CONGARA

Gelişen
Öncelikle merhaba. Fitness'a başlayalı 1 ay oldu ve her hafta düzenli olarak 4 gün spor salonuna gidiyorum ama aklımda takılan bir konu var ki bu da antrenman programımın doğru olup olmadığı. Programımı aşağıya bırakıyorum. Yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyleri benim ile paylaşırsanız çok sevinirim.

A günü(pazartesi-perşembe)

Goblet squat.

Chest press machine.

Dumbbell bent over row.

Lat pulldown wide grip.

Dumbbell overhead press.

Leg extensions.

Plank.

Dumbbell biceps curl.

B günü(salı-cuma)

Leg press.

Dumbbell ıncline chest press.

Lat pulldown wide grip.

Seated dumbbell shoulder press.

Seated leg curl.

Lying leg raise.

Cable face pull.

@maes

Tüm hareketleri 3 set 10 ile 12 tekrar arası yapıyorum. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Fitness'a başlayalı 1 ay oldu ve her hafta düzenli olarak 4 gün spor salonuna gidiyorum ama aklımda takılan bir konu var ki bu da antrenman programımın doğru olup olmadığı. Programımı aşağıya bırakıyorum. Yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyleri benim ile paylaşırsanız çok sevinirim.

A günü(pazartesi-perşembe)

Goblet squat.

Chest press machine.

Dumbbell bent over row.

Lat pulldown wide grip.

Dumbbell overhead press.

Leg extensions.

Plank.

Dumbbell biceps curl.

B günü(salı-cuma)

Leg press.

Lat pulldown wide grip.

Seated leg curl.

Lying leg raise.

Cable face pull.

@maes

Tüm hareketleri 3 set 10 ile 12 tekrar arası yapıyorum. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bence direkt push pull legs'e geçin çünkü günler arası uyuşmazlık çok fazla. Mesela pazartesi günü chest press machine yapmışsınız zaten göğüsü az da olsa yormuşsunuz ordan devam etmek yerine salı gidip tekrar dumbell incline chest press yapıyorsunuz. Ya direkt haftada 3-4 gün gidip full body atın yada kas gruplarını bir günde toplayıp o gün full odak çalışın. Mesela göğüs omuz arka kol, sırt biceps ve bacak diye zaten göğüs attığın gün omuzların ve arka kolun çalışacak çalışmışken tam çalışıp dinlendirmeye özen gösterin.

Hocam önerim temel hareketler belirleyin ve her gününüz aynı olsun. 2 bacak 2 biceps 2 sırt 2 triceps 2 göğüs 2 sırt vs.

a günü(pazartesi-perşembe)

Goblet squat.

Chest press machine.

Dumbbell bent over row.

Lat pulldown wide grip.

Dumbbell overhead press.

Leg extensions.

Plank.

Dumbbell biceps curl.

b günü(salı-cuma)

Leg press.

Lat pulldown wide grip.

Seated leg curl.

Lying leg raise.

Cable face pull.

@maes

Kötü. Bir an önce temel hareketlerin formunu oturtup güzel bir PPL atman lazım gibi. Bu programı yazan kim bilmiyorum ama büyük ihtimalle gittiğin salonun ptsi. Ondan uzak durmanı öneririm.