kilo ve yağ oranı %25 civarlarında olan bir vücudun zaten bu ürünlere pek ihtiyacı yok.

Tavuk konusunda da kullandığınız programda kalorisi belirlenirken derisi dahil edilmiş mi edilmemiş mi önce onu araştırmak gerekiyor.

Bunun yanı sıra diyet kolayı veya herhangi bir kalorisiz içeceği haftada bir tüketmek durumunda değilsiniz. Dilerseniz her gün tüketin. Sürece negatif veya pozitif bir etkisi yok. O noktada kendinizi kısıtlamanıza gerek yok.

Hocam alternatif olarak Diyetkolik programını kullanabilirsiniz. Gayet başarılıdır. Kendim kullanıyorum.

Yulaf ve muzda aşırı bir kalori yok ki hocam aşırıya kaçmadıkça diyet kola olayı zaten 0 kalori ama nefsi durdurmaya çalışıyorum her gün günde 2.5 litre diyet kola da içerim ona kalırsa disiplin ve irade için haftada 1 ben de zararı olmadığını biliyorum tek sıkıntı kalori hesabı.
Hocam kalori kısma gibi bir gayeniz varsa muz ve yulaf gibi fazla kalorili ürünleri tüketmeyebilirsiniz. 175 cm boyunda, 100 kilo ve yağ oranı %25 civarlarında olan bir vücudun zaten bu ürünlere pek ihtiyacı yok.

Tavuk konusunda da kullandığınız programda kalorisi belirlenirken derisi dahil edilmiş mi edilmemiş mi önce onu araştırmak gerekiyor.

Bunun yanı sıra diyet kolayı veya herhangi bir kalorisiz içeceği haftada bir tüketmek durumunda değilsiniz. Dilerseniz her gün tüketin. Sürece negatif veya pozitif bir etkisi yok. O noktada kendinizi kısıtlamanıza gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yulaf ve muzda aşırı bir kalori yok ki hocam aşırıya kaçmadıkça diyet kola olayı zaten 0 kalori ama nefsi durdurmaya çalışıyorum her gün günde 2.5 litre diyet kola da içerim ona kalırsa disiplin ve irade için haftada 1 ben de zararı olmadığını biliyorum tek sıkıntı kalori hesabı.
Aşırı bir kalori yok gibi gözükse de ve faydalı besinler olsalar da senin vücudunun buna ihtiyaç duymuyor olmasına rağmen günde 570 kalori fazladan alıyorsun. Haftada 4000 kalori yapar. Bunun yerine günlük yediğin muz ve yulafı listenden çıkarıp haftada bir gün cheat day yapsan senin için çok daha faydalı olur.

Derisini de yiyorsanız derili ağırlığı girmeniz lazım. Deride kalori var. 160 gram protein fazlasıyla yeterli. Karb da güzel. Yağ bir tık fazla gibime geldi.
Hormonal sistem için gerekli olduğunu biliyoruz da 51-52gr yağ bir tık fazla sanki.

Vücudun ihtiyaç duymadğını nasıl anladınız hocam ve cheat day de sıkıntı ortalığı yarıyorum resmen cheat day de onun için de bir tavsiyeniz var mı?
Söylemiş olduğunuz sayılardan anlaşılıyor hocam. Cheat day özelinde de nefsinize hakim olamıyor olmanız hakkında nasıl bir tavsiye verebilirim ki? Öte yandan benim anlamadığım olay, ne dersek direkt olarak mevcut durumunuzu savunmaya geçiyorsunuz. Söylenenler bir anlam ifade etmiyorsa neden böyle bir konu açtınız?

cheat day de onun için de bir tavsiyeniz var mı?

Kontrollü yemeniz. Diyetinizin dışına çıkıp fast food vs yediyseniz de onların da kalori kaydını tutun. Kalori sınırınızı doldurduysanız ağzınızı tutup daha fazla yemeyeceksiniz.

Haftada 1 veya 2 haftada 1 olması önemli değil. Örneğin günde 100 kalori açığı oluşturup cheat dayde sınırınızdan 1000 kalori fazla yerseniz 10 günlük emeğinize eşitlenir. Ayda 1 cheat day yaptınız diye 15 bin kalori yeme hakkınız olmaz yani.

Bu yüzden diyeti bozarken de şuradaki 2600 kalorinizi geçmemeye çalışın. Gerekirse proteinden geri kalın bir günlüğüne.

Derisini de yiyorsanız derili ağırlığı girmeniz lazım. Deride kalori var. 160 gram protein fazlasıyla yeterli. Karb da güzel. Yağ bir tık fazla gibime geldi.
Hormonal sistem için gerekli olduğunu biliyoruz da 51-52gr yağ bir tık fazla sanki.
Ben 15 gr zeytinyağ kullanıyorum kalanı öbür yemeklerden yağı da tartıp küçük bardakta saklıyorum önceden 20 idi 15 e düşürdüm.

Söylemiş olduğunuz sayılardan anlaşılıyor hocam. Cheat day özelinde de nefsinize hakim olamıyor olmanız hakkında nasıl bir tavsiye verebilirim ki? Öte yandan benim anlamadığım olay, ne dersek direkt olarak mevcut durumunuzu savunmaya geçiyorsunuz. Söylenenler bir anlam ifade etmiyorsa neden böyle bir konu açtınız?
Tavsiye için hocam cheat day de hakim olurum önemli olan neyi ne kadar yiyeceğim zaten.