Detaylar
Kim cevapladı?Diyetsiz düşersin, "aktif olarak hareket edersen".13 yaşındayım, boyum 168, kilom da 66-67 civarı. 61-62 kilolara düşmek istiyorum ama ben diyete uyacağımı düşünmüyorum. Diyet yapmadan kilo verebilir miyim?
Öğünlerini hiç değiştirmeden, çok aşırıya kaçmadan, sadece hareket ederek (mesela günlük 5 kilometre tempolu bisiklet sürmek gibi) kilo verebilirsin.
Basit bir denklem aslında.
Vücuduna aldığın kalori, yaktığın kaloriden fazla olursa fazlalık vücudunda depolanır ve kilo alırsın.
Vücuduna aldığın kalori, yaktığın kaloriden az olursa vücut yakmak için vücudunda depolanan kalorileri yakmaya başlar ve kilo kaybedersin.
Hareket etmemizdeki temel amaç da yaktığın kaloriyi artırmak. Böylece denklemde diyet yapmadan (vücuduna giren kaloriyi kısmadan) kilo kaybetmiş olacaksın.
Ama en sağlıklısı, bir diyet programına uyarak egzersizlerini sürdürmen.
İlk etapta onlarla başlayabilirsin çünkü ham olduğunu varsayıyorum. Yarın kalktığın gibi ağır tempo girersen bayılır gidersin tabiricaizse@dex, peki şu telefon uygulamarındaki egzersizleri yapsam en azından aynı kiloda kalabilir miyim ya da 1 2 kilo verebilir miyim?
Kilo kaybetme süreci hızlı gelişen ve hızlı sonuçlanan bir durum değil. Sabırlı olman gerekiyor. Sabrın yanında süreğen olmalısın. Ara vermemelisin. Vücudun bozulmaya çok yatkındır, sen salarsan eskiye dönmeye çalışır. Şu anki alışkanlıklarını terketmek ilk etapta zor gelecek ama alışacaksın.