Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı. Hiçbir şey yapmayıp diyet yaparsan belki 10 ayda. Ama spor ile desteklersen daha kısa sürede.

@byderdo, dışarıya çıksam bile genelde yemek falan yiyoruz dışarıda o yüzden aynı şey gibi ben kilo vermesem bile şu anki kilomu korumak istiyorum ekmek falan yemesem az abur cubur falan yesem aynı kiloda kalabilir miyim?

@Learnof, hocam çok değil mi 10 ay.

Birincisi "hiçbir şey yapmayayım kilo vereyim" istiyorsun. İkincisi kilo vermeye karar veriyorsun ama boğazınızı kesmiyorsun. Sana tavsiyem sağlığın yerindeyse ve imkanın varsa hayatına genç yaşta sporu adapte et. Gençsin ve metabolizman hızlı çalışır. 3 beyazı tamamen hayatından çıkart. Öğünlerinde tıka basa doyana kadar değil sana yetecek kadar doldur mideni. Abur cubur yemek istiyorsun ama kalori hesabını bilmiyorsun. Kalori hesabını mutlaka öğren. Günde ne kadar kalori alman gerekiyor ne kadar kaloriyi saf proteinden ve karbonhidrattan alman gerekiyor bunun gibi şeyleri öğren. Kilon senin için normal. Boyun uzamaya başladığında inceldiğini fark edeceksin aynı kiloda kalırsan. Hiçbir şey yemeyeyim aç kalayım kafasına asla girme. Kilonu yağdan değil de kastan kaybettiğin an çeşitli sağlık sorunların ortaya çıkar. Diyet yapmak istersen de bir diyetisyen ile mutlaka görüş. İştah kapatma yöntemleri deneyebilirsin en kötü ihtimalle.

@Learnof, yani ben çok zayıf da olmak istemiyorum ama kendime güvenemiyorum diyet konusunda ben aynı kiloda kalsam zaten boyum uzayacak ben aynı kiloda kalmak için biraz yediklerimden kıssam ve günde 15 dk egzersiz yapsam işe yarar mı?

@byderdo, dışarıya çıksam bile genelde yemek falan yiyoruz dışarıda o yüzden aynı şey gibi ben kilo vermesem bile şu anki kilomu korumak istiyorum ekmek falan yemesem az abur cubur falan yesem aynı kiloda kalabilir miyim?

Verirsin aslında ama yetersiz olur yürüyüş şart şeker tuz kızartma falan yağlı yiyecekleri çıkarırsan özellikle kola tüketiyorsundur.

@Learnof, yani ben çok zayıf da olmak istemiyorum ama kendime güvenemiyorum diyet konusunda ben aynı kiloda kalsam zaten boyum uzayacak ben aynı kiloda kalmak için biraz yediklerimden kıssam ve günde 15 dk egzersiz yapsam işe yarar mı?
Hocam şunda anlaşalım kimse sana burada garanti veremez. Neden spor yapmaktan çekiniyorsun? 15 dakika egzersiz değil günde 1 saat spor yap hayatından bir şey kaybetmezsin. Aksine bugün yaptığın spor için gelecekte kendine teşekkür edersin. Sen istiyorsun ki hiçbir şey yapmayayım kilo vereyim. Azıcık çaba sarf edeyim kilo vereyim. Böyle bir dünya yok hocam. 20'li yaşları geçtiğinde inan bana seni 1 saat spor da kurtarmayacak. Azıcık yediğin yemek de kurtarmayacak. Bugününü değerlendirdin değerlendirdin. Bugün gereğini yap gelecekte kendine teşekkür et.